Young Adult-romaner Adam Silvera Amerikanske YA-forfattere Becky Albertalli Bøger til unge CarlsenPuls

Efterårets store meet-cute-roman har det hele – også doughnuts

Hvis det er os, Adam Silvera, Becky Albertalli, YA, young adult

Hvis det er os har det hele. Et tilfældigt og måske skæbnebestemt møde mellem to fyre på et postkontor i New York, en masse do-overs i forsøget på at få den helt rigtige første date – og så selvfølgelig doughnuts. Vi har samlet en guide til hvor i New York, du får de mest mindeværdige doughnut-oplevelser. 

Grundkursus i doughnuts

“Hvad sker der?” spørger jeg.
“Vi henter doughnuts,” svarer Dylan. “Og vi har brug for anbefalinger.”
Ben blinker. “Du har vækket os for at få doughnut-anbefalinger?”
“Ja.”
“Okay, er Dunkin’ Donuts gået nedenom og hjem, eller …”
“Foreslår du helt seriøst Dunkin’ Donuts? Så du mig lige i øjnene og foreslog det?”
“Hvad er der galt med Dunkin’?”
Dylan gyser. “De er doughnuttenes Starbucks.”
Starbucks har doughnuts,” svarer Ben. “Starbucks er doughnuttenes Starbucks.”
“Vær sød at holde op.”
“Doughnuts er doughnuts.”
“Kom nu, Benny Boom, det ved du godt ikke passer.”
Samantha stikker hovedet ind ad døren. “Kom nu, vi går ned til Beard Papa’s. Vi tager forskelligt med tilbage. Vil du med, Ben?”
“Tag dine bukser på, Ben 10,” siger Dylan. “Du er lige blevet tilmeldt et grundkursus i doughnuts.”

Hvis det er os, Adam Silvera, Becky Albertalli, YA, young adult

Leske’s Bakery

7612 5th Ave, Brooklyn, NY 11209, USA
Da Arthur flytter til New York, har han svært ved rigtigt at føle sig hjemme i storbyen. Hvis det var os, der var i Arthurs sted, ville vi helt sikkert slå et smut forbi Leske’s Bakery, som sælger skandinaviske lækkerier.

Dough

14 W 19th St, New York, NY 10011, USA
Dough er der, hvor det sker. Deres udvalg af doughnuts får tænderne til at løbe i vand, og vi har hørt, at deres bedste doughnuts er den med hibiscus.

The Donut Pub

203 W 14th St, New York, NY 10011, USA
Lad dig ikke narre af, at den ligger lige ved siden af en Starbucks, for The Donut Pub har det hele: Retro bageri med døgnåbent. What’s not to like?

Hvis det er os, Adam Silvera, Becky Albertalli, YA, young adult

Doughnut Project

10 Morton St, New York, NY 10014, USA
Doughnut Project tager doughnuts til the next level med en baconvariant. Vi ved ikke, om den erfarne doughnut-elskende Dylan, en af Bens bedste venner, har godkendt den, men det lyder som noget, der helt klart skal prøves.

Peter Pan Donut & Pastry Shop

727 Manhattan Ave, Brooklyn, NY 11222, USA
Kaffe er en nødvendighed for rigtig mange mennesker — også for karaktererne i Hvis det er os. Og hvad passer perfekt til en kop kaffe? Det gør doughnuts, så kig forbi Peter Pan Donut & Pastry Shop, hvis du en dag er i New York. Her kan du få begge dele.

Beard Papa’s

2167 Broadway, New York, NY 10024, USA
Er du i humør til cream puffs? Så gør som Dylan og tag dine venner med på Beard Papa’s og få et grundkursus i lækre doughnuts, for selvom Ben mener, at doughnuts altså bare er doughnuts, så har Dylan ikke samme opfattelse.

Hvis det er os

Efterårets store meet-cute-roman har det hele - også doughnutsTo af tidens største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera – har sammen skrevet denne YA-roman om et skæbnebestemt møde på et posthus i New York.

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Læs Arthurs kapitel her

Læs Bens kapitel her