Jamie Oliver er vild med Italien, og han kan ikke få nok af det støvleformede land. I den nye kogebog Jamie i Italien finder du stjernekokkens ultimative italienske opskrifter, som både smager så englene synger og emmer af italiensk hygge.
Opskrift på fyldt foccacia, der med garanti vil bonne godt ud på lykkebarometeret.
Focaccia er og bliver et af mine yndlingsbrød at bage. Når man fylder det, får det mere substans, flere lag og en større kontrast mellem blødt og svampet/sprødt og knasende, og det er skønt at bruge friske hestebønner, når de er der.
12 PERSONER – 1 TIME, PLUS HÆVNING
Det skal du bruge
500 g glutenrigt hvedemel, plus ekstra til bordet
7 g tørgær
olivenolie
750 g små fine hestebønner i bælge
4 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille (30 g)
ekstra-jomfruolivenolie
50 g pecorino eller parmesan
1 citron
30 g fint rasp af tør brødkrumme
Sådan gør du
Kom melet og 5 g havsalt i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand i en kande, lad det stå i 2-3 min., hæld det langsomt i fordybningen, rør melet ind mod midten imens, så der dannes en dej.
Ælt dejen på et meldrysset bord i 10 min. eller til den er glat og elastisk.
Kom dejen i en oliepenslet skål, dæk med et rent, fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
Bælg bønnerne imens, smut skallerne af evt. større bønner.
Pil hvidløget, hak det fint sammen med den bladrige top af persillen og kom det i en skål med ¾ dl ekstra-jomfruolivenolie.
Riv pecorinoen og citronskallen fint ned over, pres citronen i, krydr med havsalt og friskkværnet peber, vend det sammen og stil til side.
Pensl en dyb bradepande på 30 x 40 cm med olie og drys den jævnt med raspen.
Slå dejen ned med knoerne, rul og stræk den ud i 30 x 80 cm.
Læg halvdelen af dejen i bradepanden, lad resten hænge ud over.
Fordel bønnerne i et jævnt lag, hold lidt olie tilbage.
Løft dejen ind over, dryp med resten af olien og tryk dejen godt ned med fingrene, så der opstår små toppe og fordybninger.
Dæk med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 220°. Drys med havsalt og bag focacciaen i 25 min. eller til den er gyldenbrun og gennembagt.
Lad den køle af på et bræt, skær den ud og spis. Himmelsk!
Jamie Oliver er vild med Italien og selvfølgelig også den forførende italienske mad.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Han har rejst landet tyndt for at få fat i de bedste opskrifter, og selvfølgelig også fået de bedste tips fra de italienske nonna’er (bedstemødre).
I kogebogen finder du over 130 farvestrålende og fantastiske opskrifter, som med garanti vil bonne ud på lykkebarometeret hos enhver. Bogen er fyldt med skønne billeder, der med garanti vil få mundvandet til at løbe. Viva L’Italia og velbekomme.
Jamie Oliver er vild med Italien, og han kan ikke få nok af det støvleformede land. I den nye kogebog Jamie i Italien finder du stjernekokkens ultimative italienske opskrifter, som både smager så englene synger og emmer af italiensk hygge.
Opskrift på fyldt foccacia, der med garanti vil bonne godt ud på lykkebarometeret.
Focaccia er og bliver et af mine yndlingsbrød at bage. Når man fylder det, får det mere substans, flere lag og en større kontrast mellem blødt og svampet/sprødt og knasende, og det er skønt at bruge friske hestebønner, når de er der.
12 PERSONER – 1 TIME, PLUS HÆVNING
Det skal du bruge
500 g glutenrigt hvedemel, plus ekstra til bordet
7 g tørgær
olivenolie
750 g små fine hestebønner i bælge
4 fed hvidløg
1 bundt bredbladet persille (30 g)
ekstra-jomfruolivenolie
50 g pecorino eller parmesan
1 citron
30 g fint rasp af tør brødkrumme
Sådan gør du
Kom melet og 5 g havsalt i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand i en kande, lad det stå i 2-3 min., hæld det langsomt i fordybningen, rør melet ind mod midten imens, så der dannes en dej.
Ælt dejen på et meldrysset bord i 10 min. eller til den er glat og elastisk.
Kom dejen i en oliepenslet skål, dæk med et rent, fugtigt klæde og lad den hæve et lunt sted i 1 time, eller til den er vokset til dobbelt størrelse.
Bælg bønnerne imens, smut skallerne af evt. større bønner.
Pil hvidløget, hak det fint sammen med den bladrige top af persillen og kom det i en skål med ¾ dl ekstra-jomfruolivenolie.
Riv pecorinoen og citronskallen fint ned over, pres citronen i, krydr med havsalt og friskkværnet peber, vend det sammen og stil til side.
Pensl en dyb bradepande på 30 x 40 cm med olie og drys den jævnt med raspen.
Slå dejen ned med knoerne, rul og stræk den ud i 30 x 80 cm.
Læg halvdelen af dejen i bradepanden, lad resten hænge ud over.
Fordel bønnerne i et jævnt lag, hold lidt olie tilbage.
Løft dejen ind over, dryp med resten af olien og tryk dejen godt ned med fingrene, så der opstår små toppe og fordybninger.
Dæk med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Varm ovnen op til 220°. Drys med havsalt og bag focacciaen i 25 min. eller til den er gyldenbrun og gennembagt.
Lad den køle af på et bræt, skær den ud og spis. Himmelsk!
Jamie Oliver er vild med Italien og selvfølgelig også den forførende italienske mad.
Du kan finde Jamie i Italien på dit nærmeste bibliotek.
Han har rejst landet tyndt for at få fat i de bedste opskrifter, og selvfølgelig også fået de bedste tips fra de italienske nonna’er (bedstemødre).
I kogebogen finder du over 130 farvestrålende og fantastiske opskrifter, som med garanti vil bonne ud på lykkebarometeret hos enhver. Bogen er fyldt med skønne billeder, der med garanti vil få mundvandet til at løbe. Viva L’Italia og velbekomme.
Andre læste også: