Lørdag den 5. juni er det Fars dag. Har du fundet den perfekte gave til din far? Hvis ikke, så ingen grund til panik.

Vi har 15 gode forslag til boggaver, der helt sikkert vil vække begejstring på Fars dag – uanset din far er vild med sport, mad, romaner eller historie.

Fars dags gave til madentusiasten

Hvis din far elsker at lave mad og at nørde med sous vide maskiner og kød kan vi helt klart anbefale følgende bøger af sous vide mesteren Karsten Tanggard.


Sous vide-udstyret er for alvor flyttet ind i de danske køkkener, hvor det nu betragtes som ethvert andet køkkenudstyr. Det er blevet populært, fordi enhver nu kan servere mere saftig og præcist tilberedt mad ved blot at følge enkle opskrifter. Karsten Tanggaard er nok den person i Danmark, der ved mest om sous vide, og han har tidligere udgivet to bøger om emnet, der begge er solgt i over 8 oplag. Se hvordan Karsten Tanggaard forberede mørbradbøf med sprød bacon.

Sous vide 2.0 af Karsten Tanggaard

Sous vide, Sous vide 2.0, Karsten Tanggaard, sous vide opskrift, kamben, grillmad, opskrift, kogebog, opskrifter

Sous vide 2.0 er den største og mest ambitiøse bog om sous vide. Det er både en grundbog til begyndere, og en bog med inspiration og ny viden til erfarne brugere og professionelle. 

LÆS OGSÅ: Sous vide – smagen overbeviser en skeptiker

Til begynderne er der trin-for-trin vejledninger og 10 sikre hits, så det er nemt at komme i gang med sous vide. Til de erfarne er der mere end 500 tid/temperatur-kombinationer, der alle er gennemprøvet og grundigt beskrevet. 

Vigtigst af alt er Sous vide 2.0 andet og mere end en bog om rødt kød – det er også en guide til perfekte og smørmøre tilberedninger af gris, lam, vildt, fjerkræ, fisk, frugt og grønt i sous vide. 

Du kan købe Sous vide 2.0 af Karsten Tanggaard online, fx på Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.Sous vide håndbogen af Karsten Tanggaard

Sous vide-håndbogen er et opslagsværk – en enkel og træfsikker guide til et velsmagende resultat for enhver råvare man kommer hjem med. I bogen finder man okse, gris, lam, vildt, fisk, fjerkræ, skaldyr, grøntsager og frugt og for hver råvare er der en gennemprøvet tid og temperatur, tips til klargøring og udskæring, fotos af resultatet, ligesom der er forslag til tilbehør og saucer. 

Her er håndbogen, der viser vejen til tilberedning af over 200 råvarer. Helt enkelt og uden lange forklaringer – slå op, følg de enkle trin og server perfekt god mad!

Alt er nøje gennemprøvet af forfatteren, der i ord og billeder guider både begyndere og mere garvede.

Få en guidet tur gennem bogen her.

Du kan købe Sous vide håndbogen online hos Bog & Idé eller i din nærmeste boghandel .Fars dags gave til sportsentusiasten

Hvis din far elsker sport har vi gode nyheder. Der er nemlig udkommet nogle rigtig prangende bøger, som er en flot fars dags gave. Bøgerne er smækfyldte med farverige billeder og pryder stuebøger.


Ferrari i formel 1 af Peter Nygaard

6 kg. Så meget vejer denne basse, der handler om Ferraris fascinerende historie gennem 70 år i formel 1. Det er en bog fuld af fakta, anekdoter og ikke mindst udstyret med flotte billeder, sammensat af Peter Nygaard, der har dækket formel 1-løb siden 1982 og er en af Danmarks førende eksperter på området.

Læs også: Pragtværk om Ferrari – en myte i en legendarisk sport

Ferrari, Ferrari i Formel 1, Peter Nygaard, Formel 1,

Den stejlende, sorte hingst på den røde baggrund er for mange blevet et symbol på motorsport. Kom tæt på historien om Ferrari, når Peter Nygaard udfolder beretningen om den stejlende hingst i Formel 1 – om triumferne, tragedierne og de tekniske landvindinger.

Peter Nygaard er Danmarks førende Formel 1-ekspert, og med denne bog har han begået et pragtværk om motorsportens mest legendariske spiller. Bogen fortæller en smuk, underholdende og dramatisk historie, som desuden er rigt illustreret.

