Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen

Karlsen & Ko – 2 sjove højtlæsningsbøger til de yngste skolebørn

Karlsen & Ko - 2 sjove højtlæsningsbøger til de yngste skolebørn

Forfatterparret Gitte Løkkegaard og Kenneth Jakobsen Bøye er aktuel med 2 nye højtlæsningsbøger med humor i serien Karlsen & Ko: Balladen om Kina og Asparges og høje mennesker.

Balladen om Kina er alt som det skal være i familien Karlsen. Far har fri fra frisørsalonen, mor har fri fra slagterbutikken, og på gulvet ligger Solvej og slapper af med fredagsslik og sin bedste ven Kuno. Men det hele bliver vendt på hovedet, da det ringer på døren. Der står pigen Kina. Og hun siger, at det er her – i det lille gule rækkehus på Amager, at hendes far bor. Det kan da ikke passe … kan det?

I Asparges og høje mennesker er det en fredelig og hyggelig morgen, da nogen finder på at måle højde. Kuno er vokset 12 centimeter på bare ét år. Hvis han fortsætter sådan, er han over to meter, når han bliver 12 år. Og snart skal de have taget skolefoto. Vil han så bare rage op over det hele?

LÆS OGSÅ: Så er der Sol over indre by! Ny serie med den sjove og kloge Sol i hovedrollen

Med serien ønsker de to forfattere at indfri børns ønske om bøger med humor, der er i øjenhøjde med deres egne liv:  

”Børn kommer ud for mange ’snublerier’ på deres vej i livet. Men med hjælp fra voksne og hinanden, kan de klare alverden af livets udfordringer.”

Rutineret forfatterpar

Gitte Løkkegaard og Kenneth Jakobsen Bøye er et rutineret forfatterpar, der har skrevet den humoristiske serie om pigen Ruth-Viola og har vundet læremiddelprisen 2019. Illustrator Louis Kønig-Wheatley har illustreret flere bøger for Carlsen – blandt andet Bien fra Malta af Frida Brygmann og Thomas Korsgaard.

Karlsen & Ko-serien er for 8+, men hele familien sagtens kan være med. 


Karlsen & Ko - 2 sjove højtlæsningsbøger til de yngste skolebørn

Alt er lige som det skal være i familien Karlsen.

Far har fri fra frisørsalonen, mor har fri fra slagterbutikken, og på gulvet ligger Solvej og slapper af med sin bedste ven, Kuno. Det er nemlig fredag, så slikket er inden for rækkevidde.

Men pludselig er det, som om det hele bliver vendt på hovedet, da det ringer på døren. Der står pigen Kina. Og hun siger, at hun har fået at vide, at det er her – i det lille gule rækkehus på Amager, at hendes far bor. Det kan da ikke passe … kan det?

En sjov højtlæsningsbog for hele familien.

Fra 8 år

Du kan købe Karlsen & Ko (1) – Balladen om Kina online eller i din nærmeste boghandel.


Karlsen & Ko - 2 sjove højtlæsningsbøger til de yngste skolebørn

Det var ellers en virkelig fredelig og hyggelig morgen i det lille rækkehus indtil, at nogen fandt på at måle højde. Kuno er vokset 12 centimeter på bare ét år.

Hvis han fortsætter sådan, så er han over to meter, når han er 12 år. Og hvad hvis det forsætter sådan, indtil han bliver voksen? Bliver han så sådan en kæmpe, som folk kan betale penge for at komme ind at se? Og snart skal de have taget skolefoto. Vil han så bare rage op over det hele?

Solvej og Kuno sætter sig for at finde ud af, hvor høj Kuno egentlig bliver. Hans allerstørste ønske er, at blive helt normal og lige som alle andre. 

En sjov højtlæsningsbog for hele familien. 

Fra 8 år. 

Du kan købe Karlsen & Ko (2) – Asparges og høje mennesker online eller i din nærmeste boghandel.