Billedbøger Bøger til godnatlÌsning Børnebøger Børnebøger 0-2 ür Børnebøger 3-5 ür HøjtlÌsning

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant … eller hund

Hugo og Holger

Oscar K. og Teddy Kristiansen har sammen skabt det umage makkerpar Hugo og Holger. En ensom, nĂŚsten blind dreng og hans hund, der i virkeligheden er en elefant. Bogserien skydes i gang med to bøger.   


Hugo er en dreng, der bor alene. Og sü er han nÌsten blind. Han ønsker sig brÌndende en hund, som han kan lege med, gü tur med og som kan lytte til alle hans historier. Den mü ogsü godt ligge i fodenden af hans seng.

LÆS OGSÅ: Godnathistorier og billedbogmagi – otte skønne bøger til de 0-5-årige

I butikken GLEMTE DYR udnytter ejeren Henning chancen til at komme af med sin altĂŚdende elefant til den dĂĽrligt seende Hugo. Og selvom Holger trutter i stedet for at gø og kan spise 26 pizzaer og faktisk slet ikke er en hund, sĂĽ skal de to nok fĂĽ det godt.

hugo og holger

I bog nummer to bygger Hugo og Holger et hundehus, hvor Holger kan sove. For Hugos seng er faktisk alt for lille til to, og Holger har det med at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

LÆS OGSÅ: De bedste børnebøger til både store og små

Bag navnet Oscar K. gemmer sig forfatteren Ole Dalgaard, der har skrevet en lang rÌkke romaner og billedbøger bl.a. Lejren, Idiot!, Børnenes bedemand, Det store kamelvÌddeløb, Hurtige Henning Historier og vundet 1. prÌmien i Kunstrüdets konkurrence Den illustrerede Bog, füet tildelt Statens Kunstfonds 3-ürige arbejdslegat og Akademiets Silas-pris.

hugo og holger

Teddy Kristiansen er en erfaren illustrator, der har vundet den amerikanske Eisner Award for hans Graphic Novel arbejde, og i 2019 Blixenprisen for ĂĽrets børneudgivelse. Han tegner og designer til Graphic Novels, billedbøger, film og tv, og instruerede i 2019 en animeret kortfilm om Hugo & Holger, og sĂĽ har han senest lavet designs til animationsfilmen Lille Allan – Den Menneskelige Antenne.

LÆS OGSÅ: Dejlige bøger til børn på 3 år. Perfekt til godnatlæsning og højtlæsning.

Bøgerne om Hugo og Holger er udgivet i samarbejde med produktionsselskabet Wil Film. Du kan se kortfilmen om Hugo og Holger her.


Kommer snart: Hugo og Holger og den afskyelige snemand

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant ... eller hund

Hugo og Holger og den afskyelige snemand er femte bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger glĂŚder sig til jul, men udenfor i sneen er der store uhyggelig fodspor. Hugo og Holger konkluderer, at det er den afskyelige snemand, som mĂĽ bo ude i haven.

Men det er lidt svÌrt at bekrÌfte, nür Hugo nÌsten intet kan se, og Holger ikke tør at gü uden for en dør, og pludselig ringer snemanden pü døren.

Fra ca. 3 ĂĽr.

Du kan købe Hugo og Holger og den afskyelige snemand online eller i din nÌrmeste boghandel.
Hugo og Holger skal nok fĂĽ det godt

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant ... eller hund

Hugo & Holger skal nok fĂĽ det godt er første bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, der er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo er nĂŚsten blind, og føler sig meget alene. Han ønsker sig derfor en hund. Han fĂĽr Holger, som dog ikke er en rigtig hund – det ved Hugo bare ikke. Og mĂĽske gør det heller ikke sĂĽ meget, for Hugo og Holger skal nok fĂĽ det godt.

Fra ca. 2 ĂĽr.

Du kan købe Hugo & Holger skal nok fü det godt online, eller i din nÌrmeste boghandel.


Hugo og Holger bygger et hundehus

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant ... eller hund

Hugo & Holger bygger et hundehus er andet bind i serien om makkerparret Hugo og Holger, som er fuld af sjov, underfundighed og fantasi.

Følg med, nür Hugo og Holger bygger et hundehus, hvor Holger kan sove. Hugos seng er nemlig alt for lille til to, og Holger har tendens til at snorke. Men pludselig føles Hugos seng alt for stor.

Fra ca. 2 ĂĽr

Du kan købe Hugo & Holger bygger et hundehus online, eller i din nÌrmeste boghandel.
Hugo og Holger fĂĽr nye venner

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant ... eller hund

Hugo & Holger fĂĽr nye venner er tredje bind i serien om makkerparret Hugo og Holger. Bøgerne er fulde af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger tager en tur i parken. Holger gĂĽr om bag en busk for at gøre det, som hunde nu engang skal gøre bag buske. Men pludselig bliver Hugo omgivet af nogle bøller, som kører pĂĽ skateboard.

De er ude pü ballade. Det har Hugo svÌrt ved at se. Han er jo nÌsten blind, men heldigvis har han da en hund, som ikke rigtig er en hund, og müske er bøllerne slet ikke sü barske endda.

Fra ca. 3 ĂĽr.

Du kan købe Hugo & Holger für nye venner online, fx. hos Bog&idÊ, eller i din nÌrmeste boghandel.
Hugo og Holger pü børnehjem

Hugo og Holger. En hjertevarm serie om en blind dreng og hans elefant ... eller hund

Hugo & Holger pü børnehjem er det fjerde bind i serien om makkerparret Hugo og Holger. Bøgerne er fulde af sjov, underfundighed og fantasi.

Hugo og Holger hører en mÌrkelig lyd midt om natten. Den kommer ude fra. Lyden fører dem hen til et gammelt nedlagt børnehjem. Der finder de en forkølet kat og en pige, som er ulykkeligt forelsket. Pigen er blevet glemt, da børnehjemmet lukkede.

Lige som Holger blev glemt, da cirkusset rejste. Pigens hjerte er helt knust, men Hugo og Holger har masser af plads i deres hjerter – og i deres hjem.

Fra ca. 3 ür.

Du kan købe Hugo & Holger pü børnehjem online, fx. hos Bog&idÊ, eller i din nÌrmeste boghandel.