Indefra

En sand historie. De utroligste historier fra virkeligheden bliver samlet i ny serie

En sand historie, Storyhouse, Skovbrand, Mellem liv og død

Jeg har altid været fascineret af historier fra virkeligheden. Fordi den tit overgår fiktionen. Fordi mennesket ofte gør eller oplever utrolige ting. De historier vil jeg samle i en ny serie af non-fiktion bøger. En sand historie hedder serien. Skovbrand er den første i rækken.

 


Af Ole Sønnichsen, forlagschef for Storyhouse

Engang imellem lander der et manuskript på ens bord, som man bare ikke kan sige nej til.

Sådan var det med Carsten Juuls fascinerende fortælling SKOVBRAND. Han afleverede ikke bare en kort disposition og nogle prøvekapitler, men et samlet manuskript, hvor spændingen drev ned over siderne.

Læs også Fanget i et flammehelvede

Jeg var fanget fra starten; draget af den vilde historie om at overleve en eksplosiv skovbrand i Australien i 1982 som ung mand sammen med en kammerat, fascineret af den fortælling om et stærk venskab, der vævede sig ind i historien om kampen for at overleve, ramt af det aftryk en skelsættende oplevelse kan have på resten af ens liv.

Derfor sagde jeg ja tak med det samme – og nu er Skovbrand på gaden.

Det er en bog, der først og fremmest beskriver, hvordan det er at blive fanget i en skovbrand og følger det drama, der udfolder sig for at overleve. Det skriver Carsten Juul sanseligt og dramatisk om. Samtidig væver han historier om venskab og udvandring til Australien flot ind i det højpotente drama.

Ny serie til dig, der elsker virkelighedens vildeste historier

Skovbrand er samtidig den første bog i en ny serie af non-fiktion bøger, der skal gå tæt på de ualmindelige oplevelser, helt almindelige danskere kommer tæt på. I USA er der en lang tradition for, at sådanne fortællinger bliver udgivet i bogform. Sådan var det også i Danmark tidligere – og nu skal den type historier tilbage på hylderne.

Serien hedder En sand historie, og hver bog kan læses uafhængigt af hinanden. De har blot alle det til fælles, at de tager læseren med ind i ukendte universer, lukkede verdener og utrolige oplevelser. De er ikke drevet af sensation, men af den dybfølte interesse for at folde nærværende, inspirerende og lærerige historier ud for læseren.

Næste udgivelse i En sand historie-serien bliver Lindy Lillelunds Mellem liv og død, der handler om at arbejde som sygeplejerske i konfliktzoner. Den udkommer 29. august.


Skovbrand, Carsten Juul, En sand historie

Hvordan ville du reagere, hvis du blev fanget midt i en eksplosiv skovbrand?

Det skete for Carsten Juul, da han som teenager med en kammerat vandrede i Blue Mountains i Australien. Vennerne overlevede på mirakuløs vis flere dage i branden, blandt andet ved at søge mod en nærliggende flod, og det er nu blevet til en nærværende, dramatisk og inspirerende fortælling om venskab og sammenhold.

Find Skovbrand her, eller hos din foretrukne boghandler.

Ole Sønnichsen er foredragsholder, forfatter og redaktør. Ole er forfatteren bag de anmelderroste bøger One Dollar Man og Rejsen til Amerika. Her fortæller han den fascinerende historie om henholdsvis den dansk-amerikanske William S. Knudsen, som bevægede sig helt til tops af det amerikanske samfund og militær under Anden Verdenskrig, og om de 350.000 danskere, der udvandrede til Amerika mellem 1850 og 1920 for at starte et nyt liv. Ole har desuden skrevet en lang række sportsbøger og bestsellerbiografier om og med kendte danskere.