Bøger til unge Fiktion

Mød bøgerne på YouTube

Mød bøgerne på YouTube

På YouTube kan du finde lige det, du står og leder efter. Med alt fra guides til skønne frisurer til kreative videoer om festdekorationer, udførlige opskrifter på lækker mad, musikvideoer og sjove sketches er YouTube blevet en uundværlig del af det moderne menneskes hverdag.

Faktisk har bøgerne også en plads på YouTube, og vi har tidligere beskrevet fænomenet BookTubers, som er almindelige mennesker, der uploader videoer, hvor de deler deres læseoplevelser med deres følgere. Læs mere om fænomenet her.

Vi er naturligvis begejstrede for, at bøgerne også har en plads på YouTube, og at læseoplevelser er noget, der bliver videreformidlet gennem videoer. Derfor har vi her samlet fire  boganbefalinger fra fire skønne videobloggere. Lyt til deres personlige læserefleksioner, og bliv inspireret til din sommerlæsning.

http://www.youtube.com/watch?v=MpNouIi6iYQ

Mathilde Meier er 14 år og har en YouTube-kanal, hvor hun deler sin hverdag og sine tanker om livsstil, mode, beauty og bøger med sine følgere. Mathilde har bl.a. lavet en video om bogen Hej smukke af Inez Gavilanes, hvor hun både fortæller om sin læseoplevelse og selv laver et par af bogens beautyopskrifter.

Mathilde begynder sin video om Hej smukke med ordene: “Det er ikke en hvilken som helst bog. Det er en fantastisk bog, men det er heller ikke bare en fantastisk bog – det er en fantastisk bog kun om skønhed.”

Besøg Mathildes YouTube-kanal her, og se også hendes videoanmeldelser af Anna og det franske kys og Lola og naboens søn.

Helene Jeppesen er en dansk BookTuber, der regelmæssigt uploader videoer om de bøger, hun køber og læser. I sine videoer taler hun på engelsk, men hun læser både danske og engelske romaner.

“This book deserves all the hype. I really really loved it. It has a close place in my heart” siger Helene om Historien om A. J. Fikrys liv og giver bogen sin varmeste anbefaling. Find Helenes YouTube-kanal her, og se bl.a. hendes seneste video om Sæt en vagtpost ud af Harper Lee.

 

“Wow, en god bog” siger YouTuberen Sofie Simone i sin video om Anna og det franske kys. Hun giver bogen fem stjerner og anbefaler den blandt andet til piger, der skal starte på efterskole efter ferien, fordi de vil kunne relatere til Annas liv på den parisiske kostskole langt væk hjemmefra. På Sofie Simones YouTube-kanal kan du finde videoer om Sofie Simones hverdagsliv, beauty og mode. Find flere af hendes videoer her.

Har du en YouTube-kanal, du gerne vil gøre os opmærksom på? Skriv i kommentarfeltet og fortæl os, hvor vi kan finde dig på YouTube.