Fiktion Inspirationslister og guides

Rejs verden rundt fra din lænestol – London

Rejs verden rundt fra din lænestol - London

Vi stiller skarpt på det litterære landkort og anbefaler bøger, der handler om spændende byer, fjerne lande og store oplevelser. Bøger der kan få dig til at føle, at du har rejst hele verden rundt, selvom du ikke har forladt din lænestol.

I dag går turen til London – en storby der summer af liv, charmerende sidegader og spændende historie. London er kendt for Big Ben, det enorme pariserhjul London Eye, Shakespeares Globe Theatre og selvfølgelig Buckingham Palace, der troner frem bag en guldbelagt port. Røde dobbeltdækkerbusser suser forbi røde telefonbokse, imens den genkendelige britiske accent lyder fra alle munde. Besøg eller genbesøg det fantastiske London i selskab med en af de tre bøger, vi fremhæver her.

 

Bridget Jones’ dagbog

ItemImage

Bizart, hvordan cappuccino-køer får hele Londonkvarterer til at ligne krigs- eller kommunisthærget kultur med mennesker, der i timevis står tålmodigt i kilometerlange køer, som ventede de på brødrationer i Sarajevo, mens andre svedende maler kaffebønner og under hvæsende damp skramler rundt med nassede metaltingester.

Det er ikke altid lige let at være omkring de 30, single, uorganiseret og selvoptaget, og hvis ikke det var, fordi Bridget var udstyret med en god portion selvironi, ville det sikkert gå helt galt! Den 30-årige singlekvinde der bor i London er en ikonisk karakterisering af 90’ernes chick-lit. Med sin genkendelige og elskelige romanfigur Bridget Jones har Helen Fielding givet stemme til millioner af moderne kvinders frustrationer over singleliv, karriereræs og søgen efter den eneste ene.

Bridget Jones’ dagbog er filmatiseret med Renée Zellweger i rollen som Bridget, Hugh Grant som Daniel Cleaver og Colin Firth som Mark Darcy. Husk også at læse de to andre bøger om Bridget Jones På randen af fornuft og Vild med ham.

-> Køb bogen som e-bog eller lydbog.


 

Miss Blackpool

ItemImageDet så ud til at det eneste man skulle gøre, var at bede om en inferiør udgave af det liv man havde haft før, så ville London straks udlevere den til én. London interesserede sig heller ikke for hvor man kom fra, så længe man ikke havde noget imod at tobakshandleren og buskonduktøren lo højt og gentog ens ord hver gang man åbnede munden. Somme tider blev andre passagerer opfordret til at tage del i spøgefuldhederne.

Barbara Parker bliver kåret som Miss Blackpool 1964, men hun vil ikke være skønhedsdronning. Hun vil få folk til at grine, lige som sin heltinde Lucille Ball. Så Barbara forlader Blackpool og sin familie, tager til London og får et job i makeupafdelingen i et stormagasin. Og giver sig så til at overveje, hvorledes hun kommer frem i verden. Et tilfældigt møde med en tv-agent resulterer i et navneskift og en audition til en ny BBC-komedieserie. Tv-stjernen Sophie Straw er født.

Miss Blackpool er historien om et tv-program og folkene bag det: manuskriptforfatterne, Tony og Bill, gamle barndomsvenner og besat af comedy; Dennis, klog og god og fuldstændig dedikeret til hele sit hold og til Sophie i særdeleshed; og Sophies flotte modspiller Clive, der mener, at han har fortjent bedre, på trods af den ubegrænsede mængde frynsegoder, som tv-berømmelse fører med sig.

-> Køb bogen her.


Primrose Hill

primrosehill

Men en eller anden tilfældig guddom – af den art, som fandtes i fortidens magiske London – passerede forbi dem i den balsamiske, fortryllede aftenluft og hørte hendes usagte ønske og opfyldte det.

Hovedpersonen i Primrose Hill er Frances Prideaux, 80 år gammel, tidligere højt besunget feministisk romanfofatter – Fay Weldons ufødte søster. Hun sidder på adressen Chalcot Cresent 3 i Primrose Hill og lytter til fogeden, der hidsigt banker på hendes dør. Fra dette hus har Frances været vidne til fem årtiers verdenshistorie, fra kommunismens fald til kapitalismens endeligt og senest statens overvågning af borgerne. Mens Frances sidder og venter på, at fogeden opgiver kampen og går sin vej, begynder hun at skrive sin historie: historierne om de kærester, hun lånte, og de ægtemænd, hun stjal, om sine døtre og sine børnebørn og deres liv. Og ikke mindst fortæller hun om alle hemmelighederne.

Fay Weldon skriver gerne og godt om alt og især satirisk om kvinder og deres følelser. I Primrose Hill borer hun sig ind i det inderste af samfundet og familien og giver med sit sædvanlige blik for alt det skæve og absurde et skarpt portræt af vores tid.

-> Køb bogen her.


 

 

Er der flere storbyer, du drømmer om at besøge? Læs vores blogindlæg om bøger, der foregår i Barcelona HER, bøger der foregår i New York HER og bøger der foregår i Paris HER.