Carlsen Børnebøger

Klassen – Populær DR Ultra TV-serie får nyt liv i bogform

Klassen – Populær DR Ultra TV-serie får nyt liv i bogform

Chancen for, at dit barn har set et eller flere afsnit af DR Ultras Klassen, er temmelig stor. Den populære tv-serie om børn i folkeskolen er nemlig DR Ultras største seersucces nogensinde, hvor hvert afsnit af første sæson i skrivende stund er set af intet mindre end 320.000 seere.

Dette efterår er Klassen tilbage med endnu en sæson, og samtidigt udkommer også to bøger, som tager udgangspunkt i serien.

Klassen: En serie i børnehøjde inspireret af børnene selv

I sensommeren 2016 blev første sæson af Klassen lanceret, og nu er femte sæson at finde på DR Ultra. Formålet med serien var at lave en serie om de små og store ting, som rører sig i børns liv – og det er ikke nødvendigvis de samme ting, som forældre eller andre voksne mener er vigtige.

Emnerne spænder lige fra skilsmisse og spiseforstyrrelser til fandyrkelse, tandbøjler og det at starte i en ny klasse. De enkelte afsnit af Klassen tager ofte udgangspunkt i problematikker fra det virkelige liv, og fans af serien kan komme med input til fremtidige afsnit via dr.dk, DR Ultras app og Instagram. Samtidig rådfører DR Ultra sig også med Børns Vilkår og afholder idéudviklingcamps på skoler landet over for at sørge for, at serien er aktuel og relevant.


Få et smugkig på den nye sæson af Klassen her:


Det er ikke kun idéudviklingen til serien, der gør, at Klassen adskiller sig fra andre tv-serier til børn. Serien eksperimenterer også med en alternativ form, således at klip fra dagens afsnit udkommer i løbet af en dag på diverse forskellige platforme for på den måde at møde børnene, der hvor de er.

Og det har virket. Klassen er en succes blandt de 7-12-årige, som debatterer serien på sociale medier og andre platforme. Samtidigt har den også vundet en række priser såsom “Bedste børneprogram” i Danmark ved TV-Prisen 2018 og en Prix Europa for “Bedste europæiske online-produktion”.

Den populære tv-serie på bogform

Kan dit barn heller ikke få nok af Klassen? Nu udkommer bøgerne Drømmeklassen og Super Mads, der begge tager udgangspunkt i DR Ultras hitserie.

Forfatterne bag bøgerne er Morten BH, som har skrevet og instrueret 75 afsnit af Klassen for DR Ultra, og Anne-Marie Donslund, der står bag en lang række af realistiske og humoristiske børne- og ungdomsbøger. I fællesskab har de forfattet to bøger, der i lighed med tv-serien tager fat i udfordringer og problemstillinger, som børn møder i hverdagen.

Drømmeklassen, Klassen, DR Ultra, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie Donslund

Drømmeklassen handler om en klasse, der på ingen måde er en drømmeklasse. En dag ser Sif klassens seje piger mobbe en anden pige, men da Sif prøver at stoppe mobningen, bliver hun truet til tavshed. Hvordan slipper Sif ud af den knibe uden at blive det næste mobbeoffer?

Du kan få Klassen: Drømmeklassen som e-bog eller på dit lokale bibliotek.

Super Mads, Klassen, DR Ultra, Morten Boesdal Halvorsen, Anne-Marie DonslundSuper Mads fortæller historien om Mads og Frederik, der er bedste venner. De tilbringer al deres tid sammen: De spiser sammen, sover sammen og spiller fodbold sammen. Deres venskab kommer dog på prøve, da Mads som den eneste får tilbudt en plads på et særligt fodboldhold.

Du kan købe Klassen: Super Mads som e-bog eller låne bogen på biblioteket.


Se også: Klassen, en klam kogebog og kryptozoologi – Efterårets bedste bøger til de 6-12-årige

Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.