Carlsen Billedbøger Børnebøger Børnebøger 3-5 år Højtlæsning

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Carlsens filmklassikere

Her er 80’er og 90’er-nostalgi og filmmagi, når det er bedst. Carlsens filmklassikere er en serie med nogle af historiens allerstørste filmhits – nu i billedbogsformat til en ny generation.


Da blockbustere som Ghostbusters, Karate Kid, E.T., Tilbage til fremtiden og Alene hjemme ramte det store lærred i 1980’erne og 1990’erne, strøg de lige ind i børn og voksnes hjerter med deres humor, spænding og hjertevarme. Nu kan forældre og børn dele de fantastiske fortællinger med serien Carlsens filmklassikere, hvor der bliver pustet nyt liv i de ikoniske film.

Ghostbusters. Et lille gys og masser af sjov med spøgelsesjægerne

Filmen Ghostbusters er en elsket klassiker i stil med E.T., Tilbage til fremtiden, Karate Kid og mange andre skønne film fra 80’erne, som de fleste forældre og bedsteforældre kan nikke genkendende til.

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Derfor er det også oplagt at præsentere historierne for den næste generation af læsere som flotte, gennemillustrerede billedbøger, der bringer historien ned i øjenhøjde med sine yngre læsere, og måske vækker deres nysgerrighed efter at se filmen med den voksne.

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Billedbogen Ghostbusters er baseret på filmen af sammen navn, men omgivelserne og fortællingen er børnevenlig og hyggelig: En flok børn på den lokale folkeskole vil jage spøgelser. De er bare ikke særligt populære hos rektor, fordi de sviner med deres udstyr. Men da skolen bliver hjemsøgt af et sultent spøgelse, må de unge spøgelsesjægere træde til og blive dagens helte!

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Karate Kid. Om at vokse med opgaven og vinde mod alle odds

Mange husker sikkert det legendariske opgør, da Daniel LaRusso tager kampen op mod ærkerivalen Johnny Lawrence i en stor karate-konkurrence. Karate Kid er fortællingen om en dreng, der finder balance i livet med hjælp fra sin sensei Mr. Miyagi og karaten.

Karate Kid, Carlsens filmklassikere

Daniel havde glædet sig til at flytte til Californien, men allerede på første skoledag er Johnny Lawrence og en gruppe onde drenge efter Daniel. Alle drengene går til karate i dojoen Cobra Kai og er igang med at træne op til en stor karaturnering.

Karate Kid

Næste dag jagter Cobra Kai-drengene Daniel, da han er på vej hjem fra skole. Heldigvis kommer Mr. Miyagi Daniel til undsætning, og Daniel beder ham lære sig karate. Mr. Miyagi siger ja, men de næste mange dage går slet ikke med karate – i stedet bliver Daniel sat til at pudse biler, slibe terrasse og male hus.

Balance er vigtigt. God balance, god karate.

Heldigvis er der en mening med det hele, og da dagen oprinder for den store konkurrence, viser Daniel alle Cobra Kai-drengene, hvad han har lært.


Tag tilbage til fremtiden med Marty McFly

Sci-fi-komedien Tilbage til fremtiden blev et kæmpe hit i 1985 og vandt adskillige priser. Siden da er det både blevet til en toer og en treer i den populære serie.

Tilbage til fremtiden handler om Marty McFly fra Hill Valley og hans ven, den skøre videnskabsmand Doc. En dag viser Doc sin nyeste opfindelse for Marty. Han har bygget en tidsmaskine – i en bil!

Tilbage til fremtiden, Back to the future, Robert Zemeckis, Bob Gale, Carlsens filmklassikere, filmbog, klassiker,  Marty McFly, børnebog, filmklassiker, film som bog

Da Marty testkører tidsmaskinen for første gang, rejser han ved et uheld tredive år tilbage i tiden.

Her møder han sine forældre som unge og får ved et uheld blandet sig i deres flirt. Det kan få katastrofale konsekvenser – for hvis ikke hans forældre bliver kærester, vil Marty og hans søskende jo aldrig blive født!

Tilbage til fremtiden, Back to the future, Robert Zemeckis, Bob Gale, Carlsens filmklassikere, filmbog, klassiker,  Marty McFly, børnebog, filmklassiker, film som bog

Marty opsøger derfor den unge Doc, som skal hjælpe Marty med at komme tilbage til 1985.

