Fiktion Inspirationslister og guides

Fra Hemingway til Lauren Groff: Obamas yndlingsbøger

Fra Hemingway til Lauren Groff: Obamas yndlingsbøger

The most important stuff I’ve learned I think I’ve learned from novels.” – Barack Obama til New York Review

Det er almindeligt kendt, at den afgående præsident Barack Obama er en ivrig læser. Han er flere gange blevet fotograferet i en boghandel med armene fulde af bøger, han har interviewet forfattere, han har ofte refereret til sine yndlingsbøger i taler og interviews og så har han endda skrevet bøger selv.

Den 20. januar er Obamas tid i Det Hvide Hus forbi, og i den anledning kaster vi blikket tilbage på nogle af de boganbefalinger, Obama så gavmildt har delt ud af de sidste otte år. For hvad kan være bedre end en boganbefaling fra præsidenten selv?

Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Screen Shot 2017-01-17 at 13.03.32_burned

Harper Lees Dræb ikke en sangfugl regnes for at være en moderne klassiker, og bogen er i mange år regnet som en af de vigtigste i amerikansk litteratur. Det syn er Obama tilsyneladende enig i. Da Harper Lee gik bort sidste år, skrev præsidenten, at Harper Lee havde “forandret Amerika til det bedre” med sin roman.

I sin sidste officielle tale som præsident citerede Obama også Harper Lees ord. Han sagde: “Vi må alle prøve at følge et råd fra en af de største karakterer i amerikansk litteratur – Atticus Finch som sagde: “Man lærer aldrig et menneske rigtigt at kende, før man kryber ind i dets hud og ser med hans øjne.”

-> Køb bogen her.

Skæbne og hævn af Lauren Groff

Screen Shot 2017-01-17 at 13.03.51_burned (1)

Skæbne og hævn er en blændende fortælling om kærlighed, løgne og hemmeligheder i et tilsyneladende lykkeligt ægteskab. Om de hemmeligheder man skjuler for dem tættest på sig; og om at man aldrig rigtigt kender et andet menneske helt.

Præsident Obama udnævnte bogen som den bedste bog, han læste i 2015 – til stor glæde og overraskelse for den 38-årige forfatter, Lauren Groff.

-> Køb bogen her.

Hvem ringer klokkerne for af Ernest Hemingway

Screen Shot 2017-01-17 at 12.46.11_burned

Obama har flere gange nævnt Ernest Hemingways klassiske roman Hvem ringer klokkerne for som en af de romaner, der har inspireret ham mest.

Hvem ringer klokkerne for er en klassiker i amerikansk litteratur. Bogen blev udgivet i 1940 og har været i print lige siden. Ernest Hemingway dækkede Den Spanske Borgerkrig som krigskorrespondent, og Hvem ringer klokkerne er baseret på hans egne oplevelser. Det er en kraftfuld roman om loyalitet, mod og nederlag, og det en af de bedste krigsromaner nogensinde.

-> Køb bogen her.


 

Og så den skrevet af Obama selv …

Screen Shot 2017-01-17 at 12.46.30_burned

Præsident Barack Obama skrev Arven fra min far, da han var 33 år. Bogen er derfor et stærkt indblik i den afgående præsidents liv og tankevirke, før han blev præsident.

I sin gribende erindringsbog fortæller præsident Barack Obama om sin opvækst og sit liv som barn af en sort far og en hvid mor – og om kampen for at finde sin egen identitet. Historien begynder i New York, hvor Barack Obama får at vide, at hans far – som forlod familien, da sønnen var to år – er blevet dræbt i en bilulykke. Dødsfaldet sender Obama ud på en følelsesmæssig rejse, først til en lille flække i Kansas, hvorfra hans mors familie emigrerede til Hawaii, og derefter til Kenya, hvor han møder den afrikanske side af familien.

-> Køb bogen her.