Billedbøger Børnebøger

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant … eller hund

Hugo og Holger

Oscar K. og Teddy Kristiansen har sammen skabt det umage makkerpar Hugo og Holger. En ensom, næsten blind dreng og hans hund, der i virkeligheden er en elefant. Bogserien skydes i gang med to bøger.   


Hugo er en dreng, der bor alene. Og så er han næsten blind. Han ønsker sig brændende en hund, som han kan lege med, gå tur med og som kan lytte til alle hans historier. Den må også godt ligge i fodenden af hans seng.

LÆS OGSÅ: Godnathistorier og billedbogmagi – otte skønne bøger til de 0-5-årige

I butikken GLEMTE DYR udnytter ejeren Henning chancen til at komme af med sin altædende elefant til den dårligt seende Hugo. Og selvom Holger trutter i stedet for at gø og kan spise 26 pizzaer og faktisk slet ikke er en hund, så skal de to nok få det godt.

hugo og holger

I bog nummer to bygger Hugo og Holger et hundehus, hvor Holger kan sove. For Hugos seng er faktisk alt for lille til to, og Holger har det med at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Bag navnet Oscar K. gemmer sig forfatteren Ole Dalgaard, der har skrevet en lang række romaner og billedbøger bl.a. Lejren, Idiot!, Børnenes bedemand, Det store kamelvæddeløb, Hurtige Henning Historier og vundet 1. præmien i Kunstrådets konkurrence Den illustrerede Bog, fået tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Akademiets Silas-pris.

hugo og holger

Teddy Kristiansen er en erfaren illustrator, der har vundet den amerikanske Eisner Award for hans Graphic Novel arbejde, og i 2019 Blixenprisen for årets børneudgivelse. Han tegner og designer til Graphic Novels, billedbøger, film og tv, og instruerede i 2019 en animeret kortfilm om Hugo & Holger, og så har han senest lavet designs til animationsfilmen Lille Allan – Den Menneskelige Antenne.

LÆS OGSÅ: Dejlige bøger til børn på 3 år. Perfekt til godnatlæsning og højtlæsning.

Bøgerne om Hugo og Holger er udgivet i samarbejde med produktionsselskabet Wil Film. Du kan se kortfilmen om Hugo og Holger her.


Kommer snart: Hugo og Holger og den afskyelige snemand

Hugo og Holger og den afskyelige snemand er femte bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger glæder sig til jul, men udenfor i sneen er der store uhyggelig fodspor. Hugo og Holger konkluderer, at det er den afskyelige snemand, som må bo ude i haven.

Men det er lidt svært at bekræfte, når Hugo næsten intet kan se, og Holger ikke tør at gå uden for en dør, og pludselig ringer snemanden på døren.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hugo og Holger og den afskyelige snemand online eller i din nærmeste boghandel.
Hugo og Holger skal nok få det godt

Hugo & Holger skal nok få det godt er første bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, der er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo er næsten blind, og føler sig meget alene. Han ønsker sig derfor en hund. Han får Holger, som dog ikke er en rigtig hund – det ved Hugo bare ikke. Og måske gør det heller ikke så meget, for Hugo og Holger skal nok få det godt.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Hugo & Holger skal nok få det godt online, eller i din nærmeste boghandel.


Hugo og Holger bygger et hundehus

Hugo & Holger bygger et hundehus er andet bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Følg med, når Hugo og Holger bygger et hundehus, hvor Holger kan sove. Hugos seng er nemlig alt for lille til to, og Holger har tendens til at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Hugo & Holger bygger et hundehus online, eller i din nærmeste boghandel.
Hugo og Holger får nye venner

Hugo & Holger får nye venner er tredje bind i serien om makkerparret Hugo og Holger. Bøgerne er fulde af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger tager en tur i parken. Holger går om bag en busk for at gøre det, som hunde nu engang skal gøre bag buske. Men pludselig bliver Hugo omgivet af nogle bøller, som kører på skateboard.

De er ude på ballade. Det har Hugo svært ved at se. Han er jo næsten blind, men heldigvis har han da en hund, som ikke rigtig er en hund, og måske er bøllerne slet ikke så barske endda.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hugo & Holger får nye venner online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Hugo og Holger på børnehjem

Hugo & Holger på børnehjem er det fjerde bind i serien om makkerparret Hugo og Holger. Bøgerne er fulde af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger hører en mærkelig lyd midt om natten. Den kommer ude fra. Lyden fører dem hen til et gammelt nedlagt børnehjem. Der finder de en forkølet kat og en pige, som er ulykkeligt forelsket. Pigen er blevet glemt, da børnehjemmet lukkede.

Lige som Holger blev glemt, da cirkusset rejste. Pigens hjerte er helt knust, men Hugo og Holger har masser af plads i deres hjerter – og i deres hjem.

Fra ca. 3 år.

Du kan købe Hugo & Holger på børnehjem online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.