Vild med Danielle Steel

Hvorfor står der over et halvt hundrede Danielle Steel-romaner i min reol?

Vild med Danielle SteelDa jeg voksede fra Troldepus, og sidenhen Puk-bøgerne tog jeg revanche og kastede mig over Stephen King i et ægte teenageoprør. Jeg ville vise, at jeg var blevet moden og godt turde læse “rigtige voksenbøger” og i særdeleshed gysere.

Jeg læste Stephen Kings romaner med rejste nakkehår og en pude tæt knuget ind til mit bryst. Jeg læste alle Stephen Kings bestsellere som Carrie, Det onde og Christine.

Bøgerne er i dag slidte og temmelig falmede, men de står stadig i reolen – side om side med Danielle Steel …

Tid til kærlighed

Ja, Danielle Steel!

Da jeg mente at have bevist min modenhed, gik jeg planken helt ud. Det var blevet tid til at få noget kærlighed på banen – og det fik jeg da også i rigelige mængder, da først jeg stiftede bekendskab med Danielle Steel.

Vild med Danielle Steel

 

Min første Danielle Steel – roman

Den første af Steels romaner jeg læste var Ulykken.

Jeg husker tydeligt, at jeg gik hjemme på barsel og trængte til noget kærlighed og drama midt i amning og bleskift og fandt denne gamle, slidte bog i reolen, som matchede mit humør perfekt og tiltrak min opmærksomhed.

Og den skuffede mig bestemt ikke!

Derefter købte jeg den ene Danielle Steel-roman efter den anden og slugte dem raskt væk.

Danielle Steel trækker læseren rundt i livets svære faser

Danielle Steel er ikke bare en forfatter – hun er et begreb.

Rigdom, glamour, stærke kvinder overstrøet med en tilpas mængde drama, sorg, længsel og svigt. Og ikke specielt overraskende afrundes hendes historier altid med en happy ending, så alle kan leve lykkeligt til deres dages ende.

Danielle Steel gør det igen og igen og trækker læseren rundt i livets svære faser eller i verdenhistoriens højdepunkter.

På et tidspunkt blev jeg mættet, mine depoter var overfyldte med kærlighed og drama, og der skulle gøres plads til andre forfattere.

Så selvom jeg fortsatte med at købe Danielle Steel-romaner, blev de stående i reolen, og jeg fandt andre måder at forlyste mig litterært.

Vild med Danielle Steel

Det er efterhånden adskillige år siden, jeg har sat mig ned med en Danielle Steel-roman. Jeg har dog ofte haft lyst til det, og der er jo nok at vælge imellem. Så da jeg en dag endelig greb en af Danielle Steels nyere romaner og hengav mig til Steels kærlighedsunivers, var det med store forventninger … Men jeg blev skuffet over det, jeg fandt, og jeg læste bogen slukøret til ende.

Alligevel vovede jeg mig derefter ud i endnu en Steel-roman.

Et perfekt liv

Vild med Danielle SteelSå jeg gik forsigtigt i gang med Et perfekt liv, som handler om en stærk kvinde, der lever et liv som frontfigur og rollemodel i nyhedsmedierne.

Udadtil lever hun det perfekte jetsetliv, men bag facaden lever hun et ensomt liv udgjort af svigtens brosten.

Og Danielle Steel var tilbage med fuld skrue, og jeg fik, hvad jeg kom efter: et lille glimt af det glamourøse liv.

At læse Danielle Steel er lidt som at lege prinsesse for en dag.

Tak for rejsen, Danielle Steel.

Rikke Andrup er gæsteblogger, og blogger til daglig på sin egen blog Andrup’s Bookshelf.

Hvor mange Danielle Steel romaner har du læst? Se den imponerende liste over Danielle Steels romaner.