Krimi

5 gode spændingsromaner til din læseliste (og 2 krimier du skal glæde dig til)

Leder du efter inspiration til din næste læsning? Her anbefaler vi fem gode spændingsromaner og fortæller om to spændende krimier der udkommer i september.

En foruroligende fortid og en hæsblæsende menneskejagt i vildmarken

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker. Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

Karen Dionne har skrevet en thriller, der begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt

❤ ❤ ❤ ❤ ❤  – POLITIKEN  ★ ★ ★ ★ ★ ★  – EKSTRA BLADET 

Du kan købe Dyndkongens datter hos Saxo.com her eller i din nærmeste boghandel.


En grum, overrumplende og vittig fortælling

Det var næppe næstekærlighed, som drev den elskelige Judith til at forkæle Liselejes forsumpede skæbner med cognac og natlige middage.
Til gengæld var det muligvis en slags kærlighed, der drev Jørgen til at søge sin mors anerkendelse. Koste hvad det ville. Men hvor langt falder æblet fra stammen?

Slagteren i Liseleje er en rejse gennem kontrastfyldte sind i en verden af sandhed og bedrag, sødme og syre, perversion og vanvid, skønhed og gru. Og så er det på sin vis en fortælling om svin og æbler. På godt og ondt.

Læs også Harpiks.

Dyk ned i Ane Riels anmelderroste, humoristiske og fremragende romandebut, som har vundet prisen som:

årets bedste danske spændingsdebut af det danske kriminalakademi.

“Tossemorsom og fyldt med fantasifulde indfald og overrumplende handlingsvrid” – INFORMATION

Slagteren i Liseleje udkommer i en ny paperback udgave 22. august og kan forudbestilles i din nærmeste boghandel eller på Saxo.com.


Magtspil og manipulation i årets politiske spændingsroman

Mørkeland

Mørkeland har ligget på de danske bestsellerlister, siden romanen udkom i maj i år.

En ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg, og der er mistanke om svindel på højeste plan i det danske demokrati. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af det omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en udemokratisk dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

LÆS OGSÅKan man svindle med et folketingsvalg?

En politisk spændingsroman om valgsvindel og hvad der sker, når kæden hopper af hos dem, vi ellers bør stole på.

★ ★ ★ ★ ★ – BERLINGSKE “Det er længe siden, undertegnede har læst 300 sider så hurtigt” – WEEKENDAVISEN

Læs også Kongekabale.

Du kan købe Mørkeland i alle landets boghandlere eller på eksempelvis Saxo.com.


Uhyggelig, knugende kold thriller

Sommermørke af Stina Jackson, bøger med flere hovedpersoner

I de dybe norrlandske skove er sommernætterne evigt lyse, og med midnatssolen hængende højt på himlen kører Lelle søvnløs rundt hver nat og leder efter sin forsvundne teenagedatter.

Det har han gjort i tre år. Hun forsvandt en dag, hvor hun stod og ventede på bussen. Ingen så noget, og politiet har ikke nogen spor. Derfor har Lelle taget sagen i egen hånd og tjekker minutiøst hver eneste lille side- og skovvej langs landevej 95, også kaldet Silvervägen.

LÆS OGSÅ:Det siger læserne om Sommermørke af Stina Jackson

En dag ankommer Meja og hendes mor til den lille by. De skal bo hos en ældre mand, Mejas mor har mødt på nettet. Meja har samme alder, som Lelles datter havde, da hun forsvandt. Hun savner en far, et trygt hjem, en almindelig familie, men må følge sin flyvske og lunefulde mor.

Meja kæmper for at falde til, Lelle kæmper med savnet, og da efteråret nærmer sig, og mørket langsomt sænker sig, forsvinder endnu en ung pige.

Sommermørke vandt:

Årets svenske krimi, 2018

★ ★ ★ ★ ★ – BERLINGSKE “En drønspændende krimi … så velskrevet, at der er tale om stor litteratur” – FYENS STIFTSTIDENDE

Du kan købe Sommermørke hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.


Hæsblæsende historisk spændingsroman

spionromaner, steffen jacobsen, da blev jeg døden

Da blev jeg døden er en nervepirrende spændingsroman om kapløbet om at skabe verdens første atombombe.

I New Mexicos ørkenlandskab kæmper en række af verdens førende atomforskere med at konstruere et våben, der kan vinde 2. verdenskrig for De Allierede. Blandt disse kloge hoveder er den berømte fysiker Niels Bohr og den unge danske ingeniør, David Adler.

For David Adler bliver kapløbet om at udvikle atombomben et personligt drama om magt, hemmeligheder og kærlighed. Ligesom Niels Bohr må Adler træffe et valg i et moralsk dilemma med uoverskuelige konsekvenser.

LÆS OGSÅ: Må man lægge replikker i munden på Niels Bohr?

★★★★★ “Steffen Jacobsens bedste værk til dato” – EKSTRA BLADET

★★★★★ “Spændingsroman af internationalt format” – JYLLANDS-POSTEN

Køb Da blev jeg døden hos Saxo.com eller hos din lokale boghandler


Glæd dig til:

Fortidens mørke

Frankrigs bedstsælgende forfatter er tilbage med en rigtig pageturner!

Under en usædvanlig snestorm på Côte d’Azur i 1992 forsvinder Vinca på 19 år, fra en gymnasiekostskole. Hun er efter sigende flygtet sammen med sin filosofilærer, som hun har et hemmeligt forhold til. Ingen ser hende nogensinde igen.

Femogtyve år senere, i 2017, mødes de tre gamle venner Fanny, Thomas og Maxime igen i forbindelse med en genforeningsfest for gamle elever på gymnasiet Saint-Exupéry ved Antibes. De har ikke haft kontakt, siden de tog deres eksaminer. Dengang begik de en frygtelig handling, som har præget deres liv lige siden, og tankerne om, hvad der skete med deres veninde Vinca, er ikke glemt. Da skolen skal have bygget en ny sportshal, og den gamle skal rives ned, er deres hemmelighed i fare for at blive afsløret. For inden i murene ligger knoglerne fra et lig …

 Sandheden om, hvad der i virkeligheden skete, skal vise sig at være stærkt foruroligende og smertelig.

Fortidens mørke udkommer 13. september. Forudbestil den i din nærmeste boghandel eller her.


Proxy

Den pensionerede bogholder og terapeut Anne Holst bliver brutalt myrdet med en afrikansk ritualkniv. Kort efter ryster endnu et mord beboerne i Holbæk: En lokal læge findes stranguleret i et udbrændt bilvrag i sin garage.

Efterforsker og krigsveteran Jacob Nordstedt sættes på sagen sammen med sin yngre kollega Tanya Nielsen. De to får travlt med at kortlægge de tilsyneladende umotiverede forbrydelser, hvor eneste fællesnævner er den kronisk syge teenagepige Emma, som er lænket til sin kørestol. Tanyas forfinede lugtesans kan registrere selv de mindste antydninger af forandringer i dufte – og der er noget på et af gerningsstederne, som lugter forkert. Helt forkert.

Proxy udkommer 27. september. Forudbestil den i din nærmeste boghandel eller her.