Michael Katz Krefeld

I efteråret udkom den fjerde bog i serien om privatopdageren Ravn. Vi har stillet Michael Katz Krefeld 5 hurtige spørgsmål om Ravn-serien og om hans hovedperson, som du kan læse, imens vi venter på nyt om Ravn, Møffe og alle de andre.

Nu er du snart halvvejs i Ravn-serien – ved du, hvordan den skal ende?
Jeg har en ide om det. Men tingene kan jo godt nå at ændre sig. Personer som jeg til at starte med troede ville overleve er blevet slået ihjel gennem bøgerne, Så ikke engang jeg kan vide mig helt sikker på udfaldet 🙂  Noget som dog ligger helt fast er at vi finder ud af hvem der har dræbt Eva og motivet bag.

Har Ravn udviklet sig, helt som du planlagde?
Jeg har aldrig planlagt Ravn til at være på en bestemt måde. Jeg har skabt grundridset for en hovedperson med nogle løse rammer som jeg selv har haft lyst til at se udvikle sig. Ravn er derfor for mig et spændende bekendtskab som jeg bliver klogere på for hver ny bog jeg skriver. Men jo, han er fuld af overraskelser.

Hvordan kommer det til at gå Møffe?
Nu overlevede den kære hund slankekuren som Ravn satte ham på i Dybet. Så mon ikke han klarer den lidt endnu, selvom han efterhånden er gået hen og blevet gammel. Hvis noget har overrasket mig er det hvor stor en rolle Møffe er begyndt at spille i bøgerne. Der har han virkelige møvet sig frem i rampelyset.  

Hvad handler næste Ravn bog om, hvad hedder den, og hvornår udkommer den
Bog 5 i Ravn serien kommer til at hedde Pagten. Den kommer bl.a.  til at handle om Evas drabssag, et hæsblæsende bryllup, 71 forsvundne millioner og om at lave en pagt med djævlen (det sidste er aldrig klogt) – og så kan jeg ikke afsløre mere. 

Hvad har det betydet for dig at vinde prisen som Danskernes yndlingsforfatter?
Martha-prisen er et kæmpe skulderklap fra læserne. Jeg er meget beæret og taknemlig over at have modtaget prisen. Mest af alt fordi det glæder mig at så mange læsere har fornøjelse af det som jeg skriver. 


Pack med ryg copy

Dybet er fjerde selvstændige bog i Michael Katz Krefelds populære serie om privatopdageren Ravn, der bor på sin båd i Christianshavns kanal sammen med sin engelske bulldog Møffe. 

Læs mere om Michael Katz Krefeld RAVN-serie her.

5 hurtige til Michael Katz Krefeld