Selvom det er lige ved at gå galt, så klarer Doc og Marty det med nød og næppe. Og fra den dag af tager Marty og Doc på mange flere spændende eventyr … i fortiden, i nutiden og i fremtiden. 

Tilbage til fremtiden, Back to the future, Robert Zemeckis, Bob Gale, Carlsens filmklassikere, filmbog, klassiker,  Marty McFly, børnebog, filmklassiker, film som bog

E.T. En tidløs fortælling om venskab

E.T. er en unik historie, der kombinerer sci-fi med en rørende coming-of-age fortælling. Ved premieren i 1982 blev den en øjeblikkelig succes og slog den daværende rekord for den mest indbringende film nogensinde.

Elliott bor sammen med sin mor, bror og søster, men alligevel føler han sig lidt alene i verden. Lige indtil han en dag møder rumvæsenet E.T. i sin baghave.

E.t., Steven Spielberg, Melissa Mathison, filmbog, filmklassiker, Carlsens filmklassikere,

E.T. er strandet på jorden ved en fejl, og sammen med sine søskende prøver Elliott at finde ud af en måde at hjælpe E.T. hjem på.

“E.T. ringe hjem!” sagde E.T.

Men en gruppe videnskabsmænd er på jagt efter E.T. for at kunne undersøge ham, og det bliver en kamp mod tiden. Heldigvis lykkes det Elliott og hans søskende at smugle E.T. væk fra videnskabsmændene i tide.

Selvom det er for det bedste, at E.T. skal hjem til sin egen planet, er Elliott ked af, at hans ven forlader ham. E.T. er også trist, men han vil aldrig glemme ham.

“Jeg vil altid være lige her,” sagde E.T.

E.t., Steven Spielberg, Melissa Mathison, filmbog, filmklassiker, Carlsens filmklassikere,

Alene hjemme er den ultimative juleklassiker for hele familien

Filmen Alene Hjemme er en kultklassiker, der vises hvert eneste år til jul, og det er en af de mest populære børnefilm nogensinde.

Vi husker alle den fantastiske historie om 8-årige Kevin og hans mærkværdige juleferie. Kevins højeste juleønske er, at hans familie skal forsvinde. Men han havde aldrig troet, at det ønske rent faktisk skulle gå i opfyldelse!

“Jeg håber, at jeg aldrig kommer til at se min familie igen,” hviskede Kevin. “Jeg ville ønske, at jeg var helt alene hjemme.”

Alene hjemme, Carlsens filmklassikere

Da Kevin pludselig er helt alene, bliver det en noget anderledes jul end normalt. Først nyder han det i fulde drag, men pludselig skal han kæmpe mod indbrudstyve, hvilket godt kan kræve en del opfindsomhed.

Og når det kommer til stykket, er det måske egentlig meget rart at være sammen med sin familie til jul?

Alene hjemme, billedbog


Ghostbusters

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Filmen Ghostbusters er en elsket klassiker fra 80’erne, som de fleste forældre og bedsteforældre nok kan huske. Og nu præsenteres historien i øjenhøjde med den næste generation!

Billedbogen Ghostbusters er baseret på filmen af sammen navn, men omgivelserne og fortællingen er børnevenlig og hyggelig: En flok børn på den lokale folkeskole vil jage spøgelser. De er bare ikke særligt populære hos rektor, fordi de sviner med deres udstyr.

Men da skolen bliver hjemsøgt af et sultent spøgelse, må de unge spøgelsesjægere træde til og blive dagens helte!

Fra ca. 4 år.

Du kan købe Ghostbusters online eller i din nærmeste boghandel.
Carlsens filmklassikere

Carlsens filmklassikere er nostalgi og filmhits – nu som billedbøger

Fire smukke og gennemillustrerede billedbøger med historierne fra de elskede filmklassikere. Perfekt til børn i alderen 5+.

>> Køb Karate Kid online her

>> Køb E.T. online her

>> Køb Tilbage til fremtiden online her

>> Køb Alene hjemme online her

Alle bøgerne kan også fås i din lokale boghandel.Jeg blev bogafhængig i en ung alder, hvor jeg var blandt det lokale biblioteks top tre mest lånende brugere. Siden har jeg tygget mig igennem krimier, kærlighedsbøger, tykke murstensromaner og alt derimellem – og jeg har ingen planer om at stoppe lige foreløbigt! På Bog.dk skriver jeg artikler samt laver lister og læseprøver for at give den gode historie videre til andre bogorme.