Børnebøger Carlsen Rekordbøger

Danske Majken løb sig ind i rekordbog fra Guinness – på høje hæle!

Danske Majken løb sig ind i rekordbog fra Guinness - på høje hæle!

Den 2. maj 2015 spurtede danske Majken Sichlau 100 meter i tiden 13,557 sekunder iført 9,5 cm høje hæle. Sådan står der på side 81 i Guinness World Records 2018, der lige er landet på gaden. Dermed har Majken Sichlau den ære at lægge navn til en ud af kun 11 rekorder, der er tilskrevet Danmark og som er med i årets legendariske rekordbog. Da vi fortalte Majken, at hun var at finde i rekordbogen 2018 blev hun overrasket: “Jeg er lidt chokeret for at være ærlig! Det er så længe siden nu. Men hvor er det skægt. Jeg havde godt tænkt, om jeg mon nogensinde ville komme i bogen. Det er jeg faktisk rigtig stolt af!”

Majken Sichlau, der til dagligt arbejder i Danske Bank, var 22 år, da hun på Tårnby Stadion slog den hidtidige rekord i at være lynhurtig i ufornuftigt fodtøj. Rekorden, hun var op imod, var på 14,53 sekunder og tilhørte en tysk kvinde – indtil Majken slog til. Kravet til hælene i et stiletløb er, at de skal være mindst 6 cm; Majkens var næsten 10 cm, og alligevel kappede hun knap 1 sekund af den gældende rekordtid.

Danske Majken løb sig ind i rekordbog fra Guinness - på høje hæle!

Majken er tidligere atletikudøver i Amager Atletik Club, men stoppede som teenager. Siden har hun dog fortsat træningen sammen med sin træner, der også er hendes far, den tidligere 10-dobbelte danske mester i 100 meter, Søren Viggo Petersen. “Jeg havde i nogle år været med i stiletløb rundt om i København og et enkelt i Odense, hvor jeg havde vundet tre gange, så jeg syntes, at det var ret skægt! Så fandt min far ud af, at der fandtes en Guinness-rekord med stiletløb, og jeg var ret sikker på, at den kunne slås. Og så satte vi ligesom det hele i gang”, siger Majken, der nu har en bog at slå op i for at for bekræftet, at hun er verdens hurtigste på hæle.

Guinness world records 2018, guinness world records, rekorder, rekordbog

Guinness World Records 2018 kan lånes på biblioteket.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.