Aktuelt Biografier Fagbøger

Nu fortæller Samsam hele sin historie

Nu fortæller Samsam hele sin historie

Ahmed Samsam: ”Jeg er blevet hængt ud af ministre fra både Spanien og Danmark uden at kunne svare for mig. Derfor vil jeg ud med min historie. Det hele.”

I seks år sidder Ahmed Samsam fængslet med en dom som terrorist for Islamisk Stat. I virkeligheden har han været agent for de danske efterretningstjenester, der vil forebygge terrorangreb i Danmark.

Anholdelsen af ham bliver begyndelsen på en af de største efterretningsskandaler i nyere tid.

I denne bog fortæller Ahmed Samsam for første gang den samlede historie om sit voldsomme liv og de opsigtsvækkende begivenheder til en af de journalister, der har fået sagen frem i offentligheden.

”Jeg er blevet anholdt, anklaget og dømt som terrorist, og jeg er blevet hængt ud som det værste af det værste af ministre fra både Spanien og Danmark. Jeg er blevet udskammet fra Folketingets talerstol, mens jeg sad i fængsel, uden at kunne svare for mig. ‘Vi ved, hvilke forbrydelser Ahmed Samsam står bag,’ sagde de, ‘vi ved, hvad han har gjort.’ Derfor vil jeg ud med min historie. Det hele,” som han siger i bogens prolog.

Nu fortæller Samsam hele sin historie

Som bandekriminel i Danmark finder Ahmed Samsam sit kald som kriger i den syriske borger­krig. Han tager til forældrenes hjemland for at bekæmpe en brutal diktator.

”En del af vores gruppe tog til Tyrkiet for at få en pause fra borgerkrigen og hente forsyninger. Før vi tog afsted, skrev jeg på WhatsApp til Puk Damsgård fra DR.

Vi havde haft et ærinde i byen Atme – jeg husker i dag ikke hvad – og der havde jeg mødt en britisk journalist, som citerede mig ganske kort i en artikel til The Guardian om tilrejsende til kampen mod Assad.

Efter at have læst artiklen havde Puk Damsgård fundet mig på Facebook, og vi var begyndt at skrive lidt frem og tilbage. Hun ville gerne lave et interview med mig om at være rejst fra Danmark til borgerkrigen, og jeg tænkte, at det var en mulighed for at sætte spotlight på den retfærdige kamp, vi kæmpede i oprøret.

Så efter bagholdsangrebet mod Assad-konvojen fortalte jeg Puk Damsgård, at jeg var på vej til Hatay, og at vi kunne ses der og tale sammen. Det møde endte med at få større betydning, end jeg havde forestillet mig,” fortæller han.

Læs også: 12 bøger med vilde historier fra virkeligheden

Puk Damsgårds reportage blev vist i nyhedsprogrammet 21Søndag den 23. september 2012. I bedste sendetid. Så da Ahmed Samsam vender retur til Danmark og skal afsone en fængelsstraf, bliver han en dag opsøgt af to mænd fra PET.

Og han indleder et samarbejde, som kommer til at koste ham dyrt.

Ahmed Samsam og Jens Anton Bjørnager: Samsam

Nu fortæller Samsam hele sin historie

I seks år sidder Ahmed Samsam fængslet med en dom som terrorist for Islamisk Stat. I virkeligheden har han været agent for de danske efterretningstjenester, der vil forebygge terrorangreb i Danmark. Anholdelsen af ham bliver begyndelsen på en af de største efterretningsskandaler i nyere tid.

Ahmed Samsam fortæller for første gang i denne bog den samlede historie om sit voldsomme liv og de opsigtsvækkende begivenheder til en af de journalister, der har fået sagen frem i offentligheden.

Som bandekriminel finder Ahmed Samsam sit kald som kriger i Den Syriske Borgerkrig. Han tager til forældrenes hjemland for at bekæmpe en brutal diktator. En dag bliver han opsøgt af to mænd fra PET, og han indleder et samarbejde, som kommer til at koste ham dyrt.

Samsam-sagen bliver en del af et spind af opsigtsvækkende sager, der blandt andet tæller fængslingen af den tidligere FE-chef Lars Findsen og sigtelserne mod en række efterretningsfolk og den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Samsam kan købes online her eller i din nærmeste boghandel.

Hvis du er nysgerrig på mere, kan du starte din læsning af Samsam her.