I ENKELT kræser stjernekok Yotam Ottolenghi for dine smagsløg, når han guider dig til lækre og enkle retter fra både det salte og det søde køkken. Her får du en opskrift på lækre og lette tacos.
Ottolenghis tacos med fiskefrikadeller, mango, lime og spidskommenyoghurt er supernemme at lave, og så har de fået et tvist, som gør dem sundere end traditionelle tacos.
Det er desuden en ret, som er god at servere for gæster. Man kan nemlig gøre fiskefarsen, yoghurten, løgene og den krydrede mangosalat klar dagen i forvejen og opbevare dem hver for sig i køleskabet. Så tager det ingen tid at stege fiskefrikadeller og lune tortillaer, lige inden I sætter jer til bords.
Ingredienser (12 stk. til 4 personer)
450 g rødspættefileter (eller lignende fladfisk), flåede og tjekket for ben, skåret i stykker på 2-3 cm
1 fed hvidløg, knust
1 stort æg
1 1/2 tsk spidskommenfrø, ristede og stødte i en morter
4 limefrugter: riv alle 4 fint, og skær dem derpå i både som tilbehør
20 g korianderblade, finthakkede
1/2 rødløg, skåret i tynde skiver (40 g)
1/3 mango, skrællet og skåret i tynde stave (100 g)
1 rød chili, renset for kerner og skåret i tynde stave (10 g)
3 spsk planteolie
12 majs- eller hvedetortillaer på 15 cm, lunede
salt
Fremgangsmåde
Kom fisk, hvidløg og æg i en foodprocessor sammen med 1 tsk spidskommenfrø, tre fjerdedele af limeskallen og ¾ tsk salt. Hak det hele til en grov fars, og flyt den over i en mellemstor skål. Rør halvdelen af korianderen i, og form så dejen til 12 runde fiskefrikadeller a ca. 45 g. Lad farsen hvile i køleskabet i mindst 15 minutter (og gerne natten over), så den bliver fastere i konsistensen.
Rør yoghurt, den resterende ½ tsk spidskommenfrø, resten af limeskallen og 1 knsp salt sammen i en lille skål, og stil den til side.
Vend løg, mango og chili sammen i en separat lille skål, og stil også den til side.
Varm olien op på en stor slip let-pande ved middelhøj varme. Læg så fiskefrikadellerne på i hold, og steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem derefter på en tallerken med køkkenrulle.
Server tacoerne lune med 1 halveret fiskefrikadelle i hver samt en skefuld yoghurt og mangoblandingen. Rund af med et drys af den resterende koriander og et dryp limesaft.
ENKELT af Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning. I denne bog viser han, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt enkelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken.
Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du, at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med denne bog.
Læs også: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige
Bogen indeholder 130 opskrifter på retter med både grøntsager, pasta, ris og nudler, fisk og kød. Du får desuden forslag til, hvordan retterne kan sættes sammen til lækre menuer, der kan bruges til brunch, frokost og middagsbordet.
Find ENKELT af Yotam Ottolenghi online her eller hos din lokale boghandler.
I ENKELT kræser stjernekok Yotam Ottolenghi for dine smagsløg, når han guider dig til lækre og enkle retter fra både det salte og det søde køkken. Her får du en opskrift på lækre og lette tacos.
Ottolenghis tacos med fiskefrikadeller, mango, lime og spidskommenyoghurt er supernemme at lave, og så har de fået et tvist, som gør dem sundere end traditionelle tacos.
Det er desuden en ret, som er god at servere for gæster. Man kan nemlig gøre fiskefarsen, yoghurten, løgene og den krydrede mangosalat klar dagen i forvejen og opbevare dem hver for sig i køleskabet. Så tager det ingen tid at stege fiskefrikadeller og lune tortillaer, lige inden I sætter jer til bords.
Ingredienser (12 stk. til 4 personer)
450 g rødspættefileter (eller lignende fladfisk), flåede og tjekket for ben, skåret i stykker på 2-3 cm
1 fed hvidløg, knust
1 stort æg
1 1/2 tsk spidskommenfrø, ristede og stødte i en morter
4 limefrugter: riv alle 4 fint, og skær dem derpå i både som tilbehør
20 g korianderblade, finthakkede
1/2 rødløg, skåret i tynde skiver (40 g)
1/3 mango, skrællet og skåret i tynde stave (100 g)
1 rød chili, renset for kerner og skåret i tynde stave (10 g)
3 spsk planteolie
12 majs- eller hvedetortillaer på 15 cm, lunede
salt
Fremgangsmåde
Kom fisk, hvidløg og æg i en foodprocessor sammen med 1 tsk spidskommenfrø, tre fjerdedele af limeskallen og ¾ tsk salt. Hak det hele til en grov fars, og flyt den over i en mellemstor skål. Rør halvdelen af korianderen i, og form så dejen til 12 runde fiskefrikadeller a ca. 45 g. Lad farsen hvile i køleskabet i mindst 15 minutter (og gerne natten over), så den bliver fastere i konsistensen.
Rør yoghurt, den resterende ½ tsk spidskommenfrø, resten af limeskallen og 1 knsp salt sammen i en lille skål, og stil den til side.
Vend løg, mango og chili sammen i en separat lille skål, og stil også den til side.
Varm olien op på en stor slip let-pande ved middelhøj varme. Læg så fiskefrikadellerne på i hold, og steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem derefter på en tallerken med køkkenrulle.
Server tacoerne lune med 1 halveret fiskefrikadelle i hver samt en skefuld yoghurt og mangoblandingen. Rund af med et drys af den resterende koriander og et dryp limesaft.
ENKELT af Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi er stjernekokken, der revolutionerede det grønne køkken med sin sans for smagssammensætning. I denne bog viser han, hvordan store smagsoplevelser og madlavning kan gøres helt enkelt alt efter, hvordan du selv arbejder bedst i et køkken.
Er du typen, der vil lave hurtig mad med få ingredienser, holder du af at forberede maden i god tid eller foretrækker du, at lave ovnretter, der passer sig selv i timevis. Der er mulighed for det hele med denne bog.
Læs også: Ottolenghis kogebøger. Til dig der vil have madoplevelser udover det sædvanlige
Bogen indeholder 130 opskrifter på retter med både grøntsager, pasta, ris og nudler, fisk og kød. Du får desuden forslag til, hvordan retterne kan sættes sammen til lækre menuer, der kan bruges til brunch, frokost og middagsbordet.
Andre læste også: