Saga

Hej søster!

Hej søster!

Danmarks Radio lavede i 2015 en afstemning om, hvem der havde været den mest betydningsfulde kvinde i de sidste 100 år. Vinderen var socialpædagog og forfatter Tine Bryld. Selv om hun tydeligvis stod stærkt i danskernes erindring, var hendes forfatterskab ikke længere til at købe hos boghandlerne.

På forlaget Lindhardt og Ringhof har vi en lang historie som udgiver af såkaldt feministisk litteratur som fx nobelprismodtager Toni Morrison, Fay Weldon og Marilyn French. Alle har de skabt forlagshistorie. Med forlagets store digitaliseringsprojekt SAGA har vi heldigvis fået mulighed for at byde endnu flere seje kvinder velkommen i udgivelsesprogrammet. I 2016 digitaliseres og genudgives alle Tine Brylds bøger, mens en anden ikonisk kvindesagskæmper, Thit Jensen, allerede er digitaliseret og tilgængelig for læserne. Det er nemlig muligt i dag.


”I was labelled a feminist writer. It was not how I had seen myself – I painted a portrait of the world as I saw it, that was all –“

Fay Weldon

Mange kvindelige forfattere har ligget under for denne fordom og er måske derfor ikke blevet genudgivet før nu. Derfor er litteratur skrevet af stærke kvinder en prioritet, når vi digitaliserer den danske litteraturhistorie. Ofte har de kvindelige forfattere skrevet med omgivelserne i mod sig. Ofte har de skrevet på trods. Den kamp og den styrke er deres alene, og det er vores pligt at sikre, at den ikke var forgæves.

Fremover vil der strømme klog, sjov og skæv litteratur i digital form fra SAGA. Bøger der før var på vej ud i glemslen har vi støvet grundigt af. Nu får de et stærkt comeback på markedet, med nye forsider og skarpe, nye salgstekster. Snup en hardcore thriller af Grete Roulund, et indsigtsfuldt menneskeportræt af Martha Christensen eller en syngende litterær lussing til etablissementet af Thit Jensen.

SAGA er Lindhardt og Ringhofs digitale redaktion og vi laver e-bøger, lydbøger og print on demand. Ofte er det os, der genudgiver ældre litteratur ved at bringe den ind i den digitale verden. Det er en fryd at kunne give stædige, spændende og sjove forfatterskaber tilbage til læserne.

Læs løs og god kamp!