Boganmeldelser Indefra Krimi Skønlitteratur

En jungle af bogblogs special: Krimiblogs

En jungle af bogblogs special: Krimiblogs

For lidt siden skrev vi en guide til at finde vej gennem bogblogsjunglen her på det store internet. Nu har vi igen skåret vejen frem, men præsenterer dig i denne omgang for alle de mange krimibogblogs, vi er så heldige at kunne følge med i. Fortvivl derfor ikke – nu er den næste fantastiske krimi eller spændingsroman kun et klik væk!

Vild med Krimi

Vild med Krimi

Vild med Krimi drives af journalist og foredragsholder Rebecca Andreasen, som også er medlem af Det Danske Kriminalakademi. Rebecca har været helt vild med krimier altid: Som barn kastede jeg mig ivrigt over Astrid Lindgrens historier om Mesterdetektiven Kalle Blomkvist, og jeg har elsket krimigenren lige siden, skriver hun, og fortsætter: Det vrimler med fremragende kvalitetskrimier, der udover at være forrygende underholdning også er samfundskritiske og gør os klogere. Hvor samtidsbeskrivelsen og den gode historie får masser af plads. Når jeg læser krimier, så bliver jeg godt underholdt, men også forundret, overrasket, udfordret, forarget, nysgerrig og chokeret. Jeg kan sagtens forstå, at krimigenren i dag appellerer bredt, fordi den kan gøre komplekse problemstillinger nemmere at gå til.

På bloggen kan du naturligvis finde anmeldelser, men også forfatterinterviews (bl.a. med Jussi Alder-Olsen), og noget, Andreasen kalder ’krimitanker’, hvor hun beretter om bl.a. TV-serier, events osv.

Bloggen er rimelig overskuelig, om end ikke det nyeste skrig layout-mæssigt. Man kan (tilsyneladende) ikke finde en samlet liste over alle Andreasens anmeldelser, hvilket ellers er skønt for overblik og så man lige kan se, hvad anmelderen synes om en bestemt bog, man overvejer at gå i kødet på. Der er dog et væld af anmeldelser, at dykke ned i, og man får bestemt indtrykket af, at være i kyndige hænder.

http://vildmedkrimi.dk/

Twitter

Instagram

Krimisiden

Krimisiden

Der er fire redaktører på krimisiden: Lone Pedersen, som er bibliotekar, og medproducent af bibliografi.dk, samt krimi- & spændingsekspert på www.litteratursiden.dk. Margit Haugaard, pensioneret bibliotekar i det skønlitterære udlån på Hovedbiblioteket i Aarhus, og som ligeledes er erfaren krimianbefaler, og ligeledes en af kvinderne bag litteratursiden.dk. Per Kjær, som også er uddannet bibliotekar, men som senere har arbejdet med IT, som systemadministrator for Bibliotekssystemet i Aarhus Kommunes Biblioteker. I dag arbejder Per med forretnings-IT og IT-arkitektur og deltager i forskellige udbudsprojekter.
Per er især optaget af bøger og danske film. Det ses på www.danskfilmogtv.dk. Sidste bidrager til krimisiden, er Susanne Bogh, som har været både børnebibliotekar, gymnasiebibliotekar, voksenbibliotekar, og desuden Elementary School Librarian på Escuala Campo Alegre, en amerikansk/international skole i Caracas, Venezuela.  Hun arbejdede i mange år i faggruppen Fiktion på Kolding Bibliotek, og nyder i dag tilværelsen som pensionist.

Siden er måske heller ikke en grafikers drøm, men er nem og overskuelig at finde rundt på. Du kan slå anmeldelser op under forfatteren (alfabetisk), under genrer, serier, hovedpersoner, og geografisk inddeling (find bog efter land/verdensdel), ligesom du kan finde både artikler og bogomtaler.

http://krimisiden.dk/

Krimifan

Krimifan

Krimifan har syv bidragsydere: Lone Maj Knudsen, Niels Søndergaard, Tine Færch, Betina Nielsen, Jan Findal, Anne Marie Jensen, og Anna-Luisa Tanggaard Alonso. Siden har et fint, moderne layout, og du kan finde anmeldelserne en efter en, hvor nyeste anmeldelse står øverst. Der findes altså ikke én lang liste, man kan klikke sig igennem, som på fx Krimisiden, men hos Krimifan findes dog fanen ’danske krimier’, hvor du blandt kan finde anmeldelser af Sara Blædels Bedemandens Datter og Inger Wolfs Brændte Sjæle. På Krimifan kan du også deltage i konkurrencer, og kan melde dig til People’s Press’ ebogstip, som sender dig tips til billige e-bøger, og hvor du ved tilmeldelse får månedens gratis bog.

