Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Romantiske bøger Young Adult-romaner

Kun for os. Becky Albertalli og Adam Silvera har skrevet bogen til din sommer

kun for os, hvis det er os, becky albertalli, adam silvera

Becky Albertalli og Adam Silvera genforenes i Kun for os for at fortsætte historien om Arthur og Ben, som læserne forelskede sig i i New York Times-bestselleren Hvis det er os.

Nu kan du dykke helt ned i historien om de mange do-over-dates mellem to drenge, der mødte hinanden tilfældigt på et postkontor i dette interview med Becky Albertalli, den ene af de to forfattere til Hvis det er os og Kun for os.

1. Hvilke tre ord ville du bruge til at beskrive Kun for os med?

De gjorde det!

2. Hvordan var dit og Adams samarbejde denne gang, og var der noget, der overraskede jer?

Vores arbejde endte med at blive meget anderledes denne gang. Da vi skrev Hvis det er os, havde vi mulighed for at dele kapitler med hinanden og sidde sammen fysisk.

LÆS OGSÅ: Hvis det er os: Becky Albertalli og Adam Silveras venskab er goals

Med Kun for os kæmpede vi med andre deadlines såvel som Covid-19, og vi blev derfor nødt til at skrive hver vores kapitler alene. Heldigvis var det til historiens fordel, eftersom at Arthur og Ben er følelsesmæssigt to meget forskellige steder.

3. Universets planer for Arthur og Ben spiller en stor rolle i begge bøger. Tror du på skæbnen?

Både og. Jeg vil gerne tro på skæbnen, men den slags er svært for mig.

4. Hvad håber du, læserne tager med sig fra Kun for os?

Jeg håber, at læserne tager dette med sig: Det er okay, hvis tingene ikke går, som man havde håbet, og det er okay at prøve igen.

LÆS OGSÅ: Referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os

5. Planlægger I at skrive noget andet sammen? Og hvis ikke, hvad skriver i så hver især på for tiden?

Lige nu har vi ikke planer om endnu en fællesbog. Jeg gennemskriver lige nu min næste solo-bog, som er en YA-kærlighedshistorie, der udkommer i maj 2023.


Hvis det er os

hvis det er os, adam silvera, becky albertalli, ya, young adult

Da to drenge støder sammen på et posthus i New York er det måske skæbnen. Eller måske er det ikke …

Ben er ved at sende sin ekskæreste ejendele retur efter et break up, da han støder ind i Arthur, der kun er i New York sommeren ud for at arbejde. Her kæmper han for at føle sig hjemme. Deres møde er kort, men de finder hinanden igen ved hjælp af Craigslist.

Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, er de måske nødt til at indse, at det slet ikke var meningen, at de skulle finde sammen. Men hvad nu hvis det er?

Du kan købe Hvis det er os online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Kun for os

vi er uundgåelige, gamle forman

Ben synes at college er hårdt, at hans studiejob hos hans far stinker og er ked af at hans bedste ven opfører sig sært. Det eneste lyspunkt er Mario, som både giver ham spanskundervisning og kys. Men han kan ikke lade være med at tænke på en helt særlig dreng fra sin fortid…

Arthur er tilbage i New York City for første gang i to år. Det er selvfølgelig trist at tilbringe hele sommeren langt væk fra kæresten Mikey, men han ved, at deres forhold kan klare alt.

Derfor er det heller ikke noget problem, at eks-kæresten Ben pludselig er inde i billedet igen. Vel?

Du kan købe Kun for os online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 23 juni.


Læs også forfatternes andre bøger

Becky Albertalli: Leah på offbeatet

Leah på offbeatet, Lovebooks

Som trommeslager i et band har Leah intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Hun elsker at tegne, men tør ikke vise sine tegninger til nogen. Og selvom hendes mor ved, at hun er biseksuel, har Leah endnu ikke fortalt det til sine venner – ikke engang til sin bedste ven Simon, som er homoseksuel.

Afslutningen på high school nærmer sig, der er spændinger og uro blandt vennerne, og det går efterhånden op for Leah, at hun måske er ved at forelske sig i en af dem.

En fortælling om den første store forelskelse, om at acceptere sin seksualitet og om angsten for at skulle stå på egne ben

Du kan købe Leah på offbeatet online, fx på Saxo.com, eller hos din lokale boghandler. 


