Indefra

Aftale om digitalisering med eReolen

praktikant, marketing, 2022, lindhardt

De danske folkebiblioteker har bøger på hylderne, som er så slidte, at de næsten ikke hænger sammen længere. De udlånes flittigt, men kan ikke købes længere. For at sikre, at lånerne også i fremtiden har adgang til disse bøger, har Forlagshuset Lindhardt og Ringhof fra 1. januar 2016 indgået en aftale med eReolen om at digitalisere mere end 500 titler. Fokus ligger på fagbøger og illustrerede børnebøger.

”Lindhardt og Ringhofs aftale med eReolen er en fantastisk glædelig nyhed for især fagbogs- og børnebogsforfattere. Situationen i dag er, at forlagene i høj grad har fokuseret på digitalisering af populære skønlitterære værker. Vores aftale er med til at fylde eReolen med traditionelle bibliotekstitler, og det er godt for landets forfattere, for biblioteket og for branchen,” siger Lasse Korsemann Horne, digital forlagschef hos Lindhardt og Ringhof.

”Biblioteket er et sted, hvor elever, studerende og læsere i almindelighed har kunnet finde information om alt mellem himmel og jord. Hvis det digitale bibliotek skal have en fremtid, kræver det et langt større udvalg af genrer. Et digitalt bibliotek bør være som Google, bare med kvalificeret viden. Vores projekt med eReolen er et lille, første skridt i den retning,” siger Lasse Korsemann Horne.

Digitaliseringsaftalen vil stille minimum 500 værker til rådighed for eReolen i 2016 som e-bøger. Værkerne digitaliseres ikke eksklusivt til eReolen men vil også udkomme på det kommercielle marked – flere også som lydbøger og print on demand.

Lindhardt og Ringhof er Danmarks største digitale forlag med en bred udgivelsesportefølje af e-bøger og lydbøger. Forlaget igangsatte i sommer et stort projekt, hvor Lindhardt og Ringhof fordobler antallet af e-bøger i Danmark på to år og digitaliserer mere end 15.000 danske værker.

 

For yderligere kommentarer:

Forlagschef, Lasse Korsemann Horne, direkte: +45 36 15 69 72, lasse.horne@lrforlag.dk

Læs også eReolens pressemeddelelse her: https://ereolen.dk/node/445