Bøger til unge

Playliste: Alt eller intet af Nicola Yoon

Playliste: Alt eller intet af Nicola Yoon

Alt eller intet er en rørende ungdomsroman, der ved sin udgivelse i USA røg direkte ind på New York Times bestsellerliste. Bogen er en fortælling om den glæde, frygt og magi der opstår, når man tør bryde ud af sine hverdagsrutiner til ære for en, man elsker.

Nicola Yoon har lavet en skøn playliste til bogen, som hun præsenterer her. Lyt til de stemningsfulde musiknumre og få et indtryk af den mindst lige så stemningsfulde bog.

“Når jeg skriver en bog, er der som regel en håndfuld sange eller albummer, som jeg hører på repeat. Gode sangtekster kan virkelig inspirere mig. For eksempel blev jeg ved med at vende tilbage til et par linjer i “If I Had a Gun” af Noel Gallagher, da jeg skrev Alt eller intet:

“Hope I didn’t speak too soon
My eyes have always followed you around the room
‘Cause you’re the only God that I will ever need
I’m holding on and waiting for the moment for my heart to be unbroken by the sea”

Jeg elsker alt ved denne sangtekst, men jeg er især vild med linjen “waiting for the moment for my heart to be unbroken by the sea”. Det er en storslået og lidt mystisk linje. Og for mig handler den om en stor, stor kærlighed, som kun kan blive påvirket af noget så stort som havet. Akkurat ligesom Ollys følelser for Maddy.

Jeg har altid sagt, at hvis jeg en dag var i stand til at skrive en bog, der kunne røre mine læsere lige så dybt, som en fire minutters lang sang kan, så ville jeg være en lykkelig forfatter. Forhåbentligt kommer jeg tættere og tættere på denne drøm, efterhånden som jeg skriver. Al slags kunst kan påvirke hinanden, og sommetider kommer inspirationen fra uventede steder. For mit vedkommende er musik afgjort et af de steder.”

Nicola Yoons playliste til Alt eller intet

Du kan læse den engelske originaltekst til Nicola Yoons playliste her.


 

 

9788711458525

Alt eller intet er en smuk historie om, hvad det er, der gør livet værd at leve.

Bogen handler om den unge Madeline, som lider af en sjælden sygdom. Hun er dybest set allergisk over for hele verden og har ikke været uden for huset i 17 år. De eneste mennesker, hun nogensinde ser, er hendes mor og hendes sygeplejerske.

Alt det ændrer sig, da Olly flytter ind ved siden af. De mailer til hinanden, og da det ikke længere er nok, får han lov at besøge hende. På kort tid forelsker de sig hovekuls i hinanden.

Pludselig er verden inde i boblen ikke længere nok for Madeline – men at bevæge sig uden for den er livsfarligt …

Køb bogen hos Saxo her.