Fiktion Indefra

5 typer, der altid er på Bogforum. Hvem er du?

5 typer, der altid er på Bogforum. Hvem er du?

Her er vores 5 favoritgæster på Bogforum (og ja, vi rummer da nok lidt af dem alle selv). Hvad med dig?

Kommer du hvert år på Bogforum? Eller er du modvilligt blevet slæbt med, men finder alligevel noget sjovt, du ikke havde regnet med?

LÆS OGSÅ: Lindhardt og Ringhof på Bogforum 2022. Se hele programmet her

Her er de 5 typer, vi altid ser på Bogforum.


5 favoritter fra Bogforum

1. Bogforum-turisten 

Begejstringen vil ingen ende tage. Du har talt ned siden 2 dage efter sidste års bogmesse og printede programmet i selvsamme øjeblik det blev frigivet. Siden har du markeret samtlige programændringer med sirlig og prægnant håndskrift.

Du er den første gennem svingdøren fredag morgen og den sidste der modvilligt træder ud i novemberkuldens stilhed søndag aften. Missionen er: En på opleveren.

Du har op til flere vægelsindede dobbeltbookninger i dit program og for at få flest mulige bidder af de tre dages litterære overflødighedshorn, har du på forhånd udregnet de mindst befærdede ruter så du på rekordtid kan nå fra Merete Pryds Helle på Litteraturscenen i Hal C til Leif Davidsen på L&R-scenen på C3 uden at miste vigtige sekunder.

LÆS OGSÅ: En dag på Bogforum … fortalt i billeder

2. Julegave-indkøberen 

 Allerede weekenden inden Bogforum slår dørene op har du smurt hjulene på din overdimensionerede Samsonite rullekuffert så du lyd- og friktions-løst kan bevæge dig rundt på messens brede boulevarder og scanne standene for ekstra gode tilbud. For dig ligner messen en glitrende julekalender i 3D med låger du bare venter på at åbne.

I inderlommen har du listen med navne på julegavemodtagere og et program så du kan se hvornår, de udvalgte forfattere signerer. Som den erfarne Bogforum-super shopper du er, har du rutineret gemt 20 cm af kuffertens bug til impulskøb i messens sidste time, hvor man kan være heldig, at forlagene sælger deres rester til spotpriser.

3. Den eksklusivt litterære 

Man kan kende dig på den slidte tweedjakke med en sammenrullet udgave af Times Literary Supplement stikkende op ad lommen, den eftertænksomt langsomme gangart og et blik der er distræt indstillet på uendelig. Du sidder altid på første række til debutantprisuddelingen og synes altid, at det er den forkerte som vinder prisen.

Ellers kan man møde dig til messens lyrikoplæsninger og litteratur-quizzer, hvor du for det meste synes at spørgsmålene er forkert stillede. Du elsker at hade messens vrimmel og landskaberne af kogende armhuler og hvis man får en plads ved siden af dig i bourgognebaren, kan man høre dig mumle om ”tarvelig tivolisering af litteraturen”.

LÆS OGSÅ: 5 ting på Bogforum du måske ikke vidste, du kunne se

4. Læseklubmedlemmet 

Du knuselsker bøger, forfattere og fællesskabet i læseklubben på dit lokale bibliotek, hvor du er på fornavn med de fleste bibliotekarer. Du var også den første, som tilmeldte sig bibliotekets årligt tilbagevendende bustur til Bogforum og det er dig, som har bagt drømmekage til hele bussen når der er kaffepause på Fyn.

Din farvestrålende læsebrille sidder sikkert i panden når du bevæger dig rundt på gangene og du kender programmet og ved hvad du vil opleve på hvilke scener og hvornår. Du har med vilje lagt hvide felter ind i dit program så der også er plads til spontanitet og til at give gode tips fra dine medrejsende en chance.

Du bliver glad da Anna Grue hilser hjerteligt på dig og godt kan huske dine gode spørgsmål om hyggekrimier, sidst hun gæstede dit bibliotek.

5. Den modvillige 

Din kone er fyr og flamme. Som skudt ud af et raketrør er hun forsvundet i vrimlen. Dine børn har en fest med at høre om YouTube-familien Münster på Børnescenen.

Din egen entusiasme er som en dyngvåd reklameavis, som du sidder sammensunket i puderne i børneområdet og tænker på, at du kunne være på stadion lige nu, hvor dit hold netop har bragt sig foran 1-0.

Da displayet på din telefon viser 2-0 ved pausen tænker du længselsfuldt på en stadionplatte indtil Jacob Risings velkendte stemme pludselig fanger din opmærksomhed. Tre timer senere er du lige ved at komme i finalen til en VM-quiz med Jesper Roos og Ole Sønnichsen, da din kone melder klar til afgang.      


Om Dennis Andersen Dennis Andersen (f.1973) cand. mag. og pressekoordinator på Lindhardt og Ringhof. Har tidligere været filmanmelder, pressekoordinator på TV 2 og PR Chef på Nordisk Film.