http://krimifan.dk/

Findals

Findals

Jan Findal (blogger på Krimifan) har også sin egen blog. Her anmelder han bøger, og skriver blogindlæg. Han skriver, at han desuden har titlen “VIP krimifan”, hvilket betyder, at han er med, når Krimifan.dk er til stede på Krimimessen i Horsens. Findal er tidligere skolebibliotikar, og anmelder også bøger på litteratursiden.dk, som er den side biblioteker henviser til, når en låner går ind og laver søgning i bibliotekets base. Ligeledes lægger Findal sine anmeldelser ud på Saxo.

Du kan nemt finde Findals anmeldelser, som er opskrevet i en liste, som er inddelt efter måneder – altså kan du nemt se hvad Findal har læst og anmeldt senest fx her i juli 2016. Findal foretager også forfatterinterviews (senest med Henrik Jensen), ligesom Findal har en fane, der hedder ’min blog’, hvor han skriver indlæg om forskellige krimirelaterede sager. Slutligt har Findal også samlet navnene på danske krimiforfattere og linker til deres hjemmeside, så man nemt kan finde frem til information om sin yndlingskrimiforfatter.

http://www.findalskrimiside.dk/

Bogfidusen

Bogfidusen

Bag Bogfidusen står social- og sundhedsassistent og litteraturelsker, Camilla Mader Laugesen. Udover anmeldelser laver Laugesen video-interviews med forfattere hun har mødt, som tæller blandt andre Inger Wolf, Sara Blædel, Peter Swanson, og Claus M. Lohman med flere. Du kan også deltage i konkurrencer på siden, og i højre side følge med i, hvad Laugesen læser lige nu.

På Bogfidusen handler det ikke kun om krimier, men du kan nemt finde frem til kategorien ’krimiromaner’ og ’spændingsromaner’, hvor der findes et hav af anmeldelser, som du kan se én efter én, efter anmeldelsens udgivelsesdato.

http://bogfidusen.dk/

Krimihjerte

Krimihjerte

Bag Krimihjerte er Lone Knudsen, som anmelder krimier og spændingsromaner, laver forfatterinterviews, holder konkurrencer og skriver om både krimier og det at være blogger. I øverste horisontale faneblad, kan du finde fanerne ’bøger jeg har læst i 2016’, som naturligvis er bøger, Knudsen har læst i år, og ’Krimiinspirationsaften’, som handler om at Knudsen afholder aftener, hvor hun anbefaler krimier og fortæller om det at være blogger. Senest holdt hun et sådant event på Tranbjerg Bibliotek i Aarhus i marts, hvor hun fortalte om 12 forskellige krimi- og spændingsromaner. Du kan i højremargen finde de bøger Knudsen har læst i 2015 og 2014, samt poplære indlæg. Under alle ’bøger jeg har læst’ finder du ikke links til anmeldelserne, men blot tekst, der lister bøgerne Knudsen har læst op. Anmeldelserne finder du under fanen ’start’, hvor de ligger listet efter anmeldelsens udgivelsesdato. Scrol lidt ned og på højre side, vil du kunne se sidens blog-arkiv.

http://www.krimihjerte.dk/

Krimitanker

Krimitanker (frk tine)

Bag Krimitanker er Tine, som til daglig arbejder som pædagog i en daginstitution. Hun er ligesom Findal også en del af krimifan.dk, hvor hun er fast blogger og anmelder. Hun har deltaget i Krimifans stand, både på Bogforum og på de seneste fem års Krimimesse i Horsens. Tine skriver, at når hun har en ledig stund, finder hun altid en krimi frem og læser.

Bloggen har ingen faner, du ser blot alle anmeldelser på forsiden, og kan ligesom på Krimihjerte, se blog-arkivet i højre side, efter at have scrollet lidt ned af siden.

http://krimitanker.blogspot.dk/

Facebook


Del endelig din yndlingskrimiblog med os i kommentarfeltet!

En jungle af bogblogs special: Krimiblogs

Er du krimi-fan? Så er der masser af inspiration til dig her på siden! Find din næste krimi her.