Inspirationslister og guides Krimi Krimianbefaling Lydbøger Saga

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Vi har udvalgt 10 spændende lydbøger med spioner, spionage og politiske intriger som fælles tema. I artiklen her kan du læse mere om bøgerne og finde en nervepirrende læseoplevelse. Find en ny krimi, som du har overset blandt alle de mere kendte krimiforfattere og krimiserier, som du sikkert allerede har hørt…

Hvis du leder efter flere store læseoplevelser, så frygt ej! Der ligger en god krimi og venter på dig her.

“Jernlågen” af Henning Åge Hjuler

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Den tidligere Secret Service-agent og avisredaktør Jack Turner overtales af sine tidligere kolleger til at stå i spidsen for opklaringen af en spionagesag.

Sagen er yderst prekær, da den både involverer mordet på en kvinde og forsøg med nye, hemmeligholdte våben.

Sammen med sin kone Erika, der aldrig går af vejen for et godt mysterium, rejser han fra London til Vesttyskland for at få hoved og hale på sagen… blot for at opdage, at den er langt mere kompliceret end først antaget.

Find Jernlågen på Mofibo og andre danske streamingtjenester.


“Skyggen af en spion” af Jørgen Thorgaard

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Ole Nikolajsen hedder den midaldrende, let blakkede journalist, der har slidt sig fra den jyske hede til det mondæne København.

Da han møder sin modsætning, den forfinede og kompromisløst ærlige Karl-Werner Bühler, tvinges han ind i en nervepirrende spionsag, der fører helt tilbage til Anden Verdenskrigs koncentrationslejre.

Hvem udspionerer hvem? Og med hvilke motiver? Og hvem står egentlig bag – er det østtyskerne? Eller de danske myndigheder?

Find “Skyggen af en spion” på Mofibo og de andre danske streamingtjenester.


“Spejlbilleder” af Ted Allbeury

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Nogle mennesker kan læse tanker. Også den unge pige, der er ansat af russerne til at læse verdens store statslederes tanker.

Den britiske agent David Fisher får til opgave at kidnappe pigen, så det engelske efterretningsvæsen kan bruge russernes våben mod dem selv.

Men da Fisher opdager sagens rette sammenhæng vinder moralen over pligten, og han forsvinder sammen med pigen. Snart har de både russerne og englænderne i hælene.

Find “Spejlbilleder” på Mofibo og de andre danske lydbogstjenester.


“Geniets hemmelighed” af David Baldacci

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Michelle Maxwell er indlagt efter de traumatiske oplevelser i forbindelse med hende og makkeren Sean Kings sidste sag.

Mens Michelle kæmper med sine dæmoner, bliver King kontaktet af et hemmelighedsfuldt selskab, der vil have ham til at undersøge de mystiske omstændigheder omkring en af deres topmatematikeres død.

Snart bliver Sean blandet ind i en verden af elitefysikere og -matematikere, CIA- og FBI-agenter, spioner, krigshelte og meget mere.

Da han pludselig selv befinder sig i skudlinjen, får han brug for hjælp – både fra en tilsyneladende restitueret Michelle, og fra en ung, autistisk pige, der er et geni med tal og har at helt særligt talent for at bryde koder.

Find “Geniets hemmelighed” på Mofibo og de andre danske lydbogstjenester.


“Passager til Frankfurt” af Agatha Christie

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Sir Stafford Nye er på vej hjem til London efter et besøg i Malaya. Under mellemlandingen i Frankfurt træffer han en ung kvinde, som fortæller, at nogen forsøger at myrde hende, og han bliver overtalt til at overlade hende sit pas og sit boardingkort, så hun kan forsøge at slippe bort fra sine forfølgere.

Begivenheden pirrer Stafford Nyes nysgerrighed, og da han er tilbage i England, lykkes det ham via en annonce i avisen at komme i kontakt med den mystiske kvinde.

Han lærer hende at kende som Mary Ann, men det viser sig, at hun har flere andre identiteter, og snart drages sir Stafford ind i et dødsensfarligt politisk spil, hvor ingen kan stole på hinanden.

