Børnebøger Carlsen

Sådan kan børn lære engelsk derhjemme

Sådan kan børn lære engelsk derhjemme

Allerede i indskolingen starter børnene med at lære engelsk, og flere børnehaver er også begyndt at introducere de største børn til det engelske sprog gennem lege og rim. Forlaget Carlsen har lavet en række bøger til børn med fokus på at træne deres engelskkundskaber og ikke mindt på at fange børnenes interesse for at lære sprog. Lyst og interesse er nemlig noget af det allervigtigste, når børn skal til at lære et nyt sprog.

Brug billeder og sange til at lære engelsk

Her er nogle af de bøger, I kan bruge til at træne det engelske sprog derhjemme. Når I leger med sproget, gælder det både om at få et ordforråd og en fornemmelse for udtalen. Derfor er billedordbogen og sangbogen et godt sted at starte:

laere engelsk

“Lær ord på engelsk” er en billedbog for store børnehavebørn og indskolingsbørn, der gerne vil lære engelsk. Bogen gennemgår og sætter ord på velkendte temaer, fx hjemmet, krop, dyr og mad samt de letteste udsagnsord og tillægsord, farver, former og tal. Bogen indeholder derudover også to velkendte engelske sange.

“Lær ord på engelsk” kan købes her.

singandplay

“Sing and play” har samlet engelske børnesange, rim og remser, og så er den flot illustreret af Ida Gantriis. Det er en både effektiv og underholdende måde at lære det engelske sprog at kende på. Bogen indeholder de allermest kendte og afholdte engelske sange, rim og remser, som børnene måske allerede kender eller hurtigt kan lære at kende. Børnene lærer både nye ord og at udtale ordene, skønne melodier og skægge rim og remser.

Lær fx “Hjulene på bussen” eller “Lille Peter Edderkop” på engelsk, syng ”Happy Birthday”, ”If you’re happy and you know it” og ”Twinkle, Twinkle” og lær sjove og udfordrende rim som ”How much Wood would a Woodchuck chuck” og ”Silly Sally.”

Læs mere om Sing and play.

Lær børnene at læse på engelsk

De små stribede er en begynderlæsningsserie, som henvender sig til helt nye læsere. Typografien er stor, åben og let læsbar. Bøgerne er illustrerede, så illustrationerne fungerer som støtte for læsningen. I kan vælge mellem fagbøger om dyr og små hverdagshistorier.

a good friend

Easy reading serien indeholder en række fine fortællinger. I kan fx starte med A Good Friend om fire venner, der tager på udflugt.

Er I mere til fagbøger, så kig nærmere på bøger som Sharks af Ruth Owen, der handler om et af havets mest utrolige rovdyr .

sharks

Bogen er fyldt med flotte fotos af hajer og fakta om de forskellige arter. Sharks er fascinerende læsning, som kan vække nysgerrigheden hos børn, der er vilde med spænding. Ud over at lære en masse engelske ord, kan de nemlig gyse over billeder af hajen og dens skarpe tænder. Bogen om hajer kan købes her.

Er I mere til slanger, så kig nærmere på Snakes skrevet af Monica Hughes:

snakes

Bogen er fyldt med flotte fotos af slanger og fakta om de forskellige arter. God til at vække interessen for det engelske sprog hos de børn, der er vilde med farlige og skræmmende dyr.Bogen om slanger kan købes her.