Aktuelt Fagbøger Mad og drikke

Meyers hverdag: Hjemmelavet mad behøver ikke være bøvlet

meyers hverdag

Meyers hverdag byder på 100 nye opskrifter på velsmagende hverdagsretter til alle, der er pressede på tid, men gerne vil sætte hjemmelavet mad på bordet.

En familiemiddag med hjemmelavet lasagne fra en Meyer-kogebog var en øjenåbner for Claus Meyer.

“Min søn Valdemar gjorde mig engang kærligt opmærksom på, at en lasagne fra bogen Grønne Proteiner, om end den bestemt var meget velsmagende, havde taget ham det meste af en weekend at få på bordet,” fortæller han i forordet til Meyers hverdag.

Med Meyers hverdag er missionen, at det skal være nemt og enkelt at lave lækre måltider. Bogen byder på opskrifter, der passer til årstiden, har korte ingredienslister, råvarer, der er til at finde og til at betale, og tilberedning, der tager hensyn til en travl hverdag.

LÆS OGSÅ: Hvilke kogebøger af Claus Meyer og Meyers Madhus mangler du i din samling?

Ud over de sæsoninddelte opskrifter får du gode råd til opbygning af et lager, og tips til hvad du med fordel kan have i køle- og køkkenskabet, når du kommer sent hjem og ikke vil falde i take away-fælden. Der er hjælp til håndtering og tilberedning af klassiske grøntsager på forskellige måder og guide til, hvordan man får en råvare til at strække til flere måltider.  

Fuldendte frikadeller i stedet for færdigretter

Der er favoritretter som fuldendte frikadeller og bedst mulig pizza på kortest mulig tid, som giver dig mulighed for at bruge, hvad du har derhjemme af grøntsager, charcuteri og syltede sager.  

Det er sund mad, hvor der også er tænkt på bæredygtighed og det langsigtede perspektiv, hvor vi undgår madspild og passer lidt bedre på klimaet.   

“Vi kan ikke nøjes med at åbne gaspakkede færdigretter og spise mad fra plastikbøtter dag ud og dag ind. Men måske kan vi koge, snitte og bage os lidt tættere på en madkultur, der i sandhed er langtidsholdbar,” understreger Claus Meyer i forordet. 

LÆS OGSÅ: Meyers æbleskiver med appelsin og kardemomme

Claus Meyer har gennem tre årtier været med til at påvirke og løfte den danske madkultur. Gennem sine virksomheder, en lang række kogebøger, foredrag og deltagelse i den offentlige maddebat, arbejder han på at bringe mere viden om mad og velsmag ind i danskernes hverdag.

Sammen med Meyers Madhus står Claus Meyer bag flere kogebøger – deriblandt en del bagebøger: Meyers bageri, Meyers bageskole, Meyers surdejsskole, Meyers bageskole for børn og den ultimative julekogebog, Meyers jul.


Læs mere om Meyers hverdag:

Meyers hverdag: Hjemmelavet mad behøver ikke være bøvlet

Meyers Hverdag er til alle, der gerne selv vil lave mad til daglig, også når tiden er knap. Bogen giver en masse inspiration til dagens vigtigste måltid.

I Meyers Hverdag får du 100 opskrifter på enkle og velsmagende hverdagsretter, der passer til et travlt liv. Korte ingredienslister og enkle tilberedningsmetoder sikrer, at aftensmåltidet ikke bliver et stort projekt.

Ud over de mange lækre sæsoninddelte opskrifter, får du gode råd til: 
* Opbygning af et lager med varer.
* Hvad du med fordel kan have i køleskabet, når du kommer sent hjem
* Håndtering og tilberedning af klassiske grøntsager.
* Temaer der viser, hvordan en råvare kan strækkes til fire forskellige måltider
* Madplaner, der sparer tid.

Du kan købe Meyers Hverdag online hos fx Saxo eller i din nærmeste boghandel fra 25. oktober.