Find “Passager til Frankfurt” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


“Spioner dør ensomme” af Jon Michelet

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Der går ikke lang tid, før kriminalinspektør Harry Schreiner kan konkludere, at den gamle Mathiesens død ikke er en ulykke. Der er ingen bremsespor på vejen, hvor han er blevet kørt ned, og alt tyder på, at bilen kørte direkte ind i ham med vilje.

Til gengæld er det svært at finde et motiv for, at nogen skulle køre en ældre herre i et pænt kvarter ned en søvnig aften som alle andre.

Det er først, da Schreiner finder ud af, at manden har en forbindelse til den spanske borgerkrig, at han begynder at kunne opsnuse et motiv.

Find “Spioner dør ensomme” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


“Bahnhof ZOO” af David Downing

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Freelance-korrespondent John Russell var engang kommunist, men nu har han lagt illusionerne bag sig. Den smule britisk patriotisme, han kunne have haft, forsvandt i skyttegravene under 1. verdenskrig.

Russells fodboldgale unge søn, Paul, er, ligesom andre børn på hans alder, medlem af Hitlerjugend.

Russell ved, at der vil komme krig, men agter at blive i landet, indtil han uundgåeligt tvinges i eksil. Men problemerne finder ham. Først tilbyder den britiske ambassade ham en lille ekstraindtægt for at lære et par unge jødiske piger engelsk, fordi de helst skal til England, før den nazistiske terror eskalerer. Så bliver Russell kontaktet af russerne, som vil have ham til at lave lidt PR for at lette vejen for den kommende aftale mellem Stalin og Hitler.

Find “Bahnhof ZOO” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


“Kemikeren” af Stephenie Meyer

Kemikeren

Vi er langt fra vampyrer, kys og suk i denne actionprægede thriller fra Twilight forfatteren Stephenie Meyer, som giver dig mange timers god underholdning. Her har vi at gøre med en kvindelig actionhelt, en mellemting mellem James Bond og Jason Bourne, som virkelig kan sit kram.

Hun er en eksagent på flugt fra sin tidligere arbejdsgiver, da hun bliver nødsaget til at tage en sidste sag for at rense sit navn og redde sit liv.

Hun bliver sjældent det samme sted eller bruger det samme navn i særlig lang tid af gangen. Hendes tidligere arbejdsgiver har slået den eneste person, hun kunne stole på ihjel, og hendes viden udgør en trussel. De vil have hende af vejen, jo før jo bedre.

Find “Kemikeren” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


“Rene af hjertet” af Erik Amdrup

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

SALVIAE er en dansk kosmetikvirksomhed, der netop skal til at lancere et nyt vidundermiddel.

Det første og eneste af sin art på markedet. Imens ser de internationale konkurrenter misundeligt til fra sidelinjen.

Desperate efter at få fingerene i produktet og dets sammensætning hyrer de en spion, der skal opsnappe informationen.

Men SALVIAE har luret konkurrenternes beskidte kneb og salgschef Lasse Ebbe bliver sat til at finde frem til, hvem spionen er. Men sagen tager pludselig en ny og meget alvorlig drejning, og fra at have handlet om produkthemmeligheder handler det nu om liv eller død…

Find “Rene af hjertet” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


“Kodeord Firewall” af Andy McNab

Spændende lydbøger. Opdag din næste krimi med spioner og internationale intriger her

Nick Stone er ikke populær i Secret Intelligence Service. Men han skal bruge penge og accepterer et freelancejob til 300.000 dollars. Jobbet er at kidnappe en russisk mafiaboss og aflevere ham i Sankt Petersborg. Nick skal dykke ned i Estlands underverden, hvor uforsonlige fjender bekæmper hinanden.

Rusland har lanceret en samlet offensiv i cyberspace og forsøger at hacke sig ind på de mest følsomme militærhemmeligheder. Amerikanerne og englænderne forsøger at komme russerne i forkøbet. Mens mafiaen har sin egen brutale løsning på problemerne.

Kodeord Firewall er den tredje i rækken af spændingsromaner om den tidligere CIA-agent Nick Stone.

Find “Kodeord Firewall” på Mofibo og andre danske lydbogstjenester.


Lydbøgerne er udgivet af SAGA og findes på alle større streamingtjenester som Mofibo, Saxo og bibliotekernes Ereolen.