Du kan købe Ferrari online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Tour de France af Joakim Jakobsen

Det kræver mange kræfter at beskrive Tour de France år efter år fra 1903-2020. Ikke desto mindre har Joakim Jakobsen formået at fuldføre opgaven, og det er der kommet et mesterværk ud af. 6,5 kg fyldt med flotte billeder, historier og optegnelser fra Tour de France.

Læs også: Bogen om Tour de France – verdens hårdeste cykelløb!

Tour de France

Her er alt, hvad du har brug for at vide om verdens hårdeste cykelløb – Tour de France.

LÆS OGSÅ: Bogen om Tour de France

Tour de France er en rigt illustreret udgave med portrætter, masser af action og væg-til-væg landskaber. Joakim Jakobsen fortæller hele historien bag løbet og følger dets udvikling år for år fra 1903 til 2020.

En monumental bestseller til fans af Tour de France og cykelsport i det hele taget. 

Du kan købe Tour de France online, fx på Gucca.dk, eller i din lokale boghandel.Mit livs ræs

Tom Kristensen, Nicki Pedersen og to gange Magnussen er blandt de kørere, der deler historier fra deres karriere i Mit livs ræs.

Læs også: Kevin Magnussens største racing-oplevelse vil nok overraske dig

Mit livs ræs, motorsport, Ulrik Jönsson

De danske racer- og speedwaykørere har i mere end 50 år været at finde blandt de absolutte verdensstjerner.

Men hvad har været motorsportsstjernernes karrieres største oplevelser?

I Mit livs ræs fortæller Kevin Magnussen, Tom Kristensen, Erik Gundersen, Ole Olsen, Jan Magnussen, Hans Nielsen og mange andre om de største øjeblikke på banen og giver dermed et sjældent indblik ind bag kulissen i motorsport.

Overskuddet fra bogen går til velgørende formål.

Du kan købe Mit livs ræs online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fars dags gave til den historieinteresserede

Er din far vild med historiske bøger er der netop udkommet nogle anmelderroste bøger, der højst sandsynligt vil interessere ham.


Skibet fra helvede af Jesper Clemmensen og Thomas Albrektsen

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause.

Læs også: Den utrolige historie om, da 345 KZ-fanger drev i land på Møn

Den 5. maj 1945 om morgenen, mens beboerne på Møn vågnede efter at have fejret frihedsbudskabet, blev en flodpram bugseret ind til det lille fiskerleje Klintholm Havn. Ombord på prammen var 345 fanger fra kz-lejren Stutthof, og en redningsaktion uden sidestykke tog sin begyndelse. 

Her starter fortællingen om en lokalbefolkning, der ved et tilfælde blev hvirvlet ind i verdenshistoriske begivenheder og udviste et unikt sammenhold og hjælpsomhed. Og det er også fortællingen om at blive reddet fra rædsler og skulle slå sig ned i et nyt og fremmed land.

Skibet fra helvede er den bemærkelsesværdige historie om, hvordan rædslerne fra 2. verdendskrig drev i land i et lille dansk øsamfund og satte befrielsesfesten på pause. For mønboerne, modstandsfolk og lokale læger satte deres eget liv på spil og kastede sig ind i arbejdet med at hjælpe de udsultede, syge og døende kz-fanger. 

Du kan købe Skibet fra helvede online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fra Grønland til Stillehavet af Knud Rasmussen

Luksusudgave af Knud Rasmussens storværk med hidtil ukendte illustrationer og kort.

Den 5. Thule-ekspedition, 1921-24, var Knud Rasmussens betydeligste og mest berømte ekspedition. Her realiserede han sin storslåede plan om at udforske og dokumentere inuitstammer på strækningen fra Grønlands barske indlandsis over det nordlige Canada helt til Stillehavet og Sibiriens vilde tundra. Den tre år lange rejse foregik med hundeslæde og strakte sig over 18.000 km. Undervejs indsamlede Knud Rasmussen myter og sagn samt omkring 20.000 genstande, som kom til at danne grundstammen i Nationalmuseets samling. Han blev for sin indsats udnævnt til æresdoktor ved Københavns Universitet.
I 1925 udkom Knud Rasmussens eventyrlige skildring om oplevelserne på den store slæderejse. Den nye luksusudgave indeholder illustrationer og kort, som ikke hidtil har været kendt, og i en kvalitet, der aldrig er set før. Med forord af professor i antropologi Kirsten Hastrup, forfatter til bl.a. Vinterens Hjerte. Knud Rasmussen og hans tid.

