Hvis det er os, becky albertalli, adam silvera, ya, young adult

New York er næsten en selvstændig karakter i Becky Albertalli og Adam Silveras fællesroman Hvis det er os. I et forsøg på at få den helt rigtige første date, er Arthur og Ben nødt til at gøre deres date om et par gange, og det sender dem på en rejse igennem New York. Her får du de første fem dates. 

Times Square og arkadespil

Hvis det er os, Adam Silvera, Becky Albertalli, YA, young adultVed siden af ligger Dave and Busters. En spillehal. “Så er vi her.”
“Spillehallen?”
“Alle fyres våde drøm,” siger jeg. “Har du været her før?”
“Et par gange derhjemme.”
“Fedt. Jeg kunne godt bruge lidt konkurrence.”

Arthur og Ben møder hinanden tilfældigt på et posthus, men deres første rigtige date begynder på uden for subwayen på Time Square ved hovedindgangen. Derfra er kursen sat mod spillehallen Dave & Busters, hvor Ben udfordrer Arthur i forskellige spil.

LÆS OGSÅ: Et tilfældigt møde ender i katastrofale dates – læs Arthurs kapitel her

Fin restaurant og Ansel Elgort

Hvis det er os, becky albertalli, adam silvera, ya, young adult“Hold nu kæft.”
Ben læner sig frem. “Hvad?”
“Det er … er det Ansel Elgort?”
“Hvem?”
“Han er skuespiller. Oh my god.”
“Okay?” Ben strækker hals.
“Lade være med at se på ham! Vi bliver nødt til at opføre os cool.”

Arthur står for at planlægge deres anden date, og det starter på en restaurant på Union Square. Hvis du er virkelig heldig, spotter du måske en kendis i byen. Arthur er i hvert fald overbevist om, at de sidder på restaurant med Ansel Elgort. Dyre restauranter med trøffelfritter er overvurderede, så en Hotdog på gaden er slet ikke nogen dårlig idé.

Karaoke og Central Park

Hvis det er os, Adam Silvera, Becky Albertalli, YA, young adultDa vi går op ad stentrappen til Belvedere Castle, ville jeg på en måde ønske, vi havde ventet et par timer til, så solen kunne begynde at kaste sin solnedgangsglød over byen.”

Den tredje date er low-key. Planen er nemlig en gåtur i Central Park i retning af Belvedere Castle, som Arthur mener er meget Instagram værdig. Så kan du også krydse den af på din sightseeingsliste. På fjerde do-over-date er karaoke og en dobbeltdate med Bens venner, og der er heldigvis masser af steder i New York, hvor du kan skråle med på dine yndlingsnumre. Disney er altid et sikkert hit, hvis ikke Hamilton og Dear Evan Hansen er på listen over sange, du kan vælge.

LÆS OGSÅ: Kærestesorger og do-over-dates – læs Bens kapitel her

Strand Bookstore og churros i parken

Hvis det er os, becky albertalli, adam silvera, ya, young adultArthur nikker, da vi skrår over Union Square for at komme ind i Strand Bookstore. Der har han ikke været endnu. Union Square er stedet for bognørder. Der er en Barnes & Noble-boghandel i fire etager, hvor jeg var med til en midnatsreleasefest for Harry Potter og det forbandede barn, og et par gader væk ligger Books of Wonder, hvor jeg har mødt forfattere og fået signeret nogle graphic novels.”

Den femte date står på et smut forbi Strand Bookstore og endnu en tur i Central Park for at spise churros med puddersukker. Husk endelig ikke at kombinere de to, fordi bøger og sukkerfingre er et kæmpe turn off. Hvis du er ved at løbe tør for samtaleemner, kan du gøre som Arthur og Ben og tale om tidsrejser – er du for eller imod? Og hvad der sker herfra med de drengene, kan du læse mere om i Hvis det er os.

LÆS OGSÅ: To af tiden største YA-forfattere får deres fællesroman filmatiseret

Læs mere om Hvis det er os

Ben og Arthurs guide til dating i New YorkTo af tidens største YA-forfattere – Becky Albertalli og Adam Silvera – har sammen skrevet denne YA-roman om et skæbnebestemt møde på et posthus i New York.

Ben er en drømmer – såret og i gang med at sende ekskærestens ejendele retur. Arthur er i New York for første gang – og kæmper for at føle sig hjemme. Første gang de ser hinanden, støder de bogstaveligt talt sammen på et posthus. Derefter finder de hinanden igen ved hjælp af Craigslist. Måske er det skæbnen, men efter en række katastrofale første dates, bliver de måske nødt til at se i øjnene, at universet skulle have blandet sig helt udenom.

Tilføj Hvis det er os til din Goodreads

Køb Hvis det er os her

 

Forfatterne fortæller om Hvis det er os