Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Læs let bøger Line Kyed Knudsen

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

Overgangen fra barn til teenager er ikke nem – hverken for børn eller deres forældre. K for Klara-serien handler om alle tween-livets udfordringer og kan være med til at sætte ord på nogle af de tanker og følelser, som kan virke så uendeligt store og svære for de 8-11-årige.


K for Klara af Line Kyed Knudsen er bøger om venner, skole og alt det, der fylder i hverdagen for tweens. Bliv klogere på den populære serie her.

Er det normalt at have det sådan her?

Når børn – og i særdeleshed piger – kommer i 8-11-års alderen, oplever de en masse nye og store følelser, som let kan komme til at fylde hele deres verden.

De oplever, at venskaber ikke kan tages for givet, og at man nogle gange vil blive svigtet – også af bedsteveninden. De mærker stik af usikkerhed og hjemve, når de skal prøve at overnatte væk fra mor, far og hjemmets trygge rammer. Og så mærker de måske for første gang at få sommerfugle i maven ved tanken om den der helt særlige dreng i parallelklassen …

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

Med alle de nye følelser og oplevelser, der skal forstås og fordøjes, kan det let ske, at man føler sig alene, misforstået, eller måske endda helt forkert. Derfor kan det være en stor lettelse at tale med eller læse bøger om nogen, der har gennemgået noget lignende – og som viser dem, at de tanker, de går rundt med, er helt normale.

Piger vil læse K for Klara – og det bør deres forældre også

K for Klara-serien gør netop det. Problemstillinger bliver taget op og behandlet i øjenhøjde. Her er ingen voksne pegefingre, bedrevidenhed eller negligeringer.

Forfatter Line Kyed Knudsen, som står bag den populære serie, er blevet inspireret af både egne minder fra barndommen og sin datters oplevelser som tween. Det er nemlig vigtigt, at seriens læsere kan spejle sig i bøgerne.

“Jeg synes, at det er vigtigt at tage børns problemer og konflikter alvorligt, og i denne serie prøver jeg at skildre ‘et pigeliv’ så realistisk som muligt. På den måde kan pigerne forhåbentligt nikke genkendende til de ting, som Klara går igennem.”

– Line Kyed Knudsen

Selvom K for Klara-serien er målrettet tweens, kan deres forældre også have stor glæde af at læse med. Det er nemlig en stor omvæltning at skulle vænne sig til at være mor eller far til en kommende teenager i stedet for et barn.

Der kan K for Klara være med til at give en forståelse for, hvilke problemer ens barn går rundt med – for problemer, der synes små fra en voksens perspektiv, kan sagtens betyde alverden for en tween.

K for Klara, Line Kyed Knudsen


K for Klara-serien

Er du blevet nysgerrig på K for Klara-serien? Læs om første bog i serien nedenunder, og find alle bøgerne online her eller i din lokale boghandel.

K for Klara, Line Kyed Knudsen, Hjerteveninder

Rose er Klaras allerbedste veninde. De er faktisk hjerteveninder.

Men så starter Julie i klassen, og lige pludseligt føler Klara, at Rose bedre kan lide Julie. Og hvorfor går Rose ikke længere med hende og Klaras venindehalskæde?

Hjerteveninder beskriver de følelser, som opstår, når tre piger skal finde ud af at være veninder.

Hjerteveninder er bog nr. 1 i serien om Klara og hendes veninder.

Du kan købe K for Klara (1) – Hjerteveninder online eller i din nærmeste boghandel.
Nyeste bog i serien: K for Klara (24) – Faret vild!

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

Klara skal med sin klasse på en overnatning i en hytte i skoven. På turen skal de lære om naturen og lave bål og shelters. Og så skal de i små grupper løse en skattejagt.

Alting går galt i Klaras gruppe, og da det pludseligt bliver mørkt, går det op for dem, at de er faret vild! Det er svært at forblive gode venner, når man synes, det er de andres skyld, at det hele går galt!

Faret vild! er bog nummer 24 i serien K for Klara, der handler om familie, skole og hverdag.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe K for Klara (24) – Faret vild! online eller i din nærmeste boghandel.

Læs med K for Klara:

Læs med K for Klara (1) – Hjerteveninder

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

Lær at læse med K for Klara.

Klara og Rose er hjerteveninder. De har en venindehalskæde, og de skal begge to være prinsesser til udklædningsfesten på fritten.

Men så starter Julie i klassen, og alting bliver anderledes for Klara.

Bogen er en læsepædagogisk udgave af K for Klara (1) – Hjerteveninder fra den populære serie K for Klara.

Fra ca. 5 år

Du kan købe Læs med K for Klara (1) – Bedste venner online, eller i din nærmeste boghandler.
Læs med K for Klara (2) – Kærester?

K for Klara hjælper piger – og deres forældre – med at tackle tween-livet

Lær at læse med K for Klara.

Klara er forelsket i Benjamin. Hun har en gave til ham. En dag får hun en sms fra Benjamin. Klara bliver glad. Men da Rose får en sms med den samme tekst, bliver det hele noget rod.

Og da Julie også får den, går det helt galt.

Bogen er en læsepædagogisk udgave af K for Klara (2) – Vil du være min kæreste? fra den populære serie K for Klara.

Fra ca. 5 år

Du kan købe Læs med K for Klara (2) – Kærester? online, eller i din nærmeste boghandel