CarlsenPuls Young Adult-romaner

Becky Albertalli og Adam Silveras venskab er goals

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

To af tidens største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera – har sammen skrevet romanen Hvis det er os, som handler om et skæbnebestemt møde mellem to fyre på et postkontor i New York. De er netop også aktuelle med Kun for os, som udkommer til foråret. Forfatternes meet-cute er mindst lige så fantastisk, som det du kan læse om i deres fælles roman.


Litterært meet-cute

Becky Albertalli og Adam Silvera blev introduceret for hinanden på mail igennem deres litterære agent, Brooks Sherman, der solgte begges debut (Simon vs. verdens forventninger og Den dag jeg glemmer) til hver sit forlag den samme uge. Venskabet mellem de to forfattere blomstrede hurtigt, og en dag fortalte Becky om dengang hun efterlyste en person på Craigslist, som hun havde mistet kontakten til, og at det var det mest romantiske, hun nogensinde havde gjort. Det blev startskuddet på idéen til deres fælles roman, Hvis det er os.

Fire år gammel romanidé

I begyndelsen af 2018 delte Becky Albertalli et billede på sin Twitter af den mail, hun modtog fra Adam Silvera fire år tidligere, som indeholdte idéen til deres fælles roman. Dengang havde de kun kendt hinanden i et par måneder og aldrig mødt hinanden i virkeligheden. I dag er de bedste venner, og sammen har de skrevet årets helt store lovestory om to fyre, der tilfældigt støder ind i hinanden på et postkontor i New York og efterfølgende finder hinanden på Craigslist.

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Én historie, mange slutninger

Becky Albertalli er kendt for at skrive bøger, der får dit hjerte til at spilde over af glæde, og Adam Silvera er derimod kendt for at skrive hjerteskærende bøger, der får dig til at tudbrøle. Da Hvis det er os blev offentliggjort, var mange læsere spændte på at se, hvilken slutning deres fælles roman ville få, men så let var det slet ikke. Faktisk måtte de skrive den om flere gange, før det lykkedes.

https://www.instagram.com/p/pPB_NoKTDQ/?utm_source=ig_embed

LÆS OGSÅ: To af tidens største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseret

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur efter deres break up. Arthur er i New York for første gang for at arbejde sommeren over – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstavelig talt sammen på et posthus.

Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt uden om.

Tilføj Hvis det er os til din Goodreads

Læs et uddrag af Hvis det er os

Forfatterne fortæller om Hvis det er os

Nyeste bog fra forfatterne: Kun for os

vi er uundgåelige, gamle forman

Ben synes at college er hårdt, at hans studiejob hos hans far stinker og er ked af at hans bedste ven opfører sig sært. Det eneste lyspunkt er Mario, som både giver ham spanskundervisning og kys. Men han kan ikke lade være med at tænke på en helt særlig dreng fra sin fortid…

Arthur er tilbage i New York City for første gang i to år. Det er selvfølgelig trist at tilbringe hele sommeren langt væk fra kæresten Mikey, men han ved, at deres forhold kan klare alt. Derfor er det heller ikke noget problem, at eks-kæresten Ben pludselig er inde i billedet igen. Vel?

Du kan købe Kun for os online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 juni.

CarlsenPuls udgiver bøger, som kan mærkes – helt derind, hvor det betyder noget! Vi tror på, at store historier kan ændre verden. Vi udgiver de største, de bedste, de stærkeste og de vigtigste historier. Fordi litteratur betyder noget.