Børnebøger

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant … eller hund

Oscar K. og Teddy Kristiansen har sammen skabt det umage makkerpar Hugo og Holger. En ensom, næsten blind dreng og hans hund, der i virkeligheden er en elefant. Bogserien skydes i gang med to bøger.   


Hugo er en dreng, der bor alene. Og så er han næsten blind. Han ønsker sig brændende en hund, som han kan lege med, gå tur med og som kan lytte til alle hans historier. Den må også godt ligge i fodenden af hans seng.

LÆS OGSÅ: Godnathistorier og billedbogmagi – otte skønne bøger til de 0-5-årige

I butikken GLEMTE DYR udnytter ejeren Henning chancen til at komme af med sin altædende elefant til den dårligt seende Hugo. Og selvom Holger trutter i stedet for at gø og kan spise 26 pizzaer og faktisk slet ikke er en hund, så skal de to nok få det godt.

hugo og holger

I bog nummer to bygger Hugo og Holger et hundehus, hvor Holger kan sove. For Hugos seng er faktisk alt for lille til to, og Holger har det med at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Bag navnet Oscar K. gemmer sig forfatteren Ole Dalgaard, der har skrevet en lang række romaner og billedbøger bl.a. Lejren, Idiot!, Børnenes bedemand, Det store kamelvæddeløb, Hurtige Henning Historier og vundet 1. præmien i Kunstrådets konkurrence Den illustrerede Bog, fået tildelt Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Akademiets Silas-pris.

hugo og holger

Teddy Kristiansen er en erfaren illustrator, der har vundet den amerikanske Eisner Award for hans Graphic Novel arbejde, og i 2019 Blixenprisen for årets børneudgivelse. Han tegner og designer til Graphic Novels, billedbøger, film og tv, og instruerede i 2019 en animeret kortfilm om Hugo & Holger, og så har han senest lavet designs til animationsfilmen Lille Allan – Den Menneskelige Antenne.

LÆS OGSÅ: Dejlige bøger til børn på 3 år. Perfekt til godnatlæsning og højtlæsning.

Bøgerne om Hugo og Holger er udgivet i samarbejde med produktionsselskabet Wil Film. Du kan se kortfilmen om Hugo og Holger her.


Hugo og Holger skal nok få det godt

Hugo & Holger skal nok få det godt er første bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, der er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo er næsten blind, og føler sig meget alene. Han ønsker sig derfor en hund. Han får Holger, som dog ikke er en rigtig hund – det ved Hugo bare ikke. Og måske gør det heller ikke så meget, for Hugo og Holger skal nok få det godt.

Fra ca. 2 år.

Du kan købe Hugo & Holger skal nok få det godt online, eller i din nærmeste boghandel.


Hugo og Holger bygger et hundehus

Hugo & Holger bygger et hundehus er andet bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Følg med, når Hugo og Holger bygger et hundehus, hvor Holger kan sove. Hugos seng er nemlig alt for lille til to, og Holger har tendens til at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

Fra ca. 2 år

Du kan købe Hugo & Holger bygger et hundehus online, eller i din nærmeste boghandel.