CarlsenPuls Young Adult-romaner

5 tips til dig der vil lære tarottydningens kunst

Lær at tyde tarot kort tarotkort

Tarotkort er magiske, spændende og sjove at bruge, når du først har lært det. Her er 5 tips fra bogen Tarot – fremtiden ligger i kortene, som er gode at kende for alle nybegyndere.


Tarotkort har eksisteret i forskellige former i århundreder. Det begyndte i Europa i 1400-tallet, her var det dog mere almindelige spillekort, der blev brugt. Først senere blev de lavet i den spådomskort-form, vi kender i dag, og de er blevet genopfundet mange gange.

Tarot handler om at finpudse din intuition, så du kan blive bedre til at udforske, hvad du har bug for i livet – både i nuet og i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Annasophia Petri Holm: Jeg har oplevet mere kærlighed efter jeg er blevet spirituel

Alle, der er nysgerrige efter at lære at lægge tarotkort, kan få god hjælp med det nye begyndersæt fra Carlsen med tarotkortspil illustreret af Paula Zorite + bogen Tarot – fremtiden ligger i kortene med vejledning af Bobby Newlin-Jones og Belinda Campbell. Her er 5 tips fra bogen.

5 tips til dig der vil lære tarottydningens kunst
Sættet med tarotkort og en bog med vejdledning i tydning af tarotkort er velegnet til nybegyndere i tarottydningens kunst.

Tip 1 – Rens dine kort

Der findes ikke kun én måde at rense kortene på, du kan have dine egne personlige måder, men her er et par eksempler. Du kan brænde røgelse eller salvie af, slå tre gange på kortbunken med knoen, lægge en klar kvarts- eller selenitkrystal oven på dit sæt og lade måneskin skinne på det. Hvorfor overhovedet rense kortene, tænker du måske? Det er fx for at ‘nulstille’ kortene, hvis du har brugt dem meget.

Tip 2 – Bland kortene rigtigt

Det vigtigste med blandingen af kortene er, at det ikke sker for hurtigt. Og så er det personen, som stiller spørgsmålene, der skal blande kortene, så energien fra den person kan komme ned i kortene. Kortenes billedside skal selvfølgelig holdes nedad. Det er en god idé, at personen der skal spås holder kortene i hånden et øjeblik.

Når kortene er blandet, deles de i tre bunker, hvorefter de samles igen i en anden rækkefølge end den forrige. Så er de klar til, at den, der skal tyde kortene tager over.

Bonusinfo: Når du blander kort, kan de komme til at vende forkert (når frontbilledet vender på hovedet). Det har betydning for tolkningen. Generelt symboliserer kort, der vender rigtigt, en positiv energi, mens kort, der vender omvendt kan være tegn på negativ (blokeret energi). Det er dog ikke alle, der mener det.

Tip 3 – Læsning af et oplæg

Med et oplæg skal du bruge mindst to eller flere kort for at lade kortene arbejde sammen for at afsløre budskaber og betydninger. Antallet af kort afhænger af, hvad du vil vide. Op til 15 kort er ikke ualmindeligt. De kan både lægges på en lige række, i en cirkel, eller hvad du nu synes. Sørg for at have et åbent sind og sidde et sted, hvor du kan være helt afslappet.

LÆS OGSÅ: 10 nye skønne kærlighedsromaner du straks skal læse

Tip 5 – Store arkana – kort fortalt

Arkana betyder hemmelig viden, og det er vigtigt at kende til Store og Lille arkana, når du skal lære at lægge tarotkort. Den store arkana har en større indflydelse på din skæbne end Den lille arkana. Den består af 22 nummererede kort, der kaldes trumfer, tarokker eller prøvelser. De begynder normalt med 0 med kortet Narren og slutter ved 21 med kortet Verden.

Alle de 22 kort er spækkede med symbolik, men du skal selv fornemme den betydning, som billederne på kortene viser. Man kan sige, at det handler om at se kortene som karakterer og forstå de forskellige karakterers personlighedstræk og deres betydning for hinanden. Det kræver derfor meget af din indlevelsesevne og intuition.

Tip 4 – Lille arkana – kort fortalt

Den lille arkana, også kaldet ‘de små mysterier’ består af 56 kort opdelt i fire kulører eller serier. Det kan være stokke, bægre, mønter og sværd. Hver kulør består af 10 kort nummereret fra es til 10 samt fire hofkort (konge, dronning, ridder og page). Hver kulør er forbundet med et af de fire elementer og en af fire tilstande. Kulørerne og deres forbindelser kan beskrives således:

Det fysiske plan = mønter, jord og Nord

Det mentale plan = sværd, luft og Øst

Det følelsesmæssige plan = bægre, vand og Vest

Det åndelige plan = stokke, ild og Syd

Bonusinfo: Det er nyttigt at forestille sig både Den lille arkana og Den store arkana som en slags rejse, hvor hofkortene er ‘personer’, du møder på din rejse. Så kan du bedre forestille dig, hvad det har af betydning for din rejse, at du møder lige præcis den person med de egenskaber/symbolik. Ligesom hvis du mødte en person på en rejse i virkeligheden.

LÆS OGSÅ: Nye bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger


Tarot – Bog og tarotkort

5 tips til dig der vil lære tarottydningens kunst

En flot æske med tarotkort og en udførlig guide. Opdag den gamle kunst at læse i kortene med dette komplette sæt af 78 tarotkort og en begyndervejledning i at bruge dem.

Lær betydningen af den store og den lille Arkana, deres astrologiske og numeriske betydning og de forskellige måder, man kan lægge kortene op på. Udforsk fremtiden, find din vej og få svar på dine inderste spørgsmål.

Fra ca. 14 år

Du kan købe Tarot – Bog og tarotkort online eller i din nærmeste boghandel.
Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.