CarlsenPuls Adam Silvera Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Young Adult-romaner

8 referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Du fangede sikkert referencen til Harry Potter, da Arthur sagde “tyve point til Gryffindor” i Hvis det er os. Bogen indeholder dog også nogle personlige referencer, og dem har Becky Albertalli og Adam Silvera delt med Epic Reads.

Her kan du læse om de otte referencer fra bogen, som du måske missede.

1: En hilsen til Adams debutroman

Date zero, eller date nul, er den betegnelse, Arthur giver den første date med Ben, da den går i vasken, og det er en reference til Adam Silveras debutroman, Den dag jeg glemmer, hvor en af bogens dele hedder “Part Zero”.

2: Love, Simon er et hit

Ben så en film i biografen med sin ekskæreste, som han beskriver som “en romantisk komedie om to teenagedrenge”, og det er en reference til Love, Simon, som er filmatiseringen af Becky Albertallis debutroman, Simon vs. verdens forventninger. 

3: Angie Whaley, who?

Denne karakter er en sammensmeltning af forfatternes venner Angie Thomas og John Corey Whaley, der også er forfattere.

LÆS OGSÅ: Becky Albertalli og Adam Silveras venskab er goals

4: BFF-shoutout

Arthur og Bens bedste venner er inspireret af forfatternes virkelige bedste venner. Dylan er inspireret af David Arnold, og Jessie er inspireret af Jamie Warga. Hvor sejt er det ikke lige?

5: Restaurant får forfatternavn

Café Arvin er den restaurant, hvor Arthur og Ben har deres anden date, og det er “et af den slags steder, som ligner en natklub proppet ind i et pakhus, med besynderlige geometriske lamper og en menu, som skifter hver dag.”

Stedet er desuden opkaldt efter forfatteren Arvin Ahmadi.

6: Pinlig far og søn-øjeblik

Bens far arbejder i et supermarked, hvor en far og søn går ind for at købe kondomer, uden at vide, at den anden også er der, og det er en reference til Adam Silveras anden roman, Fortid er alt jeg har, hvor det netop sker for hovedpersonen og faren.

LÆS OGSÅ: 8 referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

7: Bray-Eliopulos-mapperne er opkaldt efter hvem?

Bray-Eliopulos-mapperne er også navnene på Adam og Beckys redaktører.

8: Mind-blowing leg med initialer

Arthur Seuss’ initialer er A.S., og det samme er Adam Silveras. Becky Albertalli deler initialer med Ben Alejo. Derfor er det måske oplagt at tro, at de skrev den af de to karakterer, som de deler initialer med, men faktisk er det lige omvendt.

Forfatterne fortæller om bogen


Hvis det er os

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Da to drenge støder sammen på et posthus i New York er det måske skæbnen. Eller måske er det ikke …

Ben er ved at sende sin ekskæreste ejendele retur efter et break up, da han støder ind i Arthur, der kun er i New York sommeren ud for at arbejde. Her kæmper han for at føle sig hjemme. Deres møde er kort, men de finder hinanden igen ved hjælp af Craigslist.

Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, er de måske nødt til at indse, at det slet ikke var meningen, at de skulle finde sammen. Men hvad nu hvis det er?

Du kan købe Hvis det er os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Kun for os

vi er uundgåelige, gamle forman

Ben synes at college er hårdt, at hans studiejob hos hans far stinker og er ked af at hans bedste ven opfører sig sært. Det eneste lyspunkt er Mario, som både giver ham spanskundervisning og kys. Men han kan ikke lade være med at tænke på en helt særlig dreng fra sin fortid…

Arthur er tilbage i New York City for første gang i to år. Det er selvfølgelig trist at tilbringe hele sommeren langt væk fra kæresten Mikey, men han ved, at deres forhold kan klare alt.

Derfor er det heller ikke noget problem, at eks-kæresten Ben pludselig er inde i billedet igen. Vel?

Du kan købe Kun for os online, eller i din nærmeste boghandel.


Om forfatterne

Adam Silvera er født og opvokset i Bronx i USA. Han debuterede som forfatter med YA-romanen Den dag jeg glemmer i 2015. I 2017 udkom både Fortid er alt jeg har og De dør begge til sidst, som begge fik en plads på New York Times‘ bestsellerliste.

I 2018 udkom romanen Hvis det er os, som han har skrevet sammen med sin gode veninde Becky Albertalli. Adam bor nu i L.A., hvor han skriver på sin næste bog.

Becky Albertalli er uddannet psykolog. Hun debuterede i 2015 med Simon vs. verdens forventninger, bogen bag filmen Love, Simon. Hun bor i Atlanta, USA med sin familie og bruger det meste af sin tid på at skrive YA-romaner.