Aktuelt Fagbøger

Et budskab fra Ukraine. Zelenskyjs vigtigste taler om Ukraines historie og krigen i Ukraine samlet i ny bog

zelenskyj, zelensky, ukraine, bog om ukraine, taler

Et budskab fra Ukraine er præsident Volodymyr Zelenskyjs opråb til verden om at støtte Ukraine og kæmpe for demokratiet, under krigen i Ukraine.

Den ny bog Et budskab fra Ukraine indeholder et udvalg af Volodymyr Zelenskyjs vigtigste krigstaler og fortæller Ukraines historie med præsidentens egne ord.

Det er historien om en nation, der tappert forsvarer sig mod russisk aggression. Det er historien om et folk, der på hele verdens vegne går forrest i kampen for demokrati. Og frem for alt er det et kampråb til verden om at rejse sig og forsvare frihed. Hvis ikke nu, hvornår så?

Præsidenten har personligt udvalgt 16 vigtige taler, som belyser Ukraines rejse siden 2019, samt skrevet en gribende introduktion, hvor han reflekterer over, hvad han har lært om sig selv og om Ukraine, siden den russiske invasion og krigen i Ukraine begyndte. Alle præsidentens indtægter fra bogen går ubeskåret til United24, Zelenskyjs eget initiativ til at skaffe donationer til Ukraine.

Bogen indeholder desuden et forord af Arkady Ostrovsky, redaktør på Ruslands- og Østeuropastoffet i The Economist. Han er også af det engelske forlag Penguin Random House blevet bedt om at forklare talernes kontekst, og hvorfor de er af særlig betydning. Den danske udgave udkommer samtidigt med den engelsksprogede den 24. november 2022.

Præsident Volodymyr Zelenskyj udtaler:

”At støtte Ukraine er ikke en trend, et meme eller en viral udfordring. Det er ikke en kraft, der hastigt spreder sig til hele verden og forsvinder lige så hurtigt igen. Hvis man vil forstå, hvor vi kommer fra, hvad vi ønsker, og hvor vi styrer hen, må man lære mere om, hvem vi er. Det vil denne bog hjælpe med.

Siden min tiltrædelse i maj 2019 har jeg holdt omkring 1.000 forskellige taler rundtom i verden. Jeg har udvalgt disse 16 taler til denne bog, fordi de vil hjælpe jer med at forstå ukrainerne: vores drømme, vores principper og vores værdier.

Frem for alt vil denne bog hjælpe jer med at forstå vores budskab til verden: at vi er et frit og uafhængigt folk, og at vi ikke vil stoppe med at kæmpe, før de sidste russiske tropper har forladt vores territorium.”

Arkady Ostrovsky udtaler:

”Denne bog dokumenterer, hvordan Ukraine har fundet sin stemme og sin styrke. Virkningerne kan ses på slagmarkerne i den største krig i Europa siden 1945.”

Kort om Volodymyr Zelenskyj

Volodymyr Zelenskyj (f. 1978) blev valgt som Ukraines præsident i 2019.
Han har stået i spidsen for Ukraines kamp mod den russiske invasion og siden februar 2022.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger


Et budskab fra Ukraine

Et budskab fra Ukraine. Zelenskyjs vigtigste taler om Ukraines historie og krigen i Ukraine samlet i ny bog

“En dag inden længe vil vi være sammen med vores kære igen. Vores flag vil vaje over de besatte byer igen. Vores nation vil blive genforenet, og der vil igen være fred. Og verden vil ikke længere drømme i sort og hvidt. Den vil kun drømme i blåt og gult.” Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj

Præsident Volodymyr Zelenskyj har personligt udvalgt seksten vigtige taler, der belyser Ukraines historie siden 2019, samt skrevet en gribende introduktion om hvad han har lært om sig selv og om Ukraine, siden begyndelsen af den russiske invasion. Det er historien om en nation, der forsvarer sig mod russisk aggression. Og det er historien om et folk, der på vegne af verden kæmper for demokrati. Frem for alt er det et kampråb om at rejse os og kæmpe for frihed. Hvis ikke nu, hvornår så?

Volodymyr Zelenskyj blev valgt som præsident i 2019 og har stået i spidsen for kampen mod den russiske invasion siden februar 2022. Dette er den eneste bog, der er autoriseret af præsident Zelenskyj. Alle præsidentens indtægter fra bogen går ubeskåret til United24, hans eget initiativ til at skaffe donationer til Ukraine.

Du kan købe Et budskab fra Ukraine online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.