Børnebøger Børnebøger 10-12 år Carlsen Fagbøger til børn Viden

Eske Willerslev har skrevet en vild bog om evolution for børn i serien Er du rigtig klog?

eske willerslev, neandertalere, er du rigtig klog

Eske Willerslev har rejst over hele verden for at undersøge skeletter og DNA fra urmennesker, så vi kan blive klogere på, hvor vi stammer fra, hvordan de første mennesker så ud, og hvad de lavede.


I Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger kan børn lære om, hvor og hvordan menneskearten opstod. Willerslev punkterer en masse myter, for eksempel at vi stammer fra aberne, og at neandertalere er primitive.

Neandertalere var lige så kloge som os

Ifølge Eske Willerslev er en af de største myter, at neandertalerne var primitive hulemænd, der gik rundt og slog hinanden i hoved med køller. 

LÆS OGSÅ: Anja C. Andersen og Svend Brinkmann skyder ny, ambitiøs serie i gang på forlaget Carlsen

”Der er faktisk ikke den store forskel mellem neandertalere og tidlige moderne mennesker uden for Afrika. Vi var så at sige lige sofistikerede og startede ud på samme niveau i vores evne til at lave stenredskaber. Men af en eller anden grund løb vi fra dem teknologisk, og vi formåede at holde indavl fra døren. Det var ikke tilfældet for neandertalerne”, fortæller Eske Willerslev og fortsætter:

”En anden ting, der er fascinerende, at neandertalernes hovedform, som vi altid tænker på som primitiv med de store øjenbrynsbuer og den skrånende pande, faktisk er den avancerede, mens vores hovedform er den primitive.”

Evolution kort (og sjovt) fortalt

Udover at blive klogere på neandertalere hører du blandt om den frygtede og berygtede Djengis Khan, hvorfor skandinaver blev høje og blonde, og om hvordan vi gik fra at være jægere til at blive bønder.

LÆS OGSÅ: Skal dit barn til at lære at læse? Her er 5 gode råd til læsestart!

Eske Willerslevs bog om evolution er en del af Carlsens nye serie Er du rigtig klog?, som er fuld af fantastisk fakta og vild viden. Fortalt af Danmarks allerbedste formidlere. Næste bog i serien bliver med Jeanette Varberg om vikinger.

Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger

Eske Willerslev har skrevet en vild bog om evolution for børn i serien Er du rigtig klog?

Eske Willerslev har rejst over hele verden for at undersøge DNA fra urmennesker, så vi kan blive klogere på, hvor vi stammer fra, hvordan de første mennesker så ud, og hvad de lavede.

I bogen fortæller han om, hvor og hvordan menneskearten opstod. Han punkterer myter som at vi stammer fra aberne og at neandertalere var primitive.

Han fortæller om alien-agtige kranier, hunner med jernplader i hovedet, den frygtede og berygtede Djengis Khan, syge vikinger og om hvordan vi gik fra at være jægere til at blive bønder.

Illustreret af Bjørn Nørbo Andersen.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Eske Willerslev fortæller om kloge neandertalere, alienkranier og syge vikinger online eller i din nærmeste boghandel.


Andre bøger i Er du rigtig klog?-serien

Jeanette Varberg fortæller om bersærkergang, plyndringer og danegæld

Eske Willerslev har skrevet en vild bog om evolution for børn i serien Er du rigtig klog?

Bogen er en del af serien Er du rigtig klog?, som er fuld af fantastiske fakta og vild viden.

Jeanette Varberg er en af de personer i verden, der ved allermest om vikingetiden. I denne bog om vikingetiden fortæller hun med stor indlevelse om vikingeskibe, plyndringstogter, opdagelsesrejser og handelsture.

Vikingerne var kendt og frygtet for at hærge og røve i England og Frankerriget. Men de oplevede også resten af verden og opdagede Grønland, rejste til Amerika mange år før Columbus og har efterladt graffiti helt i Istanbul.

Jeanette Varberg fortæller om store personligheder som Erik den Røde, Leif den Lykkelige og Knud den Store at kende og hører om skjoldmure, danegæld, bersærkergang, trælle, vølver og meget mere.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Jeanette Varberg fortæller om bersærkergang, plyndringer og danegæld online eller i din nærmeste boghandel.


Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden

Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden

En bog om filosofi til børn!

Svend Brinkmann tager børnene med på en rejse gennem filosofiens historie. Han fortæller om alt fra gamle grækere som Sokrates, Platon og Aristoteles til store tænkere som Søren Kierkegaard, Friedrich Nietzsche og Jean-Paul Sartre – og runder samtidig etik, lykke, feminisme, kejser Nero, demokrati og meget mere. 

Han svarer på spørgsmål som hvorfor børn faktisk er de bedste filosoffer, hvad det egentlig vil sige at være et menneske, og hvorfor at det er så vigtigt at stille spørgsmål til alt og udfordre alle autoriteter.

Fra ca. 10 år.

Du kan købe Svend Brinkmann fortæller om livet, døden og jagten på sandheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Anja C. Andersen fortæller om Big Bang, rummissioner og liv på Mars

Anja C. Andersen fortæller om Big Bang, rummissioner og liv på Mars

En bog om universet for børn!

Universet er forunderligt og helt vildt spændende. Ikke mindst når det er astrofysiker og astronom Anja C. Andersen, der er rejsefører ud i Mælkevejen. Hun fortæller blandt andet om planeternes kendetegn, asteroider, Big Bang, muligt liv i det ydre rum og de aktuelle rummissioner. Vidste du for eksempel at på den ene halvdel af Uranus er det altid dag – på den anden er det altid nat?Eller vidste du at der er tre LEGO-figurer på vej til Jupiter?

Bogen er en del af Carlsens nye serie ER DU RIGTIG KLOG? – børnebøger, som er fulde af fantastisk fakta og vild viden – Fortalt af Danmarks allerbedste formidlere.

Fra ca. 9 år.

Du kan købe Anja C. Andersen fortæller om Big Bang, rummissioner og liv på Mars online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.