Den store bagedyst ruller i øjeblikket hen over skærmen, og man bliver både lækkersulten og misundelig, når man ser de dygtige deltagere folde sig ud i køkkenet. Men du kan snart efterligne lækkerierne derhjemme, da vi udgiver alle de bedste opskrifter fra Den store bagedyst i en lækker kogebog.
Prøv f.eks. at udnytte efterårets smagfulde æbler til at bage Apples in disguise. Opskriften blev udført af Line, da hun deltog i den fjerde sæson af Den store bagedyst.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Æblemousse
Vask og skræl æblerne. Fjern kernehusene, og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med citronsaft, ufiltreret æblejuice og sukker, der er blandet med vaniljekornene. Lad det koge ved middel varme i ca. 15 minutter. Mos grøden igennem en si, så det bliver en fin puré. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom grøden tilbage i gryden, og varm den op i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblegrøden. Lad grøden køle helt af. Pisk fløden til skum, og bland den sammen med æblegrøden. Hæld nu blandingen ned i kuppelforme.
Æblekompot
Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem herefter i fine tern, og kom dem i en kasserolle sammen med vaniljekorn og sukker, vand, citronsaft, timian og æblebrændevin. Lad det
simre i 15 minutter, og blend det herefter til en jævn puré. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld til sidst den udblødte og vredne husblas i, og kom massen i en sprøjtepose og på køl.
Mørdej
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen ud, så den er 2-3 mm tyk. Udstik dejen med en rund udstikker, og placer dejen i små muffinforme. Sørg for at trykke dejen op ad siderne. Læg herefter et stykke bagepapir oven på dejen, og hæld linser oven på bagepapiret i formene. Blindbag mørdejen ved 170 grader i en varmluftsovn i ca. 8 minutter. Tag dem ud, og pil linser og bagepapir op af formene. Bag nu dejen, indtil den er let gylden eller i ca. 5 minutter.
Glaze
Sæt husblassen i blød i rigeligt med koldt vand. Kog sødmælk og sukker op, og hæld det over chokoladen. Blend nu massen med en stavblender, og tilsæt imens den vredne husblas. Undgå at
løfte stavblenderen op til glazens top, når du blender, da der herved vil dannes bobler. Tilsæt miroirgelé og grøn farvepasta under omrøring. Hvis du er uheldig med, at der er mange bobler i glazen, kan du banke skålen ned i bordet – dette vil opløse nogle af boblerne. Lad glazen køle lidt af. Den skal være 30-35 grader, inden du overtrækker kagen. Du kan eventuelt fortynde glazen med lidt vand, hvis den er meget tyk, men blot med et par dråber ad gangen. Pop æblemoussen ud af kuppelformene, og læg dem på en rist. Glaser dem med den grønne glaze.
Kandiserede vaniljestænger
Varm varmluftsovnen op til 70 grader. Skær vaniljestængerne i fine tynde strimler. Hæld sukker og vand i en kasserolle. Varm blandingen forsigtigt op, indtil sukkeret opløses. Tilsæt nu
vaniljestrimlerne, og lad dem småkoge i sukkerlagen i nogle minutter. Fisk herefter vaniljestrimlerne op af sukkerlagen, og dup eventuelt overskydende sukkerlage af dem. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved 70 grader i ca. 1 time. Lad dem køle helt af bagefter.
Samling af æblekagerne
Hæld en smule æblekompot på mørdejen i bunden af hver muffinform. Placer forsigtigt de glaserede æblemousser ovenpå. Sæt til sidst de kandiserede vaniljestænger på toppen.
Opskriften er fra Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter. Bogen udkommer d. 5. november.
Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter er et udvalg af de bedste opskrifter fra alle fire sæsoner af Den store bagedyst. I bogen finder du både nemme opskrifter, som hele familien kan være med til, og de helt store finale kager, som kræver lidt ekstra teknisk snilde.
I Den store bagedyst dyster deltagerne både på smag og teknik, og bogens opskrifter viser, hvor mange forskellige smage, man kan tilføre sit bagværk. Her er nemlig et rigt udvalg af kager, cremer, mousser, bunde og masser af inspiration til overtræk og pynt af egne bagværk. Bag de kager, du drømte at smage, mens du så programmerne, eller lad dig inspirere til at lave dine egne mesterværker.
