Saga

En fordobling af e-bøger i Danmark

En fordobling af e-bøger i Danmark

Lindhardt og Ringhof vil fordoble antallet af e-bøger i Danmark på to år

Lindhardt og Ringhof gik tirsdag den 23. juni ud i samtlige landsdækkende dagblade med en annoncekampagne for at få forfattere og oversættere med i forlagets ambitiøse plan Sagabooks.dk om at digitalisere 15.000 værker hen over de kommende to år til e-bøger, lydbøger og print-on-demand. Dermed fordobler vi antallet af e-bøger i Danmark.

annonce_web_big_02For vi ønsker at sætte skub i digitaliseringen – bøger som er gamle og glemt kan sagtens have et godt digitalt liv. Der er behov for, at forfattere og oversættere kan få det maksimale ud af de digitale muligheder, og vi mener, det er en opgave for os som forlag og ikke alle mulige andre aktører. Vi vil gøre den danske kulturarv tilgængelig for alle.

Digitaliseringsgraden af bogmarkedet er ganske enkelt alt for lav i forhold til andre kulturbrancher. Det må vi se i øjnene. I en tid hvor man med få klik kan se alverdens tv-serier, lytte til al musik, ja, så er det unaturligt, at man kun kan finde et stærkt begrænset udvalg af danske bøger. Ambitionen er naturligvis at skabe et ægte digitalt bogmarked i Danmark, hvor udbuddet matcher efterspørgslen, og hvor det er muligt at finde lige præcis de bøger, man leder efter. Det kræver, at der kommer flere varer på hylderne, så der også kommer flere gode forhandlere.

Lindhardt og Ringhof er i forvejen Danmarks førende digitale forlag med landets største katalog af e-bøger og lydbøger. Og dette projekt drejer sig i høj grad om at digitalisere vores eget bagkatalog fra Vinten, Wangel, Lademann, Ashehoug, Grafisk Forlag mv.. I mange tilfælde eksisterer forlagene ikke længere, hvorfor titlerne er hjemløse. Derfor går vi ud i alle aviserne i dag for at få kontakt med forfattere, oversættere og arvinger til forfattere og oversættere.

Sådan gør du

Vi kan tilbyde op til 50 procent royalty til alle forfattere, der tilmelder sig Sagabooks.dk. Hvis du indgår en aftale med os, så sørger vi for at udgive din bog inden for 6 måneder. Ring til 3615 6972, send en e-mail med dine titler til sagabooks@egmont.com eller klik dig ind på Sagabooks.dk og print en kontrakt med det samme, sæt dine titler på og send den til os. Redaktionen forbeholder sig selvfølgelig ret til at takke nej til at udgive bogen.