Børnebøger Carlsen

Når dit barn har fået sin første mobiltelefon …

Ea 3.a, puk Krogsøe, hvem er du, den første mobil, 3. klasse

“Ea lader sine fingre glide over den sorte mobiltelefon. Hun smiler op til mor og far, der kigger på hende. “Tak,” får hun frem. Ea er helt overrasket. Det er, som om hun helt har glemt at tale. Hun havde ikke regnet med at få en mobil nu … ” – Ea. 3 – Hvem er du?

Mange børn ser med længsel frem til at få deres første mobiltelefon, mens det ofte giver anledning til nye bekymringer og panderynker hos os forældre. Det er ikke altid lige nemt at vide, hvordan man skal håndtere børns digitale liv – eller for den sags skyld forstå det. Og selvom ungerne lynhurtigt får tjek på både reglerne i Fortnite og SnapChat-filtre, er der meget at lære om den verden, som internettet og de sociale medier giver adgang til.

Der findes flere bøger med gode råd og guidelines til at tale om, forstå og støtte børn i deres digitale liv – f.eks. Opfør dig ordentligt og vær en god ven – også når du er online eller Få styr på dit digitale barns verden.

Ea 3.a af forfatter og folkeskolelærer Puk Krogsøe er en serie for de 6-9 årige, og hver bog tager små og store hverdagsproblemer op –  og de gør det, så børn kan genkende sig selv.

Den første mobil – på godt og ondt

I Ea. 3.A – Hvem er du? får Ea sin første mobiltelefon. Hun har ventet længe på den, for alle de andre i klassen har en. Hun kommer på Instagram, uden hendes forældre ved det, og lærer hurtigt at lave sjove opslag med sine venner. Men hvad gør man, når der en dag ligger en tarvelig besked til hende, som alle andre også kan se? Og hvem er det, der sender de dumme beskeder?

Ea 3.a, puk Krogsøe, hvem er du, den første mobil, 3. klasse

“Ea har slet ikke fået tjekket opslaget, som hun og Asger lagde op i pausen, da de klatrede. Hun kan se, at der er syv, som har liket det, og to kommentarer. “Fatter ikke, at du gider lege med Ea.” Det står der. En brusen breder sig i Eas krop. Maven forvandler sig til sten …” – Ea 3.A – Hvem er du?

I øjenhøjde med de 6-9-årige prøver Ea kræfter med sjove og mindre sjove ting, efter hun har fået sin første smartphone. Der opstår både sjove situationer og konflikter i klassen, som mange børn sikkert kender fra deres egen hverdag.

Du kan læse et gratis uddrag af bogen her

LÆS OGSÅ: 7 gode råd om dit barns digitale liv

Ea 3.a

af Puk Krogsøe & illustreret af Magnus Værness

Ea 3.a, puk Krogsøe, hvem er du, den første mobil, 3. klasseI serien Ea 3.a er der kommet følgende bind:

Den nye skole (1)

Må jeg være med? (2)

Stop nu! (3)

Hvem er du? (4)

Fra ca. 6 år

Om Puk Krogsøe

Puk Krogsøe (f. 1974) er uddannet folkeskolelærer og debuterede med Sommerfugle-serien om Rose. Puk Krogsøe kender sin målgruppe godt via sit arbejde som lærer og skolebibliotekar og rammer plet både sprogligt og indholdsmæssigt.

Du kan følge Puk på Facebook her.

LÆS OGSÅ: Ea 3.a – Stop nu! Når børn skal lære at sige fra

LÆS OGSÅ: Det svære skoleskift set med børneøjne