Børnebøger Carlsen

Mille Gori: Jeg ville ønske, at flere forældre turde smide hæmningerne

Mille Gori: Jeg ville ønske, at flere forældre turde smide hæmningerne

Cirkus Mille 

Foto: Kasper Løftgaard

Af Mette Rou Lund, Pressekoordinator

Mille Goris mission er at skabe en fantasifuld zone, hvor forældre lytter til og leger med deres børn. Og de må godt fjolle lidt mere. Mille er aktuel med Cirkus Mille, hvor du kan læse historien om, da Mille som barn fantaserede sig til et cirkus i haven. I bogen kan du finde inspiration til sjove cirkusøvelser, som man kan lave derhjemme. Her giver Mille sit bud på, hvordan børn og voksne holder fantasien ved lige. 

Hvorfor synes du, at det er vigtigt for børn at bruge deres fantasi?

Fantasien er med til at udvikle utrolig mange ting i barndommen, den skaber lege og universer, der kan få børn til at reflektere og stille spørgsmål og på den måde lære nye ting. Fantasien er også et fantastisk værktøj til at skabe en god leg, et rum hvor børn kan mødes og skabe relationer og drømme. Mille Gori, Mille  

Hvordan holder du fantasien ved lige i din hverdag? 

I virkeligheden tror jeg, jeg holder fantasien ved lige, fordi jeg stadig leger. Og så møder jeg jo så utrolig mange børn i mit arbejde, og når man går ned i børnehøjde og rent faktisk lytter til børns tanker og ideer, er der ingen grænser for, hvad man kan lære. Børn har jo rent faktisk fantasi til at forestille sig, at solen skinner, selv når det pisregner, og voksne mennesker stresser afsted for at finde tørvejr. Ramasjang Mille, Ramasjang Mille, Ramasjang Mille, Ramasjang Mille. 

Hvad tænker du om, at børn sidder meget stille i dag med deres gadgets? Mille Gori, Mille Gori

Vi lever i en tid, hvor nærmest alt findes digitalt, så børnene følger jo på mange måder bare med tiden, men desværre er det også blevet utrolig nemt bare at stikke sine børn en iPad eller en telefon, i stedet for at sende dem ud og lege. Jeg kan sagtens forstå, at det sker. Men man må ikke glemme legen og nærværet. Jeg håber, denne her bog kan skabe en masse leg, sætte fantasien i gang, og så håber jeg, at rigtig mange voksne vil læse den op for deres børn og på den måde være med til at værne om hyggen ved at side sammen og være fælles om en historie.

Hvad kan man gøre som forældre for at hjælpe sit barn med at holde fast i fantasien? 

Man kan lytte og lege med, træde ind i deres universer og ikke mindst selv inspirere til leg. De børn, jeg møder, når jeg er ude i landet og optræde, elsker at danse og blive aktiveret. Her kommer børns fantasi til udtryk. Til gengæld ville jeg ønske, at flere forældre turde smide hæmningerne lidt, danse med og ikke være så bange for at se fjollede ud. Det bedste jeg vidste, da jeg var barn var, når min mor pludselig kaldte ude fra køkkenet: ”jorden er giftig”. Så løb jeg ud i køkkenet og fandt min mor stående på en stol, så kravlede vi rundt i køkkenet og legede, at gulvet var lavet af kviksand. Cirkus Mille, Cirkus Mille, Cirkus Mille, Cirkus Mille. 

5 facts om Mille Gori

1) Som 10-årig cyklede Mille 5 kilometer på en ethjulet cykel for at vinde en is.

2) Mille elsker fart, biler, at danse, pasta med kødsovs og farven lilla.

3) Hun har lige lært at jonglere

4) Nyeste beslutning: at købe en hest

5) Næste ting på to do-listen: at bestige Kilimanjaro

Cirkus har eksisteret i mange år, men både børn og voksne elsker det stadig, hvad er det, cirkus kan?

Jeg synes, magien opstår i det sekund, børn og voksne er fælles om noget, griner af noget sammen, deler spændingen og oplever noget i fællesskab. Og det kan cirkus. Cirkus har en helt særlig plads i mit hjerte, og når jeg tænker på cirkus, tænker jeg på nogle af mine bedste barndomsminder, det fremkalder en ganske særlig følelse, som altid får mig til at smile. Cirkus Mille, Cirkus Mille

27-årige Mille er opvokset i Jylland som den ældste i en søskendeflok på 3. Mille er uddannet danser, og de fleste børn kender hende som Motor Mille fra Ramasjang.

screen-shot-2016-10-23-at-10-04-39
Cirkus Mille

Her kan du finde fem af Milles bedste tips til, hvordan store og små kan cirkustræne derhjemme.

Du kan finde Cirkus Mille som e-bog på f.eks. Saxo.com

Cirkus Mille. Cirkus Mill

Mille Gori, Mille Gori, Mille Gori, Mille Gori. Mille Gori.