CarlsenPuls Amerikanske YA-forfattere Young Adult-romaner

Hvis det er os: Becky Albertalli og Adam Silveras venskab er goals

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

To af tidens største YA-forfattere har sammen skrevet romanen Hvis det er os, som handler om et skæbnebestemt møde mellem to fyre på et postkontor i New York.

Nu kommer fortsættelsen, og her kan du komme helt tæt på historien om, hvordan Becky Albertalli og Adam Silvera endte med at blive så gode venner, at de ikke bare skrev én men hele to bøger sammen.

Et litterært meet-cute

Becky Albertalli og Adam Silvera blev introduceret for hinanden på mail igennem deres litterære agent, Brooks Sherman, der solgte begges debut (Simon vs. verdens forventninger og Den dag jeg glemmer) til hver sit forlag den samme uge. 

Venskabet mellem de to forfattere blomstrede hurtigt, og en dag fortalte Becky om dengang hun efterlyste en person på Craigslist, som hun havde mistet kontakten til, og at det var det mest romantiske, hun nogensinde havde gjort.

Det blev startskuddet på idéen til deres fælles roman, Hvis det er os.

Fire år gammel roman-idé

I begyndelsen af 2018 delte Becky Albertalli et billede på sin Twitter af den mail, hun modtog fra Adam Silvera fire år tidligere, som indeholdte idéen til deres fælles roman.

LÆS OGSÅ: 8 referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os af Becky Albertalli og Adam Silvera

Dengang havde de kun kendt hinanden i et par måneder og aldrig mødt hinanden i virkeligheden.

I dag er de bedste venner, og sammen har de skrevet årets helt store lovestory om to fyre, der tilfældigt støder ind i hinanden på et postkontor i New York og efterfølgende finder hinanden på Craigslist.

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Én historie, mange slutninger

Becky Albertalli er kendt for at skrive bøger, der får dit hjerte til at spilde over af glæde, og Adam Silvera er derimod kendt for at skrive hjerteskærende bøger, der får dig til at tudbrøle.

Da Hvis det er os blev offentliggjort, var mange læsere spændte på at se, hvilken slutning deres fælles roman ville få, men så let var det slet ikke. Faktisk måtte de skrive den om flere gange, før det lykkedes.

Forfatterne fortæller om Hvis det er os


Hvis det er os

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Da to drenge støder sammen på et posthus i New York er det måske skæbnen. Eller måske er det ikke …

Ben er ved at sende sin ekskæreste ejendele retur efter et break up, da han støder ind i Arthur, der kun er i New York sommeren ud for at arbejde. Her kæmper han for at føle sig hjemme. Deres møde er kort, men de finder hinanden igen ved hjælp af Craigslist.

Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, er de måske nødt til at indse, at det slet ikke var meningen, at de skulle finde sammen. Men hvad nu hvis det er?

Du kan købe Hvis det er os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Kun for os

vi er uundgåelige, gamle forman

Ben synes at college er hårdt, at hans studiejob hos hans far stinker og er ked af at hans bedste ven opfører sig sært. Det eneste lyspunkt er Mario, som både giver ham spanskundervisning og kys. Men han kan ikke lade være med at tænke på en helt særlig dreng fra sin fortid…

Arthur er tilbage i New York City for første gang i to år. Det er selvfølgelig trist at tilbringe hele sommeren langt væk fra kæresten Mikey, men han ved, at deres forhold kan klare alt.

Derfor er det heller ikke noget problem, at eks-kæresten Ben pludselig er inde i billedet igen. Vel?

Du kan købe Kun for os online, eller i din nærmeste boghandel.