CarlsenPuls Adam Silvera Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Young Adult-romaner

Referencer du (måske) ikke fangede i Hvis det er os

Hvis det er os, Becky Albertalli, Adam Silvera, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Du fangede sikkert referencen til Harry Potter, da Arthur sagde “tyve point til Gryffindor” i Hvis det er os. Bogen indeholder dog også nogle personlige referencer, og dem har Becky Albertalli og Adam Silvera delt med Epic Reads. Her kan du læse om de otte referencer fra Hvis det er os, som du måske missede. 

En hilsen til Adams debutroman

Date zero, eller date nul, er den betegnelse, Arthur giver den første date med Ben, da den går i vasken, og det er en reference til Adam Silveras debutroman, Den dag jeg glemmer, hvor en af bogens dele hedder “Part Zero”.

Love, Simon er et hit

Ben så en film i biografen med sin ekskæreste, som han beskriver som “en romantisk komedie om to teenagedrenge”, og det er en reference til Love, Simon, som er filmatiseringen af Becky Albertallis debutroman, Simon vs. verdens forventninger. 

Angie Whaley, who?

Denne karakter er en sammensmeltning af forfatternes venner Angie Thomas og John Corey Whaley, der også er forfattere. I begyndelsen af 2019 udgiver CarlsenPuls Angie Thomas anden roman, On the Come Up.

BFF-shoutout

Arthur og Bens bedste venner er inspireret af forfatternes virkelige bedste venner. Dylan er inspireret af David Arnold, og Jessie er inspireret af Jamie Warga. Hvor sejt er det ikke lige?

LÆS OGSÅ: To af tiden største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseret

Restaurant får forfatternavn

Café Arvin er den restaurant, hvor Arthur og Ben har deres anden date, og det er “et af den slags steder, som ligner en natklub proppet ind i et pakhus, med besynderlige geometriske lamper og en menu, som skifter hver dag.” Stedet er desuden opkaldt efter forfatteren Arvin Ahmadi.

Pinlig far og søn-øjeblik

Bens far arbejder i et supermarked, hvor en far og søn går ind for at købe kondomer, uden at vide, at den anden også er der, og det er en reference til Adam Silveras anden roman, Fortid er alt jeg har, hvor det netop sker for hovedpersonen og faren.

Bray-Eliopulos-mapperne er opkaldt efter hvem?

Bray-Eliopulos-mapperne er også navnene på Adam og Beckys redaktører.

Mind-blowing leg med initialer

Arthur Seuss’ initialer er A.S., og det samme er Adam Silveras. Becky Albertalli deler initialer med Ben Alejo. Derfor er det måske oplagt at tro, at de skrev den af de to karakterer, som de deler initialer med, men faktisk er det lige omvendt.

Læs mere om Hvis det er os

To af tidens største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera – har sammen skrevet denne YA-roman om et skæbnebestemt møde på et posthus i New York.

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Tilføj Hvis det er os til din Goodreads

Læs et uddrag af Hvis det er os

 

Forfatterne fortæller om Hvis det er os