Krimi Boganmeldelser Danske krimier Danske krimiforfattere Lone Theils Populære krimier Skønlitteratur

Lad for guds skyld være med at have google-alarm på dit navn

Lad for guds skyld være med at have google-alarm på dit navn

Lone Theils debuterede 20. marts 2015 med Pigerne fra Englandsbåden. Her fortæller hun, hvordan den britiske forfatter Nick Hornby rådede hende til aldrig at læse en eneste anmeldelse af bogen.

Regnen stod ned i stænger og ringeklokken fungerede ikke, da jeg stod foran den adresse jeg skulle møde Nick Hornby på i det nordlige London. Ikke lige den bedste begyndelse på et interview. Men da forretningen i stueetagen endelig åbnede døren for mig og jeg kom op af den smalle trappe, ventede der en storsmilende Nick Hornby med varm kaffe i den anden ende.

Vi sad i hans skrivelejlighed, hvor han holder til på sine arbejdsdage. Den er få minutters gang fra huset, hvor han bor med sin familie og han går herhen for at få fred til at skrive. Og sidde og fedte rundt på Spotify, læse om Arsenal på nettet og alle de andre ting man gør inden man tager sig sammen til at skrive.

Han havde masser af tid til at svare på spørgsmål om sit forfatterskab (interviewet kan læses i Politiken) og om hvorfor det sommetider er fantastisk at skifte den ensomme forfattergerning ud med at skrive filmmanuskripter.

Det er bare rart somme tider at arbejde sammen med andre end sig selv og få nye input, forklarede han og fremhævede blandt andet Lone Scherfig som han arbejdede sammen med i filmen An Education som en stor inspiration.

Da diktafonen var blevet slukket, fortalte jeg ham, at jeg selv var ved at springe ud som forfatter og så stak han mig et stort smil:

“Det bedste råd jeg kan give dig, er at aldrig nogensinde læse anmeldelser. Selv om de er fine, vil der altid lige være en sætning, der begynder med: Jeg ville dog ønske at forfatteren havde…
Og det er altid den man husker.

Og lad så for Guds skyld være med at have google-alarm på dit navn. Man bliver vanvittig.

Jeg læser af princip aldrig nogen sinde om mig selv. Jeg kommer heller aldrig nogen sinde til at læse det her interview”, sagde han med et smil.


Fra forlagets side kan vi fortælle både Lone og læserne, at Pigerne fra Englandsbåden udkom til fine anmeldelser. Blandt andet:

Lone Theils har skrevet en fremragende debutkrimi af en karat, der kun sjældent ses i første forsøg.” – Kristeligt Dagblad

4_hjerter_red “Lone Theils har talent – og hun er ikke bange for at bruge det. Nærværende avis’ London-baserede korrespondent har begået en yderst velskrevet og effektiv krimigyser om netop en London-baseret korrespondent, der kommer på sporet af en sindssyg seriemorder.” – Politiken

Fire flotte hjerter – eller samme antal, som Nick Hornbys nye roman Miss Blackpool, der udkom dagen før Pigerne fra Englandsbåden. Men det kommer Nick Hornby aldrig til at vide.

Er lige nu stærkt optaget af boganbefalinger: Hvor får vi dem fra, hvem lytter vi mest til, hvornår får vi den der trang til at få fat i en en bestemt bog straks? Hvor læser vi, hvornår, hvorfor, hvordan? Er dagligt glad for forlagets fantastiske redaktører og ikke mindst forfattere, der udtænker, skriver og redigerer bøger, vi ikke vidste vi ville komme til at elske. Er også født 1977, bor på Amager med mange reoler, en mand og to børn.