Fiktion Bestsellere Danske romaner Ditte Wiese Inspirationslister og guides Knud Romer Merete Pryds Helle Prisbelønnede romaner Slægtsromaner

Til dig, der voksede op på en koteletgrund – her er 5 gode romaner fra villavejsdanmark

Til dig, der voksede op på en koteletgrund – her er 5 gode romaner fra villavejsdanmark

Elsker du at læse gode romaner, der foregår i Danmarks forstæder? Romaner, hvis handling foregår i parcelhuskvartererne, på villavejene – på en såkaldt koteletgrund om du vil, så anbefaler vi her fem gode af slagsen.

Merete Pryds Helle: Vi kunne alt

Vi kunne alt, Merete Pryds Helle, Folkets skønhed, De gyldne laurbær, gode romanerSolsorten fløjter sorgløst på himlen over Værløses villavejskvarterer i de tidlige 70’ere.
Inde i husene er stemningen trykket. I hvert fald hjemme hos Merle.
Moren er plaget af sygdom, faren er fraværende og Merle står alene med problemer, hun ikke er gammel nok til at løse. Solsorten letter fra tagryggen, men Merle får aldrig lov at folde sine vinger ud.
Romanen tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere.

Læs også: 3 hurtige til Merete Pryds Helle om den ny roman Vi kunne alt

Som en selvstændig forlængelse af Folkets skønhed møder vi personer vi kender fra tidligere. Blandt andre naboen fru Pryds og hendes datter, som bliver Merles veninde, men livet i de nye forstæder resulterer i helt andre udfordringer for bogens hovedpersoner.

Køb Vi kunne alt online her eller i din nærmeste boghandel.

Du kan også reservere Vi kunne altbiblioteket.

Torben Munksgaard: Muren

Torben Munksgaard, Muren, gode romaner★★★★★ –Absolut underholdende … lidt af en gave” – BERLINGSKE

★★★★★ – BØRSEN

Muren er en humoristisk roman fyldt med skøn samfundssatire!

LÆS OGSÅ: Historien om en murstensroman  

Da den midaldrende forretningsmand Bjørn Thomsen bliver forladt af sin kone, beslutter han sig for at vende verden ryggen og mure sig inde. Bogstaveligt talt: Han bygger en høj mur hele vejen rundt om sit hus for at være i fred for resten af verden.

Sådan noget gør man ikke uhindret i det parcelhuskvarter, hvor Bjørn bor. Naboerne vil ikke finde sig i, at han bare sådan melder sig ud og bryder de uskrevne regler for fællesskabet, og snart begynder en indædt nabokrig med muren som centrum. Striden eskalerer hurtigt til uanede højder med anklager om indbrud, tyveri, hærværk og vold.

Køb Muren som e-bog eller lydbog her.

Du kan også reservere Murenbiblioteket.

Ditte Wiese: Provinspis 

Provinspis, CarlsenPuls, DItte Wiese, Ya-roman, gode romaner

“Jeg smilte, grinede, forelskede mig, fældede et par tårer.” – BOGHJØRNET 

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

Provinspis er en skøn YA-roman om at finde et ståsted, når man er i frit fald.

LÆS OGSÅ: Da mine forfatterdrømme gik i opfyldelse.

Du kan købe Provinspis online her eller i din nærmeste boghandel.

Du kan også reservere Provinspisbiblioteket.

Jan Thielke: Espegare

Espegare, Jan ThielkeKim er en meget særlig dreng, og han føler sig skæv og uden for verden. Ikke mindst efter at han må flytte fra sin trygge tilværelse i Sydsjælland til det klaustrofobiske Espergærde i Nordsjælland.

Gennem musik og sin maniske besættelse af at tegne skaber han sit eget rum, hvor han kan ånde. Men før eller siden bliver han nødt til at forholde sig til verden – og navnlig til kærligheden, hvordan dén så end måtte se ud.

Espegare er en moderne dannelsesroman, der følger den utilpassede Kim gennem teenagealderen fra 1975 til 1982. Samtidig tegnes et præcist tidsbillede af Kystbanedanmark i kølvandet på ungdomsoprøret.

Du kan købe Espegare som lyd- og e-bog her.

Du kan også reservere romanen på biblioteket.

Knud Romer: Den som blinker er bange for døden

dannelsesromaner, Knud Romer, gode romanerDen som blinker er bange for døden er Knud Romers første roman, som efterfølgende er blevet en klassiker i dansk litteratur. Den modtog et hav af litteraturpriser, bl.a. Weekendavisens litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

Den som blinker er bange for døden er en selvbiografisk roman om et enebarn, som vokser op med sin skizofrene, tyske mor og tvangsneurotiske, danske far i 1960’ernes Nykøbing Falster.

Romanen beskriver hvordan den sociale udelukkelse og ensomheden i en kvælende provinsby bliver imødegået af et barn, der bygger sit eget univers op af fantasier og livslyst i forsøget på at finde en vej ud af mareridtet og ind i verden.

Glæd dig også til at læse efterfølgeren   Kort over Paradis.

Køb Den som blinker er bange for døden online her eller i din nærmeste boghandel.

Du kan også reservere bogen på biblioteket.