Børnebøger Carlsen

Hr. Skæg kurerer skoleskræk

Hr. Skæg kurerer skoleskræk

Skolestart er noget ganske særligt. Nogle børn glæder sig sikkert helt vildt, mens andre er lidt nervøse for alt det nye, de går i møde.

Hr. Skægs sang om Første Skoledag er allerede blevet en klassiker for skolestartere – det samme er bøgerne med tilhørende sange: Hr. Skægs ABC, Skæg med matematik og Hr. Skæg tæller. Du kan se introduktionen til alle bøgerne med Hr. Skæg her.

 

Dengang Hr. Skæg startede i skole

Hr. Skæg har lært ramasjang-generationen at skrive bogstaver, tælle, stave og regne. Nu har Mikkel Lomborg skrevet en skøn bog om at være nervøs for skolestarten og om at overvinde nervøsiteten. Bogen er illustreret og er velegnet som højtlæsning for de 5-6 årige, der snart skal starte i skole. De yngre, nysgerrige søskende vil også elske at lytte med!

Det kan være svært for børn at sætte ord på, hvorfor de frygter at starte i skole. Det er nyt og farligt, og måske bliver man endnu mere nervøs, fordi man ikke er helt sikker på, hvad der forventes af en. Skal man være klog for at starte i skole? Skal man kunne stave i forvejen? Og hvad nu hvis de andre børn ikke kan lide en?

Brug bogen som en anledning til at tale med dit kommende skolebarn om første skoledag, og om at det er helt i orden at være nervøs. Det er alle de andre børn jo også.

Screen Shot 2016-06-16 at 10.07.52

Bogen handler om Hr. Skæg, som skal starte i skole. Først er han begejstret og spændt, men det vender sig hurtigt til nervøsitet, da han skal sige farvel til sine forældre og gå ind i klasseværelset helt alene. Der er fyldt med fremmede børn, og han føler sig ikke tryg eller klog nok til at være der. En følelse som mange kommende skolebørn helt sikkert kan nikke genkendende til.

“Så hørte han nogen snøfte og så, at Lea sad ved siden af ham og prøvede at skjule, at tårerne løb ned ad kinderne på hende.
“Er du ked af det?” spurgte Hr. Skæg, og det var, som om han havde trykket på en knap, for nu begyndte Lea at græde rigtigt.
“Jeg savner min mooooaarr!” hulkede hun.
Hr. Skæg lagde en hånd på hendes skulder.
“Så så, det skal nok gå alt sammen,” sagde han, men så begyndte han også at græde, for han følte overhovedet ikke, at det nok skulle gå alt sammen.”

Al forandring er svær, og det oplever Hr. Skæg også, da han sidder i skoleklassen. Men han opdager også hurtigt, at han ikke er den eneste, der er nervøs! For selvom det er svært at tale om og nok lidt pinligt at indrømme, er der flere børn i klassen, der har det ligesom ham.

Historien om Hr. Skæg ender selvfølgelig godt. For med en sød lærer, gode klassekammerater og støttende forældre er første skoledag slet ikke så farlig. Og Hr. Skæg glæder sig til at vende tilbage til skolen næste dag.


1693163_1466053951

-> Køb bogen her.

skoleskræk skoleskræk skoleskræk