Fagbøger

Olafurs fantastiske fodspor

Olafurs fantastiske fodspor

De fleste værker i denne bog er rumlige konstruktioner, og de er defineret af bevægelse. De skaber verdener. De elsker transformation. De benytter tiden som værktøj.

Sådan skriver Olafur Eliasson i forordet til Rummets bevægelse, som er det første større overblik over Olafur Eliassons værker i det offentlige rum. Den store smukke bog inkluderer skelsættende værker som The Serpentine Gallery Pavilion 2007, London, Your rainbow panorama, Aarhus, den krystalline facade på Harpa – Reykjavik Koncerthus og Konferencecenter, og Cirkelbroen i København, der blev indviet sidste år. 

Eliasson er som bekendt en af vores mest berømte og anerkendte nulevende kunstnere. Hans værker har været udstillet over hele verden, på bl.a. MoMA, Tate Modern, 21 Century Museum of Contemporary Art, Louisiana Museum of Modern Art og Venedig Biennalen. 

I videoerne her præsenteres to af Olafur Eliassons danske værker – Cirkelbroen i København og Your Rainbow Panorama i Aarhus. Begge værker er selvfølgelig også med i bogen:

Olafur Eliasson om Cirkelbroen: ”Den er et redskab til at reflektere over byens åbne rum og den forhindring, vandet udgør for menneskers færden i byen.

Olafur Eliasson om Your Rainbow Panorama:  Ved at opdele Aarhus I farvezoner fungerer det lige som et fyrtårn: Den henleder opmærksomheden på sig selv, men også på din fysiske placering i Aarhus.


Køb bogen her

ItemImage

Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.