nye bøger, nye udgivelser, ya, bøger, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Hvis du synes sommeren har været varm, skal du se vores udgivelsesprogram i efteråret. Det er on fire med YA-bøger, du ikke må gå glip af.

Den besatte konge af Leigh Bardugo

Leigh Bardugo er tilbage med en ny bog i Grishaverset! Oplev mørke, magi og gensyn med nye såvel som velkendte karakterer fra Six of Crows og Grisha-trilogien.

king of scars, den besatte konge, leigh bardugo, ya, fantasy, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen.

Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede Grisha-hær nærmer sig. Imens kæmper Nikolai selv med en mørk magi, der spreder sig inden i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for.

Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

Den besatte konge udkommer d. 26. september.

LÆS OGSÅ: Alt du har brug for at vide om Adam Silveras nye roman

American Royals af Katharine McGee

Forfatteren til Tusinde etager-serien er tilbage med en ny og saftig serie, fyldt med drama og intriger i kampen om den royale krone og kærligheden.

american royals, katharine mcgee, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, ya-bøger

Siden Amerika vandt Uafhængighedskrigen, der gjorde George Washington til konge, har Washington familien siddet på tronen. Prinsesse Samantha er den royale rebel. Hun er ikke direkte tronfølger og kan date og feste uden at fornærme for mange. Hendes søster, Beatrice, er til gengæld den perfekte tronfølger, som ved, at tronen altid kommer i første række.

Daphne og Nina har måske ikke blåt blod i årene, men de vil gøre alt for at stjæle prins Jeffersons hjerte og komme ind i den royale varme – og i prinsens seng. De fire unge kvinder må sno sig gennem drama, sladder, intriger og sydende romantik i verdens mest glitrende royale familie.

American Royals forventes at udkomme i november

Prinsen af ondskab af Holly Black

Magt, begær og uforløst kærlighed. Prinsen af ondskab er oplagt læsning til dig, der ikke kan få nok af Cassandra Clare og Sarah J. Maas.

holly black, fantasy, magi, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, serier, serie, ya-bøger

Jude og hendes tvillingesøster Tarryn bliver bortført til elvernes land, da deres forældre bliver brutalt myrdet. De kæmper en hård kamp mod den arrogante adel, der synes at finde de to menneskebørn latterlige.

Især Jude står for skud, for hun vil ikke finde sig i at blive behandlet som mindreværdig, og være i konstant fare for at miste livet, fordi elverne synes, at ‘det er sjovt at se noget dø’.

Derfor tager Jude til genmæle, og i sin kamp for at opnå respekt, får hun magtfulde fjender. Men Jude er ikke uden evner, og hun finder snart ud af, hvordan hun opnår det, hun tørster allermest efter: Magt.

Prinsen af ondskab forventes at udkomme i november.

LÆS OGSÅ: Whoa, whoa, whoa – to nye film om Lara Jean er på vej

Mindre end en kilometer væk af Sarah Engell

Det er 10 år siden Sarah Engell debuterede som forfatter, og det fejres med denne samlede udgave af hendes noveller – inklusive tre helt nye, som ikke har været udgivet før.

mindre end en kilometer æk, sarah engell, noveller, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger, læsning, bog, bøger, ya-bøger

I novellesamlingen Mindre end en kilometer væk skriver Sarah Engell blandt andet om Tobias, der er fanget i sin egen krop; et søskendepar på en dødsensfarlig flugt over Middelhavet; om pigen, der aldrig har set hverken himmel eller hav; og om Lukas og de rotter, der forfølger ham.

Fælles for novellerne er, at de kryber ind under huden på læseren og efterlader en helt særlig følelse, som er svær at ryste af sig – som om alle karaktererne er mindre end en kilometer væk …

Mindre end en kilometer væk udkommer d. 15. november.

… Slå ventetiden ihjel med disse YA-bøger:

Alt dette er sandt af Lygia Day Peñaflor

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandt, ya-bøger

Da Miri, Soleil, Penny og Jonah blev venner med deres forfatteridol, havde de aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog … og med altødelæggende konsekvenser.

Miri Tan elskede romanen Understrøm lige så højt, som var den et levende væsen. Så da hun og hendes veninder skulle møde forfatteren, Fatima Ro, til en bogsignering, lagde de en plan, så de kunne komme helt tæt på hende, selvom veninderne ikke længere vil stå ved det …

Men grænsen mellem fiktion og virkelighed er mere kompliceret, end nogle af dem kunne have forestillet sig …

Læs et uddrag af Alt dette er sandt eller køb bogen online her.

Kære Evan Hansen af Val Emmich

YA, young adult, Kære Evan Hansen, Dear Evan Hansen, ungdomsbog, ya-bøger

Evan har altid følt sig alene, men da hans brev til sig selv havner i de forkerte hænder, bliver han pludselig trukket ind i en families sorg over tabet af deres søn, åbner nye muligheder sig.

Pludselig har den angstramte Evan et nyt formål. Han er selvsikker, og han går viralt. Alle dage er fantastiske. Indtil alt truer med at falde sammen, og han bliver konfronteret med sin værste fjende: Sig selv.

En hvid løgn fører til store sandheder i denne varme coming-of-age-fortælling om sorg, autenticitet og kampen for at høre til i en tid med hurtige forbindelser og dyb isolation.

Læs et uddrag af Kære Evan Hansen eller køb bogen online her.

Se bogtraileren