Den store bagedyst ruller i øjeblikket hen over skærmen, og man bliver både lækkersulten og misundelig, når man ser de dygtige deltagere folde sig ud i køkkenet. Men du kan snart efterligne lækkerierne derhjemme, da vi udgiver alle de bedste opskrifter fra Den store bagedyst i en lækker kogebog.
Prøv f.eks. at udnytte efterårets smagfulde æbler til at bage Apples in disguise. Opskriften blev udført af Line, da hun deltog i den fjerde sæson af Den store bagedyst.
Ingredienser
Fremgangsmåde
Æblemousse
Vask og skræl æblerne. Fjern kernehusene, og skær dem i små tern. Kom æbleternene i en gryde sammen med citronsaft, ufiltreret æblejuice og sukker, der er blandet med vaniljekornene. Lad det koge ved middel varme i ca. 15 minutter. Mos grøden igennem en si, så det bliver en fin puré. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom grøden tilbage i gryden, og varm den op i et par minutter. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den sammen med æblegrøden. Lad grøden køle helt af. Pisk fløden til skum, og bland den sammen med æblegrøden. Hæld nu blandingen ned i kuppelforme.
Æblekompot
Skræl æblerne, og fjern kernehusene. Skær dem herefter i fine tern, og kom dem i en kasserolle sammen med vaniljekorn og sukker, vand, citronsaft, timian og æblebrændevin. Lad det
simre i 15 minutter, og blend det herefter til en jævn puré. Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld til sidst den udblødte og vredne husblas i, og kom massen i en sprøjtepose og på køl.
Mørdej
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet mørdej. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen ud, så den er 2-3 mm tyk. Udstik dejen med en rund udstikker, og placer dejen i små muffinforme. Sørg for at trykke dejen op ad siderne. Læg herefter et stykke bagepapir oven på dejen, og hæld linser oven på bagepapiret i formene. Blindbag mørdejen ved 170 grader i en varmluftsovn i ca. 8 minutter. Tag dem ud, og pil linser og bagepapir op af formene. Bag nu dejen, indtil den er let gylden eller i ca. 5 minutter.
Glaze
Sæt husblassen i blød i rigeligt med koldt vand. Kog sødmælk og sukker op, og hæld det over chokoladen. Blend nu massen med en stavblender, og tilsæt imens den vredne husblas. Undgå at
løfte stavblenderen op til glazens top, når du blender, da der herved vil dannes bobler. Tilsæt miroirgelé og grøn farvepasta under omrøring. Hvis du er uheldig med, at der er mange bobler i glazen, kan du banke skålen ned i bordet – dette vil opløse nogle af boblerne. Lad glazen køle lidt af. Den skal være 30-35 grader, inden du overtrækker kagen. Du kan eventuelt fortynde glazen med lidt vand, hvis den er meget tyk, men blot med et par dråber ad gangen. Pop æblemoussen ud af kuppelformene, og læg dem på en rist. Glaser dem med den grønne glaze.
Kandiserede vaniljestænger
Varm varmluftsovnen op til 70 grader. Skær vaniljestængerne i fine tynde strimler. Hæld sukker og vand i en kasserolle. Varm blandingen forsigtigt op, indtil sukkeret opløses. Tilsæt nu
vaniljestrimlerne, og lad dem småkoge i sukkerlagen i nogle minutter. Fisk herefter vaniljestrimlerne op af sukkerlagen, og dup eventuelt overskydende sukkerlage af dem. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem tørre i ovnen ved 70 grader i ca. 1 time. Lad dem køle helt af bagefter.
Samling af æblekagerne
Hæld en smule æblekompot på mørdejen i bunden af hver muffinform. Placer forsigtigt de glaserede æblemousser ovenpå. Sæt til sidst de kandiserede vaniljestænger på toppen.
Opskriften er fra Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter. Bogen udkommer d. 5. november.
Den store bagedyst – alle de bedste opskrifter er et udvalg af de bedste opskrifter fra alle fire sæsoner af Den store bagedyst. I bogen finder du både nemme opskrifter, som hele familien kan være med til, og de helt store finale kager, som kræver lidt ekstra teknisk snilde.
I Den store bagedyst dyster deltagerne både på smag og teknik, og bogens opskrifter viser, hvor mange forskellige smage, man kan tilføre sit bagværk. Her er nemlig et rigt udvalg af kager, cremer, mousser, bunde og masser af inspiration til overtræk og pynt af egne bagværk. Bag de kager, du drømte at smage, mens du så programmerne, eller lad dig inspirere til at lave dine egne mesterværker.
Andre læste også: