Mad og drikke

Dansk kogebog rammer forsiden af The Times

Dansk kogebog rammer forsiden af The Times

Den danske kok Mikkel Karstad og fotografen Anders Schønnemann udgav i foråret 2016 den smukke, anmelderroste fiskekogebog GONE FISHING. Nu har udlandet fået øje på bogen.

Lørdag den 14. januar havde den store britiske avis The Times en forsidehenvisning med overskriften “How to cook like a Scandi”. Inde i avisen bragte de et helt tema om bogen, hvis engelske titel er GØNE FISHING. Fish recipes from a Nordic kitchen  med overskriften : “Hot Danish chef Mikkel Karstad fishes, forages and cooks the cool Nordic Way“.

gone fishing

Se læseprøve på den danske version af GONE FISHING her

Nordisk er hot

Nordisk æstetik, enkelthed og kvalitet er hot i udlandet, og både maden og billederne i GONE FISHING er indbegrebet af nordisk klasse. Mikkel Karstads og Anders Schønnemanns billedskønne fiskekogebog høstede masser af ros, da den udkom på dansk i foråret 2016, og med englændernes begejstrede modtagelse af bogen, tegner det godt!  Bogen er på nuværende tidspunkt også solgt til udgivelse i Tyskland og Holland.

gone fishing

De danske anmeldere skrev:

Kandiderer til titlen som årtiets smukkeste kogebog“(Politiken).

Æstetik, skønhed og nydelse – i al enkelhed” (Jyllands-Posten).

“Anvendeligheden er i højsædet, og æstetikken står knivskarpt” (Mad og Bolig).

Læs mere om den engelske version af GONE FISHING her.

 

Mikkel Karstad
Mikkel Karstad. Fotocredit: Anders Schønnemann