Børnebøger Mad og drikke Madværkstedet

Rosas spionkagebog: Andemedaljer

Rosas spionkagebog: Andemedaljer

Der findes ikke noget bedre end fine og sjove kager, der passer lige til den person, der skal spise dem. I Rosas spionkagebog – 22 opskrifter fra Rouladegade giver Rosa fra Rouladegade sine bedste tips og opskrifter, som du kan bruge, når du skal overraske den, du holder af med en sød kage.

Prøv f.eks. at bage andemedaljer, som både er sjove at se på og lækre at spise med deres fyld af flødeskum og hindbær.

Ingredienser

Det skal du bruge
Kagerulle
Udstikkere i bladform (ca. 3 cm og 6 cm)
Tandstikkere
2 sprøjteposer + 1 stjernetylle
Kniv/mørdejsjern

Linsedej 
500 gram smør (stuetemperatur)
200 gram flormelis
4 æggeblommer
500 gram mel

Fyld
1/2 liter piskefløde
1 glas hindbærmarmelade (helst en ikke alt
for flydende)

Pynt
Ca. 300 gram flormelis + vand
Frugtfarver (violet og brun)

Rosas spionkagebog opskrift

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Bland smør og flormelis godt, kom æggeblommer i, og rør dejen godt sammen. Hæld mel over dejen, og hak ned i den med en kniv eller et mørdejsjern, indtil melet er helt optaget i dejen. Saml dejen forsigtigt med hænderne, og sæt den på køl i en halv times tid. Hvis dejen æltes, bliver den sej og ikke sprød.

Drys lidt mel på kagerulle og bord, og rul dejen ud i 4 mm tykkelse. Lav andekroppe (6 cm) og hoveder (3 cm) med bladudstikkerne. Der skal to kroppe og et hoved til hver and. Kom bagepapir på en bageplade, læg kagerne derpå, og bag dem ca. 8 minutter . Imens de køler af, kan du piske fløde til flødeskum og røre glasur. Fordel flormelissen i to skåle, og kom en frugtfarve i hver skål. Kom lidt vand i ad gangen, så glasuren ikke bliver for tynd. Der skal være 200 gram af den violette og 50 gram af den brune.
Hæld den brune glasur i sprøjteposen. Smør halvdelen af andekroppene med den violette glasur. Imens glasuren stadig er våd, tegner du streger over den violette glasur med den brune glasur. Træk en tandstik igennem glasuren, så der laves smukke mønstre.
Lav glasur-øjne på andehovederne.

Nu skal kagerne samles til ænder. Put flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetylle i bunden. Sprøjt flødeskum på den upyntede andekrop i en lille ring. Inde midt i ringen lægges lidt hindbærsyltetøj. Andekroppen med glasurpynt lægges forsigtigt ovenpå og pyntes med et lille tryk flødeskum, som andehovedet kan sættes fast i. Lad ænderne svømme på et smukt fad.


 

9788711462737Rosas spionkagebog – 22 opskrifter fra Rouladegade tager udgangspunkt i Rosa, som elsker at bage kager. Kager, som man bliver rigtig glad for at få, og som man kan give til en, man holder af. Og så elsker Rosa at hjælpe børn med at finde på kager, så de passer til lige præcis den person, der skal overraskes.

Og det er blevet til en have med blade-kage, en skydeskive-kage og en stærk arm-kage og mange andre kager, som man se og bage efter i denne bog. Eller måske får man en sin helt egen ide, så man kan bage sin helt egen kage til en, man holder af.

Rosas spionkagebog – 22 opskrifter fra Rouladegade udkommer d. 30. oktober og kan forudbestilles her.

Rosas spionkagebog: Andemedaljer