Bøger til unge

Playliste: Lola og naboens søn

Playliste: Lola og naboens søn

Få Stephanie Perkins personlige playliste til Lola og naboens søn. Det er det helt perfekte soundtrack til de sene sommeraftener og de hyggelige læsestunder i selskab med Lola, Cricket, Anna og Étienne. Playlisten er fyldt med smukke, melodiske numre, akustiske guitarer og romantiske sange.

Stepahnie Perkins’ bog Lola og naboens søn handler selvfølgelig om Lola. Hun har et næsten perfekt liv i San Francisco, hvor hun bor sammen med sine to fædre, hendes rockmusiker-kæreste, og så er hun en spirende modedesigner. Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere. Men kan en fyr fra Lolas fortid vise sig at være hendes store kærlighed?

Perkins’ playliste: Lola og naboens søn

Her er Stephanie Perkins’ egne tanker om numrene på bogens playliste – hvis du klikker på sangtitlerne, kan du høre den pågældende sang på YouTube:

 1. Animal Arithmetic af Jónsi
  Spændende, farverig og bombastisk. Første gang jeg hørte dette nummer, blev det til Lolas personlige temasang. Jeg lyttede bogstaveligt talt til Jónsis album Go hundredevis af gange, imens jeg skrev denne bog, så jeg kunne egentligt bare nøjes med at nævne alle sangene fra albummet og blive færdig med denne playliste. (Men det gør jeg ikke.) (Men du burde virkelig lytte til albummet.)
 2. I Wanna Be Your Boyfriend af The Ramones
  Denne sang spiller, når Lola møder Max. Det er en af de få sange, der specifikt bliver nævnt i bogen, fordi det er sådan en perfekt sang.
 3. Your Ex-Lover Is Dead af Stars
  “God, that was strange to see your again …” Cricket kommer tilbage i Lolas liv. “I’m not sorry I met you, I’m not sorry it’s over, I’m not sorry there’s nothing save.”
 4. I Just Don’t Think I’ll Ever Get Over You af Colin Hay
  SANGTEKSTEN TIL DENNE SANG. Jeg ville ønske, jeg havde skrevet den. Cricket er stadig ikke kommet over Lola. Er hun kommet over ham?
 5. Sinking Friendships af Jónsi
  Jeg blev bare nødt til at inkludere endnu en sang fra dette album! Det var så svært at vælge, men jeg valgte denne sang på grund af dens passende titel og på grund af den smukke måde, Jónsi synger denne linje: “My lips are pale blue, my shivering half-moon.” Det rammer mig i hjertet hver eneste gang.
 6. I Don’t Know What to Do af Pete Yorn & Scarlett Johansson
  “I’m so confused by you.” Stakkels Lola. Hun er forvirret gennem det meste af denne roman. Break Up var endnu et album, som jeg lyttede til igen og igen, endnu et album som jeg anbefaler i dets helhed. Men især denne sang passer så godt til Lolas oplevelser med både Max og Cricket.
 7. Dreaming of You af The Coral.
  “Up in my lonely room, when I’m dreaming of you. I still need you, but I don’t want you now.” Både Lola og Cricket kan relatere til denne sangtekst.
 8. Keep Your Head af The Ting Tings.
  Livlig og ærlig og meget hektisk. Jeg kan forestille mig, at Lola ville lytte til denne sang, imens hun gør sig klar til en aften i byen.
 9. All for the Best af Thom Yorke.
  De der i lang tid har fulgt mig og min blog ved, at Thom selvfølgelig ville dukke op på denne playliste. Jeg elsker, hvor uregelmæssig sangen er, hvordan den hele tiden befinder sig lige på kanten af desperation. “Say you love me. Say you love me. Say you love me. Let’s just say you love me.”
 10. Think I’m In Love af Beck.
  Lola får endelig en åbenbaring. Og det er en smule alarmerende for hende. “I think I’m in love, but it makes me kinda nervous to say so.”
 11. Pretty Things af Rufus Wainwright.
  “Pretty things, so what if I like pretty things?” Det er en problematik, som Lola er nødt til at konfrontere og senere acceptere. Faktisk var dette noget, som både Lola og jeg blev nødt til at acceptere om os selv. Og dette er sådan en smuk sang.
 12. I Have Loved You Wrong (live) af The Swell Season.
  “Forgive me, lover, for I have sinned, for I have done you wrong.” Den her sang. DEN HER SANG. Følelserne i den er så smertefulde og spot-on.”You’ve been, every now and then, on my mind. You’re every now and then on my mind.”
 13. I Just Don’t Know What to Do With Myself (live) — The White Stripes.
  Der er en masse ængstelige, angst-prægede sange på denne playliste, som viser, hvordan Lola og jeg begge følte gennem det meste af romanen. Jeg elsker energien i denne live-optræden, og jeg kan forestille mig Lola i denne følelsesmæssige tilstand, når hun indser sine følelser for Cricket.
 14. Wake Up af The Arcade Fire.
  Denne sang er blevet brugt rigtig meget i popkulturen, men jeg kan ikke lade være med at inkludere den. Sangen har sådan et perfekt drive, der bare skubber lytteren til forståelse. Hvilket er præcis sådan, jeg bedst kan lide, at mine historier ender.
 15. Yellow (live) af Coldplay.
  Når man taler om popkultur! Men, igen, jeg kan ikke lade være. Denne sang var inspirationen til Crickets fortælling om Lola. Jeg hørte denne live-version, som bare var anderledes nok til, at jeg fortabte mig i sangteksten, og den fik mig til at indse – for den første gang nogensinde – at sangteksten ikke gav så meget mening. Det er en smuk sangtekst. Men hvad betyder den? Så jeg satte mig ned og skrev Crickets fortælling som en måde at udforske denne sangtekst på. Jeg var ikke engang sikker på, at Crickets fortælling ville blive inkluderet i den færdige roman, men jeg er så glad for, at den gjorde.

LOLA_DK_forside_udkast2Lola har et næsten perfekt liv. Hun bor i San Francisco sammen med sine to fædre, hendes kæreste er rockmusiker, og hun er en spirende modedesigner.

Men så flytter de berygtede Bell-tvillinger Calliope og Cricket tilbage til nabolaget i huset ved siden af Lola, og en fortid fyldt med smerte og kvaler bliver gravet frem. Cricket Bell er nemlig fyren, der knuste Lolas hjerte to år tidligere. Men kan en fyr fra Lolas fortid vise sig at være hendes store kærlighed?

“Lola og naboens søn” er en hjertevarm historie om at blive voksen og finde sig selv. Det er en selvstændig fortsættelse af “Anna og det franske kys” og byder på et gensyn med de elskede karakterer Anna og Étienne.

Du kan købe den her eller hos din boghandler – eller låne den på biblioteket, selvom du så nok må stå lidt i kø 😉

About

LOVEBOOKS.dk er stedet for dig, der elsker kærlighedshistorier. Her samles læsere af alle slags kærlighedshistorier for at dele læseoplevelser med hinanden. Følg os på facebook, instagram og bloggen. LOVEBOOKS er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag, og vi stræber efter at udgive og digitalisere de bedste bøger inden for romancegenren. Vi guider dig til de bedste læseoplevelser – uanset om du er til historiske dramaer, fantasy, chick-lit eller bare en god kærlighedsroman.