Becky Albertalli: Fordelen ved hemmlige forelskelser

Fordelen ved hemmelige forelskelser

En vidunderlig roman af forfatteren til Simon vs verdens forventninger.

Molly Peskin-Suso kender alt til at være forelskelse. Især de hemmelige af slagsen. Hun har nemlig prøvet det hele 26 gange. Hendes tvillingesøster mener bare, at hun skal kaste sig ud i kærligheden, men hvad nu hvis Molly bliver afvist?

Det tør hun ikke risikerer. Hun er forsigtig. For det skal tykke piger altid være. Det er dog svært at være forsigtig, da Will dukker op. Han er alt det, Molly drømmer om og klart kæreste-materiale. Måske kan Molly opleve sit første kys med ham. Men der er også Reid. Mollys nye kollega. Ham kan hun da umuligt falde for. Vel?

Du kan købe Fordelen ved hemmelige forelskelser online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren
Nyt fra Adam Silvera: Den første der dør til sidst

Den første der dør til sidst, Adam Silvera, ungdomsbøger

Det nyetablerede ’Dødsrådet’ kan forudsige folks dødsdato: Bliver man ringet op, har man et døgn tilbage at leve i.

Orions og Valentinos veje krydses på Times Square, og de oplever straks en følelse af at høre sammen. Men da Dødsrådets gennemfører deres allerførste opkald, er det kun den ene af dem, som bliver ringet op. Ingen af dem ved, hvordan dagen vil ende, men én ting ved de: De vil være sammen … lige meget hvor hjerteskærende afskeden bliver sidst på dagen.

Den første, der dør til sidst er en gribende roman om de varige indtryk, vi gør på hinanden, og om hvordan netop de indtryk kan få os til at leve livet fuldt ud.

Du kan købe Den første der dør til sidst online eller i din nærmeste boghandel.
Adam Silvera: Evighedssøn

Adam Silvera, evighedssøn, infiinity son, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, fantasy

Brødrene Emil og Brighton er vokset op i New York og har altid set op til en gruppe magikere, Spell Walkerne, som har svoret at bekæmpe Specterne, som tilegner sig magiske evner på bekostning af andre magiske væsner.

Brighton ville ønske, han selv var en Spell Walker, så han kunne tilslutte sig kampen mod de onde.

Emil ønsker bare, at kampene skal stoppe. En dag viser det sig dog, at han har magiske evner, som placerer ham midt i kampens hede. Det slår revner i forholdet til broren. Broderskab, kærlighed og loyalitet bliver sat på prøve, og ingen slipper uskadt fra kampene.

Du kan købe Evighedssøn online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren


Adam Silvera: Evighedsdøden

Kun for os. Becky Albertalli og Adam Silvera har skrevet bogen til din sommer

Det er lykkedes brødrene Emil og Brighton at bekæmpe og besejre Blodstøberne – med livet i behold. Tror de. Brighton har drukket den sidste dråbe Høsteblod, og det burde gøre ham uovervindelig. Men i stedet er giften ved at slå ham ihjel.

I Emils jagt på den modgift, må han mod sin vilje bevæge sig langt ind i sine tidligere liv. Mere end nogensinde har han brug for Spell Walkernes hjælp, men Spell Walkerne er dybt splittede og sammenholdet truet.

Efterhånden går det op for Emil, at han måske har kæmpet mod den forkerte fjende hele tiden.

Du kan købe Evighedsdøden online, fx på Gucca.com, eller i din nærmeste boghandel.

Se bogtraileren

Om forfatterne

Adam Silvera er født og opvokset i Bronx i USA. Han debuterede som forfatter med YA-romanen Den dag jeg glemmer i 2015. I 2017 udkom både Fortid er alt jeg har og De dør begge til sidst, som begge fik en plads på New York Times‘ bestsellerliste.

I 2018 udkom romanen Hvis det er os, som han har skrevet sammen med sin gode veninde Becky Albertalli. Adam bor nu i L.A., hvor han skriver på sin næste bog.

Becky Albertalli er uddannet psykolog. Hun debuterede i 2015 med Simon vs. verdens forventninger, bogen bag filmen Love, Simon. Hun bor i Atlanta, USA med sin familie og bruger det meste af sin tid på at skrive YA-romaner.