Fiktion George Orwell Klassikere

Quiz: Hvor meget ved du om George Orwells 1984?

George Orwell, 1984

Big Brother, overvågningssamfund og undertrykkelse. Hvor godt har du styr på Orwells dystopiske klassiker?


Du har garanteret læst eller hørt om George Orwells dystopiske roman 1984. Siden dens udgivelse i 1949 har Orwells fremtidsroman opnået klassikerstatus. Den dag i dag bliver bogen fortsat fremhævet som mere aktuel end nogensinde.

LÆS OGSÅ: Derfor bliver George Orwells klassiker ved med at være (uhyggeligt) relevant

Med budskaber om farerne ved masseovervågning og undertrykkelse af tankefrihed, vækker den berømte roman fortsat genklang verden over.

Nu er Orwells roman blevet nyoversat på dansk for første gang siden dens originale udgivelse i 1949.

LÆS OGSÅ: Frygt og ærefrygt. Rasmus Hastrup om at nyoversætte Orwells 1984

Det er en oplagt mulighed for at genbesøge Orwells uhyggelige univers. Derfor har vi lavet en quiz om det ikoniske værk. Tjek din viden nedenfor og se, om du har helt styr på 1984.

Kan du ikke se quizzen nedenfor? Så kan du finde den her.


1984

George Orwell, 1984

En nyoversættelse af George Orwells dystopiske fremtidsroman, som blev udgivet første gang i 1949 og nu er en verdensberømt klassiker.

1984 følger Winston Smith, som bor i Oceanien, der overvåges af den allestedsnærværende Store Broder og fører tæt kontrol med indbyggernes gøren og laden.

Hver en handling – ja, hver en tanke – bliver styret, registreret og brugt af Tankepolitiet, som har til ansvar at slå alle oprørske tanker ned.

Winston har altid holdt sig på den rigtige side af loven, men da han bliver forelsket i den rebelske Julia, begynder frihedstrangen at ulme i ham …

Du kan købe 1984 online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


Jeg er født og opvokset med et lånerkort i hånden, hvilket har ledt til en stor kærlighed for (og dyb afhængighed af) bøger. På Bog.dk lægger jeg lidt af hvert op – fx opskrifter, artikler samt quizzer om alt fra dyrerekorder til H.M. Dronningen.