Aktuelt Bøger om kongehuset

5 flotte bøger om dronning Margrethe 2.

dronning margrethe, kongehuset, regentjubilæum

Dronning Margrethe fejrede i 2022 sit 50-års jubilæum som regent og blev samme år den længst siddende nulevende regent. Og ved nytårstalen 2023 meddelte dronningen så, at hun den 14. januar abdicerer. Kom tættere på Hendes Majestæt her, hvor vi dykker ned i fem bøger om Danmarks dronning og hendes mange år på tronen.


Dronningens begivenhedsrige liv som Danmarks overhoved er beskrevet i flere fremragende og meget forskellige bøger. Læs for eksempel om dronningens betydningsfulde statsbesøg, hendes kendeste citater og om de mange danskere, der har haft regenten tæt inde på livet.

LÆS OGSÅ: ”Jeg fik nærmest et chok.” Læs om Ulf Pilgaards møde med dronningen i bogen Skal man neje?

Find det officielle program for tronskiftet den 14. januar her, hvor du blandt andet kan se, hvor og hvornår de kongelige kan opleves i det københavnske gadebillede.

God læselyst!


Skal man neje?

5 flotte bøger om dronning Margrethe 2.

Danskernes elskede dronning Margrethe kan i 2022 fejre 50-års regentjubilæum.

Skal man neje? kan du læse fortællinger fra de mennesker, som har haft dronning Margrethe inde på livet. Til sammen tegner historierne et kærligt portræt af dronningen.

Læs om Lis Christensen, der kan kalde sig kongelig hofleverandør af gravhunde, om Søren Thomassen der stod livgarden den iskolde januardag, da Kronprinsesse Margrethe blev udnævnt til dronning og find ud af om det lykkedes Knud Romer endelig at få Ingahild Grathmers autograf.

Du kan købe Skal man neje? online, eller i din lokale boghandler.


Dronning Margrethe

Dronning Margrethe, coffee table books, dronningen

En flot fotobog om dronning Margrethe 2., der giver et omfattende portræt af Danmarks dronning.

LÆS OGSÅ: Karin Palshøj om sit pragtværk om Danmarks regent: Alle har vi vore historie med og om Dronningen

Helt enestående har H.M. Dronningen givet tilladelse til at vise mere end 70 private fotografier og også delt sine erindringer om et udvalg af bogens billeder.

Den perfekte bog til dig, der er interesseret i at vide mere om kongehuset.

Du kan købe Dronning Margrethe online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel.


500 citater af Dronning Margrethe

5 flotte bøger om dronning Margrethe 2.

500 af de sjoveste og skarpeste citater fra taler, bøger og interviews – fra 1960’erne og frem til i dag. I anledning af dronning Margrethes 80-års fødselsdag har Jens Andersen opdateret og udbygget sin unikke samling af dronningecitater.

Dronning Margrethe er kendt for at have ordet i sin magt og for at kunne spidde enhver situation med en overraskende sproglig vending. Ikke bare i de hundredvis af nøje gennemarbejdede taler, hun har skrevet og holdt gennem 40 år, men også i mere uhøjtidelige interview- og samtalesituationer. Citaterne er samlet under emner, som indledes med abdikation og slutter med ånd.

Du kan købe 500 citater af Dronning Margrethe online, fx hos Bog&idé, eller hos din lokale boghandler.Fredensborg Slot

5 flotte bøger om dronning Margrethe 2.

De royale har et helt særligt sted de kan kalde deres hjem – Fredensborg slot. Kom med ind i de kongelige gemakker, og oplev de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før.

Fredensborg slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. I Fredensborg slot fortæller Dronning Margrethe bl.a. om hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, når de er på besøg.

Du kan købe Fredensborg slot online, eller i din lokale boghandler.


Kongehuset – På arbejde for Danmark

Kongehuset - på arbejde for danmark

Kongehuset – På arbejde for Danmark, giver læseren et unikt indblik i den danske kongefamilies mange rejser, statsbesøg og vigtige øjeblikke. Diverse præsidenter, ministre, kulturpersoner og topchefers deler deres personlige betragtninger og anekdoter fra rejser med dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I bogen er der blandt andet den unge tronfølger Margrethes tegninger fra sin store rejse til Asien i 1963 og programmer fra statsbesøg til blandt andet Sverige, Australien og Japan.

Du kan købe Kongehuset – På arbejde for Danmark online, eller i din nærmeste boghandel.

Bogen findes også i engelsk oversættelse med titlen Royal Denmark.

Coverbillede: Per Morten Abrahamsen