Du kan købe Knud Rasmussen Fra Grønland til Stillehavet online hos Bog & Idé eller i din lokale boghandel.Det sidste gidsel af Henrik Thomsen og Ole Sønnichsen

For 30 år siden var Mogens Pedersen Saddam Husseins sidste vestlige gidsel fanget på den danske ambassade i Bagdad. Først nu er han klar til at fortælle historien om sin flugt i bogen Det sidste gidsel.

Læs også: Mogens Pedersen var det sidste gidsel: Vi kan gøre de mest fantastiske ting under pres, men vi er stadig kun mennesker

Det sidste gidsel, Ole Sønnichsen, Henrik Thomsen, Golfkrigen,

En dramatisk og sand beretning om at blive fanget på den forkerte side i en international storkonflikt.

Da irakiske soldater på befaling af Saddam Hussein invaderede Kuwait den 2. august 1990, førte det til gidseltagningen af knap 100 danskere i Kuwait og Iraks hovedstad Bagdad.

Som månederne gik, var kun et gidsel tilbage, Mogens Pedersen …

Det sidste gidsel er historien om den hemmelighedsstemplede farefulde mission, der skulle redde Mogens ud af Baghdad. En mission der involverede så forskelligartede remedier som en postsæk, en hundehvalp ved navn Hussein og et pas udsted til H.C. Andersen.

Du kan købe Det sidste gidsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fars dags gave til krimilæseren


Nattens udyr af Michael Katz Krefeld


Nattens udyr 
er Michael Katz Krefelds anden bedstsælgende roman om politikommisær Cecilie Mars.

Michael Katz Krefeld har solgt over 1 million bøger i Danmark, og hans bøger er solgt til udgivelse i over 20 lande. Krefelds seneste krimiserie om Cecilie Mars er både blevet rost af anmeldere og er gentagne gange havnet på bestsellerlisterne. 

Læs også: Cecilie Mars. Her er rækkefølgen på Michael Katz Krefelds tempofyldte krimiserie

En række drab på kvinder ryster Danmark og sætter ild til nettet og medierne.

Drabene fører tilbage til en gammel voldtægtssag, som samler en gruppe mænd med en indædt vrede mod kvinder.

I sin efterforskning kommer politikommissær Cecilie Mars på sporet af et hemmeligt selskab, og hun opdager hurtigt, at loven ikke rækker, hvis hun skal stoppe gerningsmændene.

LÆS OGSÅ: Michael Katz Krefeld om ny Cecilie Mars-krimi: Had og vold er farlige mænds modreaktion på #MeToo

Nattens udyr er en selvstændig fortsættelse til den anmelderroste bestseller Mørket kalder. En storbykrimi med den hårdtslående Cecilie Mars.

Du kan købe Nattens udyr online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.En hæderlig mand af David Baldacci

Aloysius Archer er en direkte og ærlig mand, krigsveteran fra Anden Verdenskrig. Han er også netop kommet ud på prøveløsladelse, efter at have været fængslet for en forbrydelse, han ikke begik. Med en lang list over ting han skal, og en endnu længere over dem, han skal undgå, begynder Archer sit nye liv i den lille by Poca. Han får hurtigt et job som gældsindriver for byens største forretningsmand, men jobbet viser sig ikke at være så lige til, som det ser ud.

Da et mord bliver begået, falder mistanken på den tidligere straffede Archer, og han indser, han må bruge al sin snilde til at finde den virkelige morder, inden han bliver sendt tilbage i fængsel. En hæderlig mand er første bind i ny krimiserie om Aloysius Archer.

Du kan købe En hæderlig mand online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Fars dags gave til den videbegærlige


Et forjættet land af Barack Obama

Barack Obama skrev amerikansk historie, da han i 2008 blev valgt som USA’s første sorte præsident. Nu er han aktuel med Et forjættet land, der har ligget på bestsellerlisterne verden over siden udgivelsen i november.

Et forjættet land, Barack Obama, Obama,

♥♥♥♥♥♥ “Sætter helt ny standard for politisk litteratur” Politiken
★★★★★ “Et must read for alle, der interesserer sig for USA”
Berlingske
★★★★★ – Altinget
★★★★★ – Kristeligt Dagblad

Barack Obama fortæller i Et forjættet land den utrolige historie om en ung, søgende mand, der ender som leder af den frie verden.

Det er en hudløst ærlig beretning om Barack Obamas politiske dannelse og om de største milepæle i den første periode af hans historiske præsidentskab – en periode præget af dramatiske forandringer og turbulens.

Obama reflekterer over præsidentembedet og giver en enestående og tankevækkende analyse af både betydningen af og begrænsningerne i en præsidents magt – såvel som indblik i den dynamik, der er i amerikansk politik og i internationalt diplomati.

Samtidig beskriver han den svære balancegang, der er, når man som sort amerikaner stiller op til et offentligt embede. Om de moralske overvejelser, man har, når der skal tages beslutninger, der involverer de højeste risici. Han fortæller om de kræfter, der modarbejdede ham både hjemme og i udlandet, han er åben omkring, hvordan det at bo i Det Hvide Hus påvirkede hans hustru og døtre, og modig nok til at afsløre skuffelser og tvivl på egne evner.

Et forjættet land er det første af to bind.

Du kan købe Et forjættet land online, fx på Gucca, eller i din nærmeste boghandel.Graphic history: Sapiens – menneskehedens fødsel af Yuval Noah Harari

Yuval Noah Hararis første bestseller, Sapiens, i en ny, tegnet udgave.

Den grafiske Sapiens – Menneskehedens historie er første del af planlagte fire bind, der fortæller historien fra det oprindelige bestseller-fænomen, Sapiens. Denne første del er en dramatisk genfortælling af de første menneskers liv på Jorden.

Sapiens, Yuval Noah Harari, Menneskehedens fødsel

Tag med, når Yuval Noah Harari inviterer med på en rejse tilbage i tiden og fortæller menneskets evolution på en helt ny måde med karakterer som forhistoriske Bill, Doktor Fiktion og kriminalbetjent Lopez.

LÆS OGSÅ: Derfor SKAL du læse Sapiens og Homo Deus

Denne graphic history er en genfortælling af første del af Yuval Noah Hararis bestseller Sapiens, som er blevet til i samarbejde med graphic novel-kunstnerne David Vandermeulen og Daniel Casanave.

Originaludgaven af Sapiens har solgt mere end 16 millioner eksemplarer på verdensplan.

Du kan købe Sapiens – Menneskehedens fødsel online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Under nålen af Tue Blædel og Tony Scott

Under nålen er fyldt med ærlige portrætter om 150 inspirerende tatoveringer og de 20 kendte danskere, der bærer dem.

Kom tæt på den populære tv-vært Petra Nagels tatoveringer i dette uddrag fra bogen.

Under nålen

Under nålen viser på ærlig og uortodoks vis hele 150 inspirerende tatoveringer båret af 20 kendte danskere.

Det er en bog fyldt med blæk på nøgen hud og fotos af farvestrålende, fascinerende og falmede tusser. Men det er også portrætter om det levede liv, der ligger bag tusserne – fortællinger om stor kærlighed, sorg, glæde, eventyr, ungdommens galskab – og ikke mindst fuldskab.

Under nålen er fortalt til Tue Blædel og Tony Scott og illustreret med fotos taget af den kendte danske krigsfotograf og forfatter Jan Grarup.

Du kan købe Under nålen online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fars dags gave til fugleelskeren


Fugleatlas – de danske ynglefugles udbredelse

Fugleatlas, Thomas Vikstrøm, Charlotte Moshøj, Dansk Ornitolog Foreningen

Den ultimate gavebog til alle fugleinteresserede.

På mere end 800 sider gives et komplet og systematiseret overblik over de danske ynglefugle.

Den er desuden rigt illustreret med akvareller og over 200 fotos.

Det imponerende værk bygger på mere end et årtis research og næsten 1.500 frivillige ornitologers observationer.

Bogen er tredje udgave af danske fugleatlas og er udgivet i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening.

Du kan købe Fugleatlas online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Fars dags gave til jægeren


haglgeværet

Haglgeværet er den ultimative bog, om det våben 99,9 procent af alle danske jægere har stående i deres våbenskab.

Bogen gennemgår haglgeværets funktion, og den er spækket med gode råd til begynderen såvel som den mere erfarne jæger/sportsskytte.

LÆS OGSÅ: Første samlede og moderne gennemgang af haglgeværet på dansk

Haglgeværet rummer desuden en stor test af 42 haglgevær, som repræsenterer de forskellige mærker.

I dag har omkring 180.000 danskere jagttegn, og hvert eneste år udstedes der ca. 2750 nye.

Forfatteren bag bogen er Thorkild Ellerbæk, som er journalist. Han har i over ti år testet og skrevet om haglgeværer til magasinerne Jægerforbundets magasin JÆGER og Vildt og Våben.

Du kan købe Haglgeværet online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel