Fiktion Danske romaner Knud Romer

Knud Romers ny roman udkommer på fornemt tysk forlag

Knud Romer, Kort over paradis, Insel Verlag,

Det eneste og bedste Knud Romer ønskede sig som barn er lige sket – igen!

 

“Man må håbe, at Kort over Paradis også en dag udkommer på det fornemme tyske Insel Verlag, som Knud allerede som ung drømte om at udkomme på, og som faktisk endte med at udgive Den som blinker er bange for døden. At det sker, forekommer sandsynligt. Det vil i givet fald være vanvittigt velfortjent.”

Læs også Knud Romer er tilbage med Kort over Paradis

Sådan skrev Berlingske i sin seksstjernede anmeldelse af Knud Romers roman Kort over Paradis den 8. juni. Og nu er det et faktum – romanen udkommer på Insel Verlag. Om det glæder forfatteren, spørger du? Det kan du læse i afsnittet om hans barndom i romanen:

“Jeg vidste nøjagtig, hvad jeg ville være, og trykkede næsen mod ruden ind til forlaget i Lindenstraße, som havde udgivet Hugo von Hofmannsthal og Rainer Maria Rilke – gudernes forlag: Insel Verlag.

Det eneste og bedste, jeg kunne forestille mig, var at være forfatter, eller nej, ikke det – og heller ikke digter. Jeg ville være poet – tysk poet! Og udkomme på Insel Verlag.

Jeg svor ved alt, hvad der var højt og helligt og Brødrene Grimm – og satsede mit liv på det. Kun det og intet andet. Det var mit højeste, inderligste ønske. Og det blev min forbandelse. For jeg anede ikke, at det var umuligt. Det kunne aldrig gå i opfyldelse.”

Læs også Knud Romer: Man skriver en god bog ved at redigere en dårlig

Det gjorde det dog (igen) med Kort over Paradis. Allerede med sin debutroman, Den som blinker er bange for døden, opnåede Knud Romer at blive den første levende dansker, som Insel Verlag har udgivet.

 


Knud Romer, Kort over paradis

Knud Romers nye roman tager læseren med ind i et totalt illusionsbrud fra hans barndomsland på Falster. Vi er tilbage i 90’ernes reklameverden, hvor alt glitrer, og der er masse af penge og kokain.

Køb romanen online her eller i din nærmeste boghandel

 

Mød bandeordenes mester, de hemmelige biblioteker, det parisiske kloaksystem og Knuds magiske, amerikanske ven.

Kort over Paradis er Knud Romers anden bog, der kommer 12 år efter den prisbelønnede debut Den som blinker er bange for døden.

Kort over Paradis er en omvendt dannelsesroman, der styrer direkte mod helvede.

 


Savner du mere læseinspiration? Tag et kig på vores liste med fantastiske bøger 2023/2024.