Fagbøger

Hella Joofs “Båven om Gud”: En historie om kærlighed

helle joof, båven om gud, konfirmand, konfirmation, konfirmationsgave, jesus, religion, biblen

“Har du nogensinde prøvet at være alene i rigtig lang tid? Siddet alene i et rum uden lys, uden vinduer. Uden en bog. Uden din mobil. Sådan var det at være Gud i mange, mange trillioner af år…”

Sådan starter Båven om Gud, hvor Hella Joof vender Biblen på vrangen og puster nyt liv i kristendommen på sin helt egen unikke, alternative og kærlige facon. Kombineret med illustrationer af Anna Jacobina Jacobsen er Båven om Gud en version af Biblen, som det aldrig er set før.

Som det ses i de første par linjer er Båven om Gud langt fra de klassiske versioner af Det Gamle og Det Nye Testamente – og så alligevel ikke. Selvom Hella Joof fortolker, digter og drager paralleller til det moderne samfund, så er det altoverskyggende budskab stadig det samme: At kærlighed er vigtigst af alt.

SÆRTILBUD: Køb Båven om Gud af Hella Joof til 79,95 kr. online her. Tilbuddet gælder frem til 31. december eller så længe lager haves.


Båven om Gud: Et kættersk kærlighedsevangelium

Gud har slet ikke langt hvidt hår og skæg, som de fleste tror. Rent faktisk har han på det nærmeste intet skæg, og som han er blevet ældre, døjer han mere og mere med hentehår, hvilket giver ham problemer med selvværdet.

Hvad vigtigere er dog, at Gud føler sig ensom. Pludselig en dag mærker han et stort, tomt, sort hul inden i sig; han lægger mærke til, at han mangler et eller andet i livet. Det sorte hul fortættes og er tæt på at fortære Gud. Lige indtil det pludselig slipper ud af ham.

Verden er skabt. Med Big Bang.

Båven om Gud er fyldt med sådanne modsætninger; det er en sammenfletning af fortid og nutid, en sammenslyngning af religion og videnskab. Men det fungerer, fordi Hella Joof gør det med et glimt i øjet.


Hvorfor hedder det “Båven” og ikke “Bogen”?

Kristendom og religion i det hele taget er en svær størrelse at diskutere, og i Båven om Gud tager Hella Joof fat i emnet på en ganske alternativ måde.

Båven om Gud berører mange forskellige emner fra ekstremsport til mødregrupper og fra ligestilling til overspringshandlinger. Men selvom det er en fin og morsom nyfortolkning af Biblen, så værner Hella Joof også om kristendommen og dens budskaber. På sin finurlige måde sørger hun for, at kristendommens og dens budskaber bliver relaterbare og ikke verdensfjerne, som de ellers kan virke for mange.

Samtidigt er det dog også vigtigt at understrege, at Hella Joof med Båven om Gud ikke tager patent på sandheden om hverken Gud eller kristendommen.


Derfor skal du læse Båven om Gud

Man er måske fristet til at spørge sig selv: “Hvorfor skal jeg læse Biblen (igen)?”

Netop det spørgsmål besvarer Hella Joof selv på bagsiden af Båven om Gud, når hun forklarer, at den både er til troende og ikke-troende. Alle læsere af Båven om Gud vil nemlig blive beriget med ny, overraskende information om Gud, hans hellige ånde og ikke mindst kristendommens evigtgyldige kærlighedsbudskab.

Båven om Gud er kort sagt en klassiker i nye klæder, en moderne fortælling om ældgammel visdom tilsat Hella Joofs helt unikke charme.

Hella Joof er noget særligt. Derfor er det også på sin plads at slutte med hendes egne ord:

“[Båven om Gud] er skrevet i kærlighed på et leje af kærlighed og vil forhåbentlig udløse kærlighed til glæde for hele folket.

Halleluja og kærlig hilsen

Hella Joof ?


Båven om Gud af Hella Joof

Båven om Gud, Hella Joof, Anna Jacobina Jacobsen

En nyfortolkning og gendigtning af Biblen, som det aldrig tidligere er set. Hella Joof fortæller på charmerende vis om kristendommens historie, og kombineret med Anna Jacobina Jacobsens fine illustrationer er Båven om Gud noget helt særligt.

“Kærlig og kugleskør … Hella Joof er en gudsbenådet fortæller” – ★★★★★ i BERLINGSKE

“God underholdning … varm og humoristisk” – ★★★★ i NORDJYSKE

Du kan købe Båven om Gud af Hella Joof til 79,95 kr. online her. Tilbuddet gælder frem til 31. december eller så længe lager